Pelitietokoneiden myynti tuplaantui – Gigantilta uusi aluevaltaus vastauksena gaming-suosioon

Gigantti vastaa kasvavaan pelaamiseen liittyvien tuotteiden kysyntään tuomalla myymälöihinsä ensimmäisenä Suomessa pelaamiseen erikoistuneet alueet.

Pelaamiseen liittyvien tuotteiden, kuten pelitietokoneiden, -näppäimistöjen ja -kuulokkeiden myynti on kasvanut räjähdysmäisesti. Viime vuoteen verrattuna esimerkiksi pelitietokoneiden myynti tuplaantui Gigantissa. Gigantti panostaa kasvavaan kysyntään avaamalla tänään Suomen ensimmäisen gaming-tuotteisiin erikoistuneen alueen Vantaan Tammiston tavarataloonsa.

– Pelaamisen suosio näkyy meillä hyvin vahvasti pelitietokoneiden ja pelaamiseen suunniteltujen lisätarvikkeiden, kuten näppäimistöjen, hiirien, kuulokkeiden ja tuolien myynnin kasvuna, kertoo Gigantin myyntipäällikkö Jani Hämäläinen.

E-urheilun ja pelaamisen suosio yleisesti on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Pelaamisen suosio on laajentunut pienen porukan harrastuksesta laajemman yleisön suureksi ilmiöksi niin maailmalla kuin Suomessakin. Pelitapahtumat valtaavat stadioneita ja suomalaiset e-urheilujoukkueet menestyvät maailmalla.

– Kiinnostus pelaamiseen on kasvanut jo monta vuotta, mutta nyt viimeisen vuoden aikana sen suosio on noussut hurjasti. Pelaamisen suosioon on vaikuttanut muun muassa uusien, suomalaisten joukkueiden mukaantulo ja suomalaisjoukkueiden menestys maailmalla, Hämäläinen kertoo.

Suosituimmat pelaamiseen liittyvät tuotteet ovat niin sanottuja oheistuotteita.

– Kun katsotaan koko gaming-tuoteryhmää, eniten myydään pelitarvikkeita, kuten kuulokkeita, hiiriä ja näppäimistöjä. Monelle harrastajalle ei riitä pelkkä pelitietokone, vaan he haluavat myös erityisesti pelaamiseen suunniteltuja tuotteita, kuten näytön, hiiren ja kuulokkeet parhaan pelikokemuksen saamiseksi. Lisäksi gaming merchandisen, eli pelimaailman ikoneilla kuvitettujen fani- ja oheistavaroiden, kuten t-paitojen, lippisten ja mukien ympärillä hype on hurjaa, Hämäläinen listaa.

Tietokonepelaamiseen tarkoitettujen tuotteiden rinnalla myös pelikonsoleiden myynti on vahvassa kasvussa.

Gigantti tuo tavarataloihinsa gaming-universumit

Gigantti vastaa kasvavaan pelaamiseen liittyvien tuotteiden kysyntään avaamalla tänään 16.2. ensimmäisenä Suomessa pelaamiseen erikoistuneen alueen Vantaan Tammiston Giganttiin. Suuri, 400 neliön kokoinen alue kokoaa yhteen kaiken pelaamiseen liittyvän. Gaming-alueen tuotevalikoimaan kuuluu tuotteita, joita ei ole saatavilla Suomessa mistään muualta.

– Gaming-alueemme tuo kaikki pelaamiseen liittyvät tuotteet asiakkaidemme toiveiden mukaisesti yhteen paikkaan. Tulevan vuoden aikana avaamme useita uusia gaming-alueita myymälöihimme ympäri Suomea, Hämäläinen kertoo suunnitelmista.

Viikonlopun gaming-alueen avajaisissa Tammistossa paikalla on muun muassa Gigantin oma e-urheilujoukkue Team Gigantti. Lisätietoja tapahtumasta täältä.

Gigantti Oy on Suomen suurin elektroniikan ja kodinkoneiden jälleenmyyjä.

Gigantilla on Suomessa 39 myymälää. Yrityksemme palveluksessa työskentelee yli tuhat henkilöä myymälöissä, yritysmyynnissä, verkkokaupassa sekä asiakaspalvelussa. Liikevaihtomme on 523 miljoonaa euroa.

Gigantti on osa Norjassa toimivaa Elkjøp-konsernia, joka kuuluu englantilaisen kodinelektroniikkajätin, Dixons Carphone plc:n, omistukseen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories