Lataa musiikkia Spotifysta

Spotify on monen tietokonepelejä pelaavan valinta, mikä tulee musiikin kuunteluun. Palvelu toimii mutkattomasti ja nykyään lähes kaikki artistit julkaisevat alustalla musiikkiansa. Varsinkin elektroninen musiikki on usein pelaajien suosiossa, mutta osa tykkää kuunnella myös dramaattista musiikkia pelatessaan hienoja seikkailupelejä. Jos pelaa offline-tilassa, ei palvelua pysty käyttämään, ellei kappaleita ole jo valmiiksi ladannut laitteelleen. Miten musiikin lataaminen Spotify-palvelusta onnistuu ja mitä hyötyä siitä on?

Ladattua musiikkia voi kuunnella offline-tilassa

Jos tykkää pelata tietokonepelejä, on varmasti joskus myös kuunnellut muunlaista musiikkia itse pelin musiikin sijasta. Pelinkehittäjät pyrkivät parhaansa mukaan käyttämään peleissä sellaista pelimusiikkia, mikä sopii hyvin yhteen itse pelimaailman kanssa. Jos oma musiikkimaku on kuitenkin hyvin uniikki, ei pelin musiikki aina miellytä omaa makua.

On siis hyvä, jos musiikkia on ladannut valmiiksi laitteelleen, jos esimerkiksi verkkoyhteys pätkii tai pelaa vaikkapa lentokoneessa. Tietokonepelien pelaaminen on hyvä tapa saada aika kulumaan nopeasti pitkälläkin matkalla riippumatta siitä matkustaako bussilla vai lentokoneella. Toki musiikkia on voinut ladata myös Spotifyn sisäisesti, mutta tämä on mahdollisuus ainoastaan silloin, kun käyttää Spotify Premium –versiota. Parasta on myös se, että ladatuista musiikkikappaleista voi luoda itselleen henkilökohtaisia soittolistoja, joita voi kuunnella pelatessaan suosikkipelejään.

Spotifyn mainokset eivät häiritse

Kun on ladannut musiikkikappaleet laitteelleen, ei myöskään joudu kuuntelemaan ärsyttäviä Spotify-mainoksia. Jos Premium-tiliä ei nimittäin ole, saa sovellus tuottonsa nimenomaan mainonnalla. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa Premium-tiliin, jolloin musiikkia voi kuunnella ilman mainoksia ainoastaan silloin, kun on ladannut kappaleet tietokoneelleen. Varsinkin, jos kuuntelee musiikkia pelatessaan, on hyvin ärsyttävää, jos pelaaminen tyssää jatkuviin mainoksiin. Tämä saattaa vaikuttaa jopa omaan pelimenestykseen, jos on tiukka paikka käsillä. Pelaaminen vaatii hyvää keskittymistä ja hyvällä pelimusiikilla on tässä tärkeä rooli.

Musiikin lataaminen laitteelleen Spotifysta on varsin helppoa

Jos haluaa ladata musiikkia Spotifysta tiedostona laitteelleen, sen ei pitäisi olla mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ensinnäkin on tarjolla monia luotettavia sovelluksia ja työkaluja, joita voi käyttää apuna. Tämä työkalu on siis ensin ladattava laitteelleen joko netistä tai sovelluskaupasta.

Windows-laitteelle voi esimerkiksi ladata Audials Music-sovelluksen, joka nauhoittaa musiikkia sinun puolestasi. Tässä sovelluksessa sinun on oltava musiikin striimaus –tilassa, jossa sinun on valittava Spotify ja nauhoitettava musiikkia samalla kuin soitat kappaleen Spotifyssa. Sovellus tallentaa nauhoitetun musiikin laitteellesi haluamassasi tiedostomuodossa. Moni suosii varsinkin MP3-tiedostoa, jonka toistaminen onnistuu useimmilla laitteilla, mutta tiedoston voi tallentaa myös AAC- tai WMA-muodossa.

Lataustyökalu siis nauhoittaa musiikkikappaleet Spotifyssa, tallentaa ne tiedostoina laitteelle ja lisää tiedostoihin yleensä myös nimen ja levyn kannen. Näin on helpompaa löytää haluamansa musiikkikappale, kun laitteelleen on ladannut useampia kappaleita. Kappaleet voi yleensä soittaa suoraan työkalulla tai muodostaa omalle laitteelleen kansion ja ladata ne toiseen musiikintoistosovellukseen.

Mitkä ovat suosituimpia lataustyökaluja?

Audials Music ei luonnollisesti ole ainut Spotify-musiikin lataamiseen käytettävä työkalu. Myös esimerkiksi Audacity, Tuneskit Audio Capture, Spytify ja SpotDL. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja sekä Windows- että Mac-laitteilla käytettäväksi. Tärkeintä on, että kyseessä on luotettava ja toimiva sovellus, jonka käyttö on mahdollisimman mutkatonta.

Kaikki nämä sovellukset eivät kuitenkaan ole ilmaisia, joten on hyvä tutustua sovelluksen tarjouksiin ja hinnastoihin. Ainakin Tuneskit vaatii sovelluksen käytöstä maksua. Harva haluaa maksaa musiikin lataamisesta suuria summia. Toisaalta mitä parempi sovellus on kyseessä, sitä laadukkaampi on myös äänenlaatu.

Spotify ei hyväksy kaikkia lataamiseen käytettäviä sovelluksia

Mikä tulee lataustyökaluihin, on hyvä pitää mielessä, ettei Spotify hyväksy kaikkia mahdollisia työkaluja. Jos Spotify huomaa jotain epäilyttävää sovelluksessa, kuten high speed –ominaisuuden, estää suoratoistopalvelu sen käyttämisen automaattisesti. Tämä johtuu siitä, että tällaiset työkalut eivät yleensä ole riittävän hyvällä tasolla tietoturvallisuuden kannalta. On tärkeää, etteivät ulkopuoliset pääse käsiksi musiikkiin, sillä muuten tekijänoikeudet ja tietoturvallisuus ovat uhattuna. Spotify ei saattaa jopa estää sellaisen käyttäjän, joka hyödyntää epäluotettavaa sovellusta musiikin lataamisen. Kannatta siis olla todella varovainen sen suhteen, miten musiikkia laitteelleen lataa.

Kannattaa muistaa kiinnittää huomiota tekijänoikeuksiin

Musiikin lataamisen yhteydessä on hyvä muistaa, ettei ladattua musiikkia saa välittää muille. Muuten tulee rikkoneeksi tekijänoikeuslakia, mikä voi valitettavasti johtaa jopa oman Spotify-tilin estämiseen. Jos musiikin levittäminen selviää viranomaisille, voi joutua maksamaan sakkoa. Jokaisella musiikintuottajalla on oikeus päättää, missä hänen musiikkiaan voi kuunnella. Ei siis ole reilua, jos joku päättää levittää musiikkia yksityisesti tiedostoina.

Musiikin lataaminen Spotifysta ihan vain omalla laitteella kuunneltavaksi ei ole kuitenkaan laitonta, kunhan tiedostot on ladannut turvallisella työkalulla.

Halutessaan musiikkia voi ladata myös Spotifyn sisäisesti

Mikäli on käytössään Spotify Premium, on tilanne tietenkin yksinkertaisempi. Pelimusiikkia pystyy lataamaan myös Spotifyn sisäisesti, jos sitä haluaa kuunnella offline-tilassa. Sovelluksen tallennustila ei kylläkään ole loputon, mutta se toimii hyvin, jos haluaa kuunnella muutamaa soittolistaa ilman verkkoyhteyttä.

Kaikki eivät kuitenkaan halua välttämättä maksaa Premium-versiosta, jolloin musiikin lataaminen tiedostona laitteelleen on parempi vaihtoehto.

Lataa pelimusiikkisi laitteellesi

Musiikki on tärkeä osa monen elämää, eivätkä pelaajat ole tässä poikkeus. Kun käyttää lataustyökalua musiikin lataamiseen, ei joudu hankkimaan Spotify Premium -tiliä ja musiikkia pystyy kuuntelemaan helposti myös offline-tilassa. Tämä helpottaa monen pelaajan elämää, joka kuuntelee pelatessaan omaa musiikkiaan.