Lataa Hulu-sisältöä

Hulu ei ole ihan kaikille tuttu suoratoistopalvelu, vaikka e-urheilusta kiinnostuneelle se voi olla ihan ajankohtainen digitaalinen palvelu. Hulu on nimittäin äskettäin solminut sopimuksen ESL-yrityksen kanssa, joka on maailman suurin e-urheiluyritys. Hulussa on siis jo nyt paljon e-urheiluun liittyvää sisältöä, kuten pelejä turnauksista ja bootcamp-tapahtumista. Nykyään Hulu-sisällön lataaminen omalle laitteelleen on yhä yleisempää monestakin syystä. Millaista e-urheilusisältöä Hulusta pystyy lataamaan ja miten?

E-urheilu on nykyään yhä enemmän esillä Hulussa

Hulu päätti vuonna 2017 solmia yhteistyösopimuksen ESL-yrityksen kanssa, mikä on tuonut palveluun uusia e-urheilusta kiinnostuneita katsojia. Hulu-palveluun lisättiin sopimuksen solmisen jälkeen neljä uutta e-urheilun ympärillä pyörivää sarjaa.

Ensimmäinen sarja “Player v. Player” on ohjelma, jossa kaksi pelaajaa puhuvat keskenään e-urheilusta. Toiseksi Hulu-palveluun lisättiin dokumenttielokuva “Bootcamp”, joka päästää katsojan näkemään, mitä tapahtuu turnausten ja harjoittelun kulissien takana. E-urheilijan elämä ei nimittäin ole vain ruusuja, vaan siihen liittyy myös paljon vaivannäköä ja epäonnistumisia. CS:GO-pelistä kiinnostuneet voivat seurata tämän sarjan kautta myös maailman kuuluisimman CS:GO joukkueen menestymistä.

Hulu-palvelussa on myös “Defining Moments”-sarja, johon on koottu kaikkein ajankohtaisimpia aiheita e-urheilun maailmasta turnauksista. Lopuksi e-urheilun ystävä voi katsella “ESL Replay”-sarjaa, joka nimensäkin mukaan tarjoaa koosteen neljästä isosta e-urheiluturnauksesta.

E-urheilusta kiinnostunut pystyy siis palvelun sarjojen kautta tutustumaan melko laajasti erilaiseen sisältöön. Osa pelaamisesta kiinnostuneista ei ehkä ole koskaan tutustunutkaan kilpailulliseen videopelien pelaamiseen. E-urheilu on kuitenkin yhä suositumpaa maailmassa, jossa teknologia ja pelaaminen kehittyy koko ajan. Joka vuosi julkaistaan uusia pelejä, joista osasta tulee e-urheilijoiden suosikkeja. Tällä hetkellä suositumpia pelejä ovat esimerkiksi erilaiset taistelupelit ja erityisesti royal battle –pelit. Näissä peleissä pystyy hyödyntämään erilaisia pelistrategioita ja pelin lopputulos on siksi usein hyvin odottamaton

Miksi e-urheilun katsominen on hyödyllistä pelaamisesta kiinnostuneelle

Jos tykkää pelata esimerkiksi CS:GO-peliä vapaa-ajallaan, voi e-urheilun ammattilaisten seuraaminen tuoda eväitä omaan pelaamiseen. Kaikilla ammattilaisilla on omanlaisia pelistrategioita, joiden avulla he pyrkivät päihittämään vastustajansa. Moni pelaaja on joskus ajatellut, että voisi alkaa pelaamaan videopelejä työkseen. E-urheilusta kertovan dokumenttielokuvan katsominen voi olla kuitenkin hyvin silmiä avaava kokemus. Harva tietää, mitä e-urheilun maailmassa oikeasti joutuu kokemaan. Vaikka jatkuva videopelien pelaaminen saattaa kuulostaa hauskalta, on hyvä tietää, mitä negatiivisia puolia pelaamiseen liittyy.

Muutenkin e-urheilua aktiivisesti seuraamalla pystyy paremmin kärryillä asioista. Näin tietää, ketkä ovat tämän hetken kovimpia e-urheilijoita ja millaisia pelejä turnauksissa kullakin hetkellä pelataan. E-urheilu on ala, joka muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, joten sen kyydissä pysyminen on jopa tärkeämpää kuin muiden urheilulajien tapauksessa.

Miksi e-urheilua ladataan Hulu-palvelusta?

On monia syitä, miksi joku päättää ladata sisältöä laitteelleen Hulu-palvelusta. Yleensä syynä on se, että haluaa katsoa sisältöä offline-tilassa. Hulu on nimittäin suoratoistopalvelu, joka toimii ainoastaan verkkoyhteydessä. Jos yhteys syystä tai toisesta tökkii, ei sen sisältöäkään pysty katsomaan ongelmitta. Pelaamisen ystävä haluaa olla e-urheilun toiminnassa mukana koko ajan ja myös kehittyä pelaajana sen kautta. Kun sisällön on ladannut laitteelleen, pystyy e-urheilua katsomaan esimerkiksi lentokoneessa tai muualla, missä verkkoyhteyttä ei ole saatavilla. Näin ei tarvitse tylsistyä odotellessaan ja matkustaessaan, vaan voi käyttää ajan hyödykseen.

Hulu-palvelusta joutuu luonnollisesti myös maksamaan, mikäli sitä haluaa käyttää pidemmän aikaa. Jos haluaa esimerkiksi tutustua vain tiettyyn e-urheilutapahtumaan, on Hulu-palvelun ilmainen kokeilu paljon parempi vaihtoehto. Kokeilun aikana pystyy myös lataamaan sisältöä Hulu-palvelusta, vaikkakin on muistettava, että sisältö häviää, kun kokeilu loppuu. Lataamalla sisällön laitteelleen voi katsoa sarjan jakson tai dokumenttielokuvan milloin tahansa ilmaisen kokeilun aikana.

Sisällön lataaminen Hulusta on helppoa

Se, miksi sisällön lataaminen on yleistynyt, liittyy myös siihen, että se on nykyään niin helppoa. Hyvän lataustyökalun avulla pystyy nauhoittamaan e-urheilusisältöä vain muutamalla klikkauksella ja turvallisesti. Kaikki lataukseen käytettävät työkalut eivät nimittäin ole luotettavia, eikä niiden kautta ladattava sisältökään ole laadultaan hyvällä tasolla.

Ensin on luonnollisesti ladattava laitteelleen sovellus tai työkalu, joka on suunniteltu Hulu-palvelun sisällön lataamiseen. Nämä työkalut eivät kuitenkaan aina ole täysin maksuttomia, joten kannattaa tutustua erilaisten sovellusten tarjouksiin ja ominaisuuksiin ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Itse latausprosessi on hyvin yksinkertainen, eikä käyttäjän tarvitse tehdä oikein muuta kuin valita Hulu sovelluksesta ja aloittaa sisällön tallentaminen. Tallentaminen onnistuu niin, että nauhoittaa tietyn e-urheilusarjan jakson tai dokumenttielokuvan sovelluksella. Tämän jälkeen sovellus muuttaa sisällön sopivaan tiedostomuotoon.

Hulu-palvelun sisällön lataamiseen liittyy kuitenkin myös tiettyjä ehtoja

Käyttäjä ei pysty kuitenkaan lataamaan palvelusta sisältöä täysin mutkattomasti. Sisällön lataaminen ei onnistu esimerkiksi kaikille laitteille, vaan laitteen on oltava Android, iPhone, iPad tai Amazon Fire –tablettitietokone. Lataukset ovat saatavilla katsottavaksi ainoastaan 30 päivän ajan, kunnes Hulu päättää poistaa sisällön. Mikäli alat katsoa sisältöä, se häviää 48 tunnin kuluessa. Lisäksi on hyvä tarkistaa, että sisällön pystyy varmasti lataamaan, sillä kaikkien ohjelmien tapauksessa tämä ei ole mahdollista. Mikäli lopettaa Hulu-tilauksensa, tai kun palvelun ilmainen kokeilu loppuu, menettää myös kaiken sovelluksella ladatun sisällön.

Tutustu e-urheilun maailmaan Hulu-sisällön kautta

Hulu-palvelussa oleva e-urheilusisältöä voi olla hyödyllistä ja kiinnostavaa katseltavaa pelaamisen ystävälle. Ladattua sisältöä pystyy katsomaan helposti silloinkin, kun laite on offline-tilassa, tai kun tietää olevansa kiireinen. Näin pysyy e-urheilussa mukana arjen vauhdissakin.