DOOM Eternal

DOOM Eternal on toimintapeli, jonka peliympäristö on suorastaan helvetillinen. Pelissä Helvetin armeijat ovat ottaneet Maa-planeetan valtaansa, ja pelaajan tavoitteena on pelastaa Maa ja koko ihmiskunta armeijan kynsistä. Kyseessä on jännittävä yksinpeli, jossa pelaajan on selvittävä haasteista ja taisteluista itsekseen.

Ensimmäisen persoonan ammuntapeli on jatkoa DOOM-pelille

Vuonna 2016 ilmestynyt DOOM Eternal oli yllätys monelle pelaamisen ystävälle, sillä harva odotti pelistä vastaavaa jättimenestystä. Nyt pelistä on ilmestynyt jatko-osa DOOM Eternal, jota DOOM-pelin fanit ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa. Monet peliasiantuntijat ovat kutsuneet peliä jopa kaikkein parhaimmaksi ensimmäisen persoonan ammuntapeliksi ja sitä se on, mikäli pitää räiskintäpeleistä.

Peli jatkaa DOOM-pelin tarinaa siitä, miten pelaajan pitää pelastaa Maa, jonka demonit ovat vallanneet, joka ei yksinkertaisuudessaan vaikuta monimutkaiselta. Pelin kehittäjät ovat kuitenkin luoneet matkan varrelle erilaisia haasteita, jotka pelaajan on läpäistävä pelatakseen pelin loppuun asti.

Väkivaltaa ja räiskintää tässä pelissä riittää

DOOM Eternal –pelin on sanottu olevan edeltäjäänsä huomattavasti väkivaltaisempi ja rajumpi, mikä pitää paikkansa. Pelin ikäraja on syystäkin 18 vuotta, sillä pelin hurjat grafiikat eivät sovi nuorille pelaajille. Koska kyseessä on taistelupeli, muodostuu pelitoiminta pitkälti demonien tuhoamisen ympärille ja pelaajan on oltava jatkuvasti hereillä uusien vaarojen varalta.

DOOM Eternal –peliin on lisätty erilaisia lisäominaisuuksia, jotka tekevät pelaajasta nopeamman ja vahvemman, mitkä ovat erittäin tärkeitä ominaisuuksia demonien voittamisen suhteen. Pelaajalla on olkapäällä liekinheitin, uudenlaisia aseita ja ranneterä, joiden avulla vihollisia pystyy surmaamaan.

Lisäksi pelaaja pystyy liikkumaan nopeammin esimerkiksi Double Dash -syöksyn avulla. Kun onnistuu surmaamaan demoneita, pääsee keräämään vihollisten tarvikkeet, joista on hyötyä pelin aikana.

DOOM Eternal on hyvin nopeatempoinen räiskintäpeli, joka ei sovi sellaisille pelaajille, jotka hakevat hyvältä peliltä kiinnostavaa juonta, eivätkä pidä liian rajuista grafiikoista. Peli on kuitenkin ihastuttanut räiskintäpelien ystäviä, jotka ovat kenties kyllästyneet perinteiseen räiskintään.

Mikäli pelin kokeileminen kiinnostaa, pystyy pelin lataamaan laitteelleen, sillä näin saa hyvän yleiskatsauksen pelin ominaisuuksista. Lataa se halutessasi oheisesta linkistä: download.

Doom Eternalissa tarinankerrontaa ei kuitenkaan ole täysin unohdettu

Vaikka DOOM Eternal -pelissä onkin enimmäkseen räiskintää ja rajuja kamppailuita, ei pelissä ole kuitenkaan unohdettu tarinankerronnan merkitystä. Harva pelaaja haluaa enää nykyään pelata sellaisia pelejä, joissa ei ole minkäänlaista taustatarinaa. Kun DOOM-pelissä tarina pyöri demonien Marsin tukikohdassa, niin pelin seuraavassa osassa taistellaan demoneja vastaan Maa-planeetalla, jossa helvetin legioonat uhkaavat ihmiskuntaa.

Pelissä on kuitenkin vähemmän erilaisia monologeja kuin esimerkiksi seikkailupeleissä, mutta kerrontaa on kuitenkin enemmän verrattuna DOOM-peliin, jossa tarinankerronta oli jätetty minimiin. Toki näin pelaaja pysyy mukana sen suhteen, mitä on tapahtunut ja mitä tulee pelissä tulee tapahtumaan, mutta toisaalta, jos odottaa peliltä jatkuvaa toimintaa, voi pettyä, sillä pelaaminen tyssää aika ajoin pelin maailman ja mytologiaan selittämiseen.

DOOM Eternal peliympäristö on raju, mutta omalaatuinen

Kuten DOOM Eternal –pelin räiskintäkin, on peliympäristö raju ja helvetillinen. Vaikka peliympäristönä on Maa-planeetta, ei ympäristö vaikuta läheskään samanlaiselta kuin tuntemamme Maa.

Kaikki palaa ja ympärillä liikkuu hirvittäviä demoneita, jotka pelaajan on surmattava ennen kuin ne tuhoavat koko ihmiskunnan. Pelin grafiikkojen suunnitteluun on selvästi käytetty aikaa, sillä nykyajan e sport -maailmassa pelin visuaalisilta ominaisuuksilta odotetaan paljon. DOOM Eternal –peliympäristön onkin oltava raju, jotta syntyy toivottu pelitunnelma.

Pelaaminen onnistuu monella laitteella

DOOM Eternal peliä pystyy pelaamaan erilaisilla laitteilla, eikä ole väliä löytyykö kotoa PC-tietokone, Mac-laite vai nykyaikainen pelikonsoli. On kuitenkin makuasia, millä laitteella pelaaminen on kaikkein mukavinta.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories