Lataa Amazon Prime –elokuvia

Amazon Prime on yksi suosituimmista suoratoistopalveluista nykyään ja sen kautta pääsee katsomaan monia erilaisia elokuvia. Vaikka Netflix onkin jo pitkään johtanut suoratoistopalveluita suosiossa, niin Amazon Prime –palvelussa pääsee katsomaan myös joitakin sellaisia elokuvia, joita ei Netflixistä löydy. Palvelun elokuvia ei kuitenkaan pysty katsomaan offline-tilassa, ellei niitä ole ladannut laitteelleen. Mitä elokuvia juuri nyt Amazon Primesta kannattaisi ladata ja miten se onnistuu?

Amazon Prime –palvelun suosio on kasvanut hurjasti viime vuosina

Amazon Prime on viime vuosien aikana ansainnut paikkansa suoratoistopalveluiden joukossa. Monelle Netflix on varmasti se tutuin palvelu, jonka kautta tulee katsottua elokuvia ja sarjoja. Amazon Prime tarjoaa kuitenkin hieman erilaisia elokuvia kuin Netflix, jonka valikoiman moni on katsonut jo kokonaan.

Kyseessä on palvelu, johon pystyy Netflixin tapaan saamaan tilauksen, josta maksetaan kuukausittain. Jos maksaa Amazon Primen yleisestä tilauksesta, pystyy elokuvien ja sarjojen lisäksi myös esimerkiksi kuuntelemaan musiikkia ja podcasteja. Jos haluaa katsoa ainoastaan elokuvia, voi ottaa tilaukseen vain Amazon Prime Video –palvelun. Palvelussa on luonnollisesti myös ilmainen kokeilu, jonka kautta pääsee tutustumaan yleisesti eri elokuviin ja palvelun sisältöön. Kukaan ei myöskään kiellä tallentamasta Amazon Prime –elokuvia tämän ilmaisen kokeilun aikana.

Suosituimpia elokuvia Amazon Prime –palvelussa

Amazon Primessa on hyvin laajalti erilaisia elokuvia monista eri genreistä. Palvelun elokuvista monet ovat valittuja kultakimpaleita, joita on vaikeampi löytää muista suoratoistopalveluista. Tässä on muutamia esimerkkejä palvelun suosituimmista elokuvista ja dokumenteista, joiden katsominen on sen arvoista.

Bong Joon Ho on erittäin tunnettu Parasite-elokuvastaan. Kuuluisa ohjaaja julkaisi seuraavan elokuvansa vuonna 2006, kun ‘The Host’ julkaistiin. The Host on kiinnostava merimonsterin ympärillä pyörivä korealainen elokuva. Monsteri syntyi, kun kemikaalista jätettä päätyi mereen ja sieppaa mukaansa lapsen. Elokuva on siis draama-genreä, mutta samalla myös jännittävä ja hieman seikkailullinen.

Toinen suosittu Amazon Prime –elokuva on vuonna 2010 julkaistu ‘The Social Network’-elokuva, joka pyörii tunnettujen Facebookin kehittäjien ympärillä. Elokuva kertoo tarinan Facebookin ja Silicon Valleyn synnystä uniikilla ja oivaltavalla tavalla. Kyseessä ei siis ole dokumentti, vaan pikemminkin elokuva, joka perustuu tositapahtumiin. Moni katsoja voi siis elokuvan kautta hypätä takaisin menneisyyteen, kun sosiaalinen media otti vasta ensiaskeliaan.

‘Jiro Dreams of Sushi’ (2012) on myös kiinnostava elokuvavalinta Amazon Prime –palvelusta. Kyseessä on dokumentti maailman kuuluisimmasta sushikokista, joka mieltää sushien valmistamisen pikemminkin taiteeksi kuin työksi. Hänellä on Michelin-ravintola Japanissa, jossa monet maksavat hänen ja hänen oppilaidensa valmistamista susheista isoja summia. Dokumentissa kiinnostavaa onkin se, miten tarinan kautta katsoja alkaakin pohtia merkityksellisen työn merkitystä. Seuratessa näin paljon työlleen omistautunutta sushikokkia alkaa pakostakin miettiä syvällisiä kysymyksiä elämästään.

Palvelussa on toki muitakin suosittuja elokuvavalintoja, joiden parissa voi viettää mukavasti aikaa joko yksin tai muiden kanssa.

Miksi elokuvien lataaminen laitteelleen ei ole hassumpi idea?

Moni tykkää ladata elokuvia laitteelleen suoratoistopalvelusta, koska näin niitä pystyy katsomaan missä tahansa tilanteessa. Ei esimerkiksi haittaa, jos wifi ei ole saatavilla, sillä ladattuja elokuvia pystyy katsomaan myös täysin offline-tilassa. Moni tykkää katsoa elokuvia esimerkiksi pitkillä bussimatkoilla tai lennoilla. Näin aika kuluu yksinkertaisesti nopeammin.

Osalla ei myöskään ole aikaa tai rahaa Amazon Prime –palvelun käyttämiseen aktiivisesti. Tällöin on kenties parempi idea ottaa palvelusta ilmainen kokeilu ja ladata laitteelleen sellaiset elokuvat, joita mieluiten haluaisi katsoa. Näin ei tarvitse turvautua erilaisiin piraattisivustoihin, jotka toimivat täysin laittomasti.

Elokuvien lataustyökalu hoitaa nauhoittamisen ja lataamisen

Mikäli haluaa ladata elokuvia laitteelleen Amazon Prime –palvelusta, pitää hyödyntää lataustyökalua. On olemassa hyvin monia elokuvien lataamisen kehitettyjä sovelluksia, mutta tärkeintä on, että elokuvan laatu ei kärsi lataamisen yhteydessä. Esimerkiksi Audials Movie on yksi käytetyimmistä lataustyökaluista, jonka avulla elokuvan lataaminen ja tallentaminen laitteelleen on erittäin helppoa.

Kun elokuvan on ladannut laitteelleen, pitää käyttäjän vain valita Amazon Prime Video sovelluksen valikoimista. Näin sovellus on perillä siitä, millaisen suoratoistopalvelun sisältöä ollaan tallentamassa. Tämän jälkeen laitetaan sovelluksen striimaus päälle ja käynnistetään elokuva. Kannattaa hyödyntää välilehtenä Google Chromea tai Firefoxia, sillä nämä toimivat yleensä lataustyökalun kanssa parhaiten. Periaatteessa sovellus toimii kuin television elokuvien tallentaminen eli sinun on pidettävä Amazon Prime Video avattuna, kun tallennus on käynnissä. Voit kuitenkin avata tietokoneellasi muita välilehtiä ja hoitaa asioitasi.

Kun elokuvan tallennus on valmis, sovellus muuttaa elokuvan automaattisesti MP4-tiedostoksi. Tämän tiedoston voi halutessaan ladata omalle laitteelleen tai pitää sen lataussovelluksen kansiossa.

Onko elokuvien lataaminen laillista?

Joku saattaa kuitenkin pysähtyä ajattelemaan, onko elokuvien lataaminen Amazon Prime –palvelusta täysin laillista. Mikäli elokuvia ei välitä eteenpäin kenellekään ulkopuoliselle, ei siinä ole mitään väärää. Jos elokuvan kuitenkin jakaa esimerkiksi ystävilleen tai lataa verkkoon julkisesti, syyllistyy pakostakin tekijänoikeusrikkomukseen. Jokaisen elokuvan tekijöiden on pystyttävä itse päättämään, missä ja miten heidän elokuviaan julkaistaan ja levitetään.

Älä tylsisty automatkalla tai huonon sään yllättäessä

Kun on ladannut suosikkielokuviaan laitteelleen, pystyy niitä katsomaan esimerkiksi automatkalla tai silloin, kun wifi-yhteyden kanssa on ongelmia. Elokuvien katselu on yksi parhaimmista tavoista saada aika kulumaan nopeasti ja kokea jotain uutta. Sopivan työkalun avulla Amazon Prime –elokuvien lataaminen on todella vaivatonta.