Tallenna striimejä Twitchissä

Twitch on varmasti yksi suosituimmista pelaajien hyödyntämistä striimipalveluista nykyään. Palvelun kautta taitava pelaaja saa näkyvyyttä ja voi näin saada paikan jopa ammattimaisissa e-urheiluliigoissa. Moni pelaamisesta itse kiinnostunut katsoo striimejä Twitchissä kehittääkseen pelitaitoaan ja seuratakseen taitavimpien pelaajien toimintaa. Nykyään myös striimien tallentaminen onnistuu ja on olemassa monia työkaluja, jotka on kehitetty tätä tarkoitusta varten. Tässä artikkelissa tutustutaankin siihen, miten striimien tallentaminen ja lataaminen Twitchissä onnistuu.

Twitch on tärkeä kanava pelaamisen ystäville ja e-urheilijoille

Twitch on kaikille pelaajille tuttu palvelu, jossa suosittuja pelejä striimataan. Moni hieman kokemattomampi pelaaja tykkää seurata taitavia pelaajia, joiden striimeistä saa vinkkejä omaankin peliin. Varsinkin nykyaikaisissa peleissä pystyy pelin läpäisemään niin monella eri tavalla. Muun muassa CS:GO ja Fortnite ovat molemmat sellaisia pelejä, joissa hyvällä pelistrategialla on väliä. Taitavat pelaajat tietävät, mitä he ovat tekemässä pelissä, sillä he ovat pelanneet niin monia erilaisia pelejä. Siksi heidän pelityylistään voi oppia varsin paljon.

Twitch on myös tärkeä toimeentulon lähde ammattimaisille e-urheilijoille, jotka pääsevät esittelemään pelitaitoaan muille siitä kiinnostuneille. Samalla he pääsevät osaksi suurempaa pelaajayhteisöä ja voivat haastaa itseään muiden taitavien pelaajien kanssa. Moni e-urheilija on jopa aloittanut uransa Twitchin kautta, kun kykyjen etsijä on löytänyt hänet palvelusta ja ottanut häneen yhteyttä.

e sport-yhteisö kasvaa koko ajan, joten on hyvä, että pelaajille on olemassa toimiva yhteisöalusta. Twitchin kautta pääsee oppimaan lisää suosikkipeleistään ja tutustumaan itse ruudun takana oleviin e-urheilijoihin hieman paremmin.

Miksi striimejä tallennetaan?

Jos Twitch toimii ihan hyvin sellaisenaan, niin miksi striimejä sitten halutaan tallentaa. Siihen on monia syitä. Ehkä suurin syy on se, että moni haluaa katsoa striimejä myös offline-tilassa. Esimerkiksi lentokoneessa tai ulkomailla ollessa ei verkkoyhteys ole välttämättä parhaimmillaan. Jos on kova pelifani, pelistriimejä haluaa mieluusti katsoa silloinkin, kun wifi-yhteyttä ei ole saatavilla. Kun striimin on ladannut jo valmiiksi tietokoneelleen tai puhelimelleen, ei ole väliä, milloin ja missä sen katsoo.

Toisekseen striimejä julkaistaan usein niin tiuhaan tahtiin, joten ellei suosikkistriimaajansa sisältöä lataa laitteelleen, voi sen kadottaa. Monella pelaajalla on suosikkipelejä, joiden striimejä he seuraavat aktiivisesti. On siis yksinkertaisesti helpompaa, kun striimit on tallentanut yhteen tai kahteen kansioon sen sijaan, että niitä hakisi laajasta Twitch-striimaajien valikoimasta.

Striimin tallentamiseen ja lataamiseen tarvitsee erillisen työkalun

Mikäli Twitch-striimejä haluaa tallentaa laitteelleen, pitää hankkia sovellus, joka on erikoistunut striimien ja elokuvien nauhoittamiseen. Esimerkiksi Audials Movie on toimiva elokuvien ja striimien tallentamiseen käytettävä työkalu. Sen käyttäminen on hyvin yksinkertaista, eikä tarvitse oikein tehdä muuta kuin muutama klikkaus. Monia muitakin työkaluja on olemassa, jos vain jaksaa etsiä ja hakea laadukkaan sovelluksen. Tärkeintä luonnollisesti on, että sovellus tekee sitä, mitä pitääkin. Striimin laadun ei kuuluisi kärsiä tallentamisen yhteydessä.

Kun lataustyökalun on ladannut laitteelleen, voi aloittaa striimin tallentamisen. Ensin on valittava Twitchin logo sovelluksesta, jotta se ymmärtää, millainen tallenne on kyseessä. Sen jälkeen riittää, että käynnistää sovelluksen striimauksen ja laittaa Twitchin striimin pyörimään. Sovellus tallentaa striimin sisällön automaattisesti ja sisältö tallennetaan laitteelle yleensä MP4-tiedostomuodossa. Yleensä striimien tallentamiseen on parempi käyttää esimerkiksi Chrome- tai Firefox-selainta, sillä muiden selaimien kanssa saattaa tulla ongelmia.

Striimit ovat usein melko pitkiä, joten kannattaa varautua siihen, että tallentamisessa menee jonkun verran aikaa. Kyse ei siis ole sovelluksen hitaudesta, vaan siitä, että ladattavaa sisältöä on yksinkertaisesti paljon.

Kunnioita aina striimaajan oikeuksia

Kun päättää tallentaa jonkun toisen pelaajan striimejä, ei pidä unohtaa, että kyseessä on oikea henkilö, jonka oikeuksia pitäisi kunnioittaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei hänen luomaa sisältöä levitä Twitchin ulkopuolelle. Muuten saattaa päätyä rikkomaan vakavia tekijänoikeuslakeja. Jos striimin haluaa välttämättä jakaa ystävilleen, niin on parempi idea hakea se Twitchistä ja lähettää eteenpäin linkkinä. Näin tulet myös tukeneeksi suosikkipelaajaasi sen sijaan, että levittäisit hänen sisältöään laittomasti eteenpäin.

Kehitä striimejä katsomalla pelitaitoasi ja pysy kärryillä e-urheilussa

Suurin osa innokkaista pelaajista seuraa taitavampien pelaajien edistymistä striimien kautta. Näin he pystyvät tutustumaan uusiin peleihin jo ennen kuin he itse pääsevät kokeilemaan niitä. Toisekseen striimien kautta oppii uudenlaisia pelistrategioita, joita ei ehkä itse ole tullut ajatelleeksi. Muilta pelaajilta oppiminen on varsinkin silloin hyödyksi, kun haluaa kehittyä pelaajana ja kenties jopa pyrkiä ammattilaiseksi. E-urheilu on nykyään yhä suositumpaa ja voi olla todella kiinnostavaa seurata suosikkipelaajiensa pelaamista striimien kautta. Kyseessä on myös tapa päästä lähemmäs e-urheilijoita, jotka yleensä pysyvät poissa julkisuudesta.

Twitchin striimejä haluaa katsoa matkalla ja mökilläkin

Nykyajan elämä on niin kiireistä, ettei striimejä välttämättä ehdi etsimään ja katsomaan Twitch-palvelusta erikseen. Tällöin on todella kätevää, kun ne on jo ladannut laitteelleen valmiiksi. Kiireinen pelaaja pystyy näin katsomaan e-urheilijoiden striimejä silloinkin, kun hän on liikkeessä. Esimerkiksi bussissa tai lentokoneessa aika kuluu huomattavasti nopeammin, kun on syventynyt jännittävän pelin seuraamiseen. Tähän tarvitsee vain toimivan digilaitteen ja sopivan lataustyökalun, joka tallentaa striimin mahdollisimman laadukkaasti.

Tärkeää on kuitenkin muistaa, ettei ladattujen striimien jakaminen muille ole kovin hyvä idea tekijänoikeuksien takia. Itse striimien lataaminen on kuitenkin täysin sallittua ja kannattavaa.