Pelimies on nykyään myös Lautapelimies

Pelien digitalisaation aikana, myös perinteinen videopelikauppa joutuu hakemaan uusia tuotteita valikoimaansa, jotta pysyy kilpailussa mukana.

Lautapelit ovat tulleet takasin

Lautapelit ovat olleet kodin viihdetuotteita jo useita vuosikymmeniä, mutta videopelien suosion myötä lautapelit kokivat ehkä jonkinlaista inflaatiota 2000-luvun taitteessa. Playstation oli jokaisen kotona ja perinteiset lautapelit illat olivat lähinnä jouluaaton ajanvietettä. Olemme kuitenkin huomanneet, kuinka suuri ryhmä ihmisiä varsinkin aikuisia ovat alkaneet harrastamaan lautapelaamista uudestaan. Sen näkee myös pelitarjonnassa maailmalla ja kuinka hyvin lautapelit saavat joukkorahoitusta. Tämän kaiken innoittamana Pelimies, joka toiminut yli viidentoista vuoden ajan käytännössä pelkästään videopelikauppana on nyt hypännyt perinteisemmän pelimuodon piiriin ja kauppaammekin nykyään laajaa valikoimaa lautapelejä, sekä korttipelejä.

Miksi kilpailla lautapeleillä?

Pohdimme lautapelien tuomista valikoimaamme jo pitemmän tovin, kunnes yhdellä firman mökkireissulla päätimme yksimielisesti, että lautapelit on saatava myös Pelimiehen valikoimaan. Taustalla on monta tekijää, niin harrastuneisuus kuin halu uudistua, sekä palvella asiakkaita vielä monipuolisemmin. Meidän näkemys peleistä on se että, on hyvä olla valikoimassa jotakin kaikille pelaajille. Tämän vuoksi meilläkin on valikoima pelejä aina 8-bittisestä Nintendosta aivan uusimpiin PS4 peleihin, jokaiselle jotakin. Lautapelit oikeastaan vain tukevat meidän näkemystä pelaamisesta ja tarjonnasta ja uskomme, että tämä on hyvä rohkea askel meille ja meidän asiakkaillemme. Haluamme myös tarjota asiakkaillemme muitakin lautapelejä kuin vain monopolia ja Afrikan tähteä, valikoimastamme löytyy niin eeppiset avaruus-strategia pelit kuin nopeat ja veikeät korttipelit!

Pelialan tulevaisuus?

Pelien digitalisaatio on puhututtanut niin mediaa kuin pelikauppa yrittäjääkin jo pitemmän aikaa ja sen seuraukset näkyvät suoraan pelien myynnissä. Tämä tosin koskee pääasiassa vain uusien pelien ostamista, ei niinkään käytettyjen tai puhumattakaan vanhempien retropelien keräilystä. On kuitenkin huomioitavaa, että lautapelejä ei voi ostaa digitaalisesti, niitä ei voi ladata ja pelata tietokoneen ruudulta. Ne pitää ostaa ja ne vievät fyysistä tilaa, mutta ehkä se onkin lautapelien hienous, kun ne ovat oikeita fyysisitä tuotteita. Fyysinen peli pitää arvonsa myös siinä missä digitaalinen tuote on arvokas vain sen käyttäjälle, digitaalista peliä ei voi myydä eteenpäin eikä sitä voi lainata ystäville, fyysisen tuotteen pystyy! Tämän vuoksi lautapelit ovat erinomainen lisäys meidän tuotevalikoimaan ja tukeehan se kaikin tavoin meidän vihreää ajattelua pelien kierrättämisestä, koska me myös myymme käytettyjä lautapelejä!

Lautapelien ja videopelien fuusio.

Viimeisten vuosien aikana markkinoille on myös tullut lautapelejä jotka pohjautuvat suoraan suosittuihin videopeleihin. Näistä hyvänä esimerkkinä vasta julkaistu Fallout The Boardgame, joka yhdistelee 20 vuotta vanhan pelisarjan tematiikkaa ja pelimekaniikoita täysin fyysisessä lautapelimuodossaan. Muita maininnan arvoisia on mm. Dark Souls lautapeli, joka on videopelisarjalle uskollisesti erittäin vaikea lautapeli läpäistä ja työn alla on myös Resident Evil 2 peliin perustava lautapeli, jonka joukkorahoitus meni komeasti yli tavoitellun rajan. Tulevaisuus tuo tullessaan varmasti enemmänkin näitä suosittujen videopelisarjojen lautapelikäännöksiä ja mehän niitä myös odotamme innolla!

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories