Lataa Netflix-elokuvia

Netflix on nykyajan maailmassa suosituin elokuvien ja sarjojen katsomiseen käytettävä alusta. Moni e-urheilustakin kiinnostunut katsoo mielellään pelaamiseen liittyviä dokumentteja ja elokuvia. On olemassa monia elokuvia, jotka pohjautuvat peleihin ja monia pelejä, jotka on kehitetty elokuvan pohjalta. Varsinkin suosittujen elokuvasarjojen, kuten Harry Potterin pohjalta tehdyt pelit ovat olleet hyvin suosittuja. Netflix-palvelun käyttöön tarvitsee kuitenkin toimivan verkkoyhteyden. Miten elokuvia pystyy lataamaan laitteelleen, jos niitä haluaa katsella offline-tilassa?

Suosituimpia peleihin liittyviä elokuvia

Jos on kovin intohimoinen pelaaja, tykkää todennäköisesti katsoa myös sellaisia elokuvia tai dokumentteja, jotka liittyvät omiin suosikkipeleihin. E-urheilu on niin iso osa nykyajan maailmaa, että ei ole ihme, että tämä näkyy myös elokuvissa.

Erittäin suosittu Ready Player One on kiehtonut pelaamisesta kiinnostuneita. Vaikka elokuva ei varsinaisesti perustu mihinkään videopeliin, kuvaa se tulevaisuuden maailmaa, jossa pelaamisesta on tullut osa jokapäiväistä elämää. Pelaamisesta kiinnostuneen on varmasti mielenkiintoista seurata elokuvaa, jossa virtuaalitodellisuus on ottanut ihmiset valtaansa. The Witcher oli myös kova menestys ilmestyessään Netflixissä. Kyseessä on sarja, joka on kehitetty suositun samannimisen pelin pohjalta.

Netflixissä on luonnollisesti myös monia elokuvia, joiden pohjalta on myöhemmin kehitelty videopelejä. Tunnetuin esimerkki tästä ovat Harry Potter –elokuvat, joiden pohjalta on kehitetty monenlaisia elokuvia. On hyvä idea katsoa elokuva ennen sen pohjalta tehdyn pelin pelaamista, sillä näin tietää paremmin, mitä peliltä voi odottaa.

Moni tykkää katsella myös suosituista e sport -tähdistä kertovia dokumentteja, jotka kertovat urheilijan menestystarinan alusta loppuun. Esimerkiksi All Work All Play –dokumentti tarjoaa hyvän yleiskatsauksen nykyajan e-urheilijoihin ja ammattimaiseen pelaamiseen yleensäkin. Not a game -dokumentti on toinen Netflixistä löytyvä suosittu elokuva, joka suhtautuu pelaamiseen kriittisesti ja tarjoaa uudenlaisia näkökulmia e-urheiluun liittyen. Dokumentin nimikin viittaa siihen, että kyseessä ei ole vain peli, vaan jotain hieman vakavampaa.

Miksi elokuvien lataaminen Netflixistä laitteelleen voisi olla hyvä idea?

Harva on todennäköisesti edes ajatellut, että elokuvien lataaminen voisi onnistua myös laillisella tavalla. Netflix toimii vain verkkoyhteydellä, mikä on huono asia silloin, kun haluaa katsella leffoja esimerkiksi reissussa tai mökillä. Joskus kotonakin ollessa verkkoyhteys saattaa tökkiä, jos sää on huono tai serverien kanssa on ongelmia.

Kun suosikkielokuvansa on ladannut tietokoneelleen, voi sen katsoa myös ollessaan offline-tilassa. Kun verkkoyhteyttä ei ole saatavilla, voi herkästi tylsistyä, mutta elokuvien parissa aika kuluu nopeasti. Varsinkin lentokoneella matkustaessa on mukavaa, jos saa ajankin viilettämään videopeliteemaisten elokuvien parissa. Elokuvien parissa on helppoa laitta aivonsa narikkaan ja rentoutua kiireisen arjen keskellä.

Elokuvien lataamiseen tarvitaan kätevä lataustyökalu

Jos Netflix-elokuvia haluaa ladata laitteelleen, tarvitsee toimivan lataustyökalun, joka tallentaa elokuvan tiedostona laitteellesi. Tällaisen työkalun avulla elokuvan pystyy lataamaan sekä tietokoneelle että puhelimelle riippumatta laitteen mallista. Toki elokuvia on yleensä mukavampi katsella suuremmalta näytöltä, sillä näin hienot efektit pääsevät parhaaseen valoonsa.

Kun on ladannut laitteelleen toimivan työkalun, pystyy Netflix-elokuvat nauhoittamaan ja tallentamaan. Tarvitsee vain käynnistää lataustyökalu, joka nauhoittaa elokuvan samalla, kun se pyörii. Sinun ei tarvitse seurata elokuvaa samalla, kun sitä nauhoitetaan, mutta lataamisessa menee joka tapauksessa varsin pitkään. Kun lataus on valmis, työkalu muuttaa elokuvan tiedostoksi ja tallentaa sen sovellukseen. Jos elokuvan haluaa ladata tiedostona omalle laitteelleen, onnistuu sekin lataustyökalun kautta. Latausprosessi ei ole siis mitenkään vaikea, sillä hyvä lataustyökalu tekee kaiken puolestasi.

Eri lataustyökalut ovat kuitenkin toimivuudeltaan erilaisia, vaikka suurin osa palveluntarjoajista on täysin ilmaisia. Esimerkiksi Audials Movie on yksi suosituista Netflix-elokuvien lataamiseen käytettävistä työkaluista. Pitää vain muistaa ladata omalle laitteelleen soveltuva työkalu.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lataa elokuvia laitteelleen?

Ensinnäkin käyttäjän on otettava huomioon, ettei kaikenlaisiin lataussovelluksiin voi todellakaan luottaa. Jos elokuvan laatu näyttää heikkenevän huomattavasti, kun on ladannut tiedoston laitteelleen, ei sovellus toimi riittävän hyvin. On tärkeää, että ladatunkin elokuvan laatu on tarpeeksi hyvä, sillä tämä takaa hyvän elokuvakokemuksen. Toisekseen epäluotettavat sovellukset saattavat aiheuttaa laitteellesi tietoturvallisuusuhkia. Ei olisi mukavaa, jos sovelluksen mukana laitteelle ladattaisiin myös vakoiluohjelma, joka yrittäisi kalastaa yksityisiä tietoja.

On myös tärkeää, että huolehtii siitä, etteivät ladatut elokuvat joudu muiden käsiin. Jos näin käy, saattaa ihan vahingossa rikkoa tekijänoikeuslakia. Kaikilla elokuvilla on tekijät, joilla on oikeus päättää, missä elokuvia saa katsoa. Tämän takia on laitonta ladata sisältöä laitteelleen ja jakaa sisältöä myös muille käytettäväksi. Moni on varmasti törmännyt tällaisiin elokuvia jakaviin piraattisivustoihin, joiden toiminta on kuitenkin laitonta.

Onko elokuvien lataaminen siis laillista?

Itse elokuvien lataaminen laitteelleen on kuitenkin täysin laillista, kunhan niitä ei levitä kenenkään toisen käyttöön. Jos siis katsoo peliaiheisia elokuvia huvin vuoksi esimerkiksi lentokoneessa, ei tule rikkoneeksi mitään lakia. Yksityiseen käyttöön ladattavat elokuvat eivät siis ole laittomia, ja ne mahdollistavat elokuvien katselemisen silloinkin, kun verkkoyhteyttä ei ole saatavilla.

Pidä taukoa pelaamisesta elokuvia katsellen

Elokuvien katselu voi olla mukava tapa pitää taukoa pelaamisesta ja vaikkapa tutustua paremmin e-urheilun historiaan dokumenttien kautta. Kun wifi-yhteyttä ei ole saatavilla, on ihanaa, kun tajuaa, että laitteelleen on ladannut valmiiksi katsottavaa. Laadukkaan lataustyökalun avulla se onnistuu helposti ja turvallisesti.