Elokuvantekijät ja dronelennättäjät näkevät paremmin Brotherin AiRScouterin avulla

AiRScouter-virtuaalilasit auttavat dronelennättäjää pitämään katsekontaktin laitteeseen.

Ammattimaiset elokuvantekijät ja lentokuvaajat jotka käyttävät dronekuvausta näkevät nyt tarkemmin käyttämällä Brotherin uusimpia virtuaalilaseja joissa on HD-nestekidenäyttö.

Brotherin kolmannen malliston AiRScouter-virtuaalilasien kolme eri mallia soveltuvat erinomaisesti ammattimaiseen videokuvaukseen, jossa halutaan joustavuutta kuvaustilanteeseen. WD-300-malliston HD-näyttö on suoraan kuvaajan tai dronelennättäjän silmän edessä.

Kevyt ja säädettävä virtuaalinäyttö toimii uudenlaisena etsimenä, jolla kuvaaja voi helposti tähdätä juuri haluamaansa kohteeseen – katsetta ei tarvitse enää siirtää monitorin ja kopterin välillä.

AiRScouteria voi käyttää lähes missä asennossa tahansa ja melkein joka paikassa, myös kirkkaassa auringonpaisteessa erikoistuneen optisen suunnittelun ja silmäsuojan ansiosta.

Päässä pidettävään näyttöön sisältyy nivelvarsi ja tarkennussäätö. AiRScouterin muotoilu on ammattimaisen tyylikäs, ja väri on huomiotaherättämätön mattamusta.

  • Huippumallissa on HDMI-liitäntämahdollisuus ja mahdollisuus käyttää suurempaa näyttötarkkuutta HD-SDI-liitännällä. AiRScouter on yhteensopiva useiden erilaisten kameroiden, jalustojen ja kuvanvakaajien kanssa. Laitteen käyttäminen on helppoa intuitiivisella ohjainpaneelilla.
  • Toisin kuin perinteisissä FPV (First Person View) -laseissa ja droneohjaimissa, AiRScouter antaa käyttäjälle kuvan dronen ja vastaavien UAV-laitteiden (Unmanned Aerial Vehicle) suoran näkymän kopterin kamerasta. Tämän avulla on helppo noudattaa miehittämättömien lentolaitteiden käytöstä annettuja määräyksiä, joissa sanotaan että lennättäjän tulee aina säilyttää näköyhteys (VLOS, Visual Line-Of-Sight) lennokkiin.

Brotherin kolme uutta AiRScouter-mallia ovat WD-350B, WD-360B ja WD-370B. Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Selkeä ja terävä 720 pisteen HD-näyttö jossa kuva näkyy vastaavasti kuin 19” monitorilla.
  • Tarkennussäätö antaa kuvaajalle mahdollisuuden hienosäätää näytön kuvaa ja auttaa vähentämään silmien rasittumista.
  • HDMI-liitäntä suoraan kameralaitteisiin ilman appsia tai erillistä liitintä.
  • Näyttö on säädettävän varren päässä, joten sijaintia ja kallistusta on helppo muuttaa. Sen voi laittaa kumpaan silmään käyttäjä haluaa ja sitä voi käyttää myös silmälasien kanssa.
  • Näytön kotelointiluokka on IP54, joten laitetta voi käyttää huoletta myös sateessa ja pölyisissä olosuhteissa.
  • Laitteessa micro-USB-liitäntä USB-virtalähteille.

AiRScouteria testannut kameraoperaattori Matthew Carmody sanoo: “Ulkona kuvattaessa, erityisesti kirkkaassa auringonpaisteessa, monitorin käyttö voi olla vaikeaa heijastusten vuoksi. Käyttämällä AiRScouterin silmäsuojaa tarkentaminen on helpompaa ja liikkuessa on helpompi pitää ympäristöä silmällä, kun kuvan rajaus ja terävyys pysyvät silti oikeina.”

Katso video Matthew Carmodystä filmaamassa AiRScouterin avulla.

Dronelennättäjä Yasuyuki Yoshida suosittelee Brotherin virtuaalilaseja. Hän sanoo: “Lennätettäessä dronea pitkän matkan päästä on riskinä näköyhteyden katkeaminen, kun välillä täytyy vilkaista tabletin tai älypuhelimen näytöltä sijaintitietoja. Pidän AiRScouterista, koska sen avulla drone pysyy aina näkyvissä myös sijaintia tarkastettaessa, mikä taas lisää lennättämisen turvallisuutta.”

Kopterispesialisti Kazuyuki Mizunuma lisää: “AiRScouterin kirkas ja selkeä näyttö näkyy hyvin myös kirkkaassa ulkoilmassa. AiRScouteria käyttämällä on mahdollista tehdä turvallisesti näyttävämpiä kamera-ajoja ja nostaa lentokuvauksen ja videokuvauksen tasoa.”

Katso video Mizunuman ja Yoshidan drone-lennätyksestä

AiRScouterin näyttöyksikön mitat ovat: 264 mm x 183 mm x 26 mm ja painot: 155 g, sis. kaapeli (WD-360B ja WD-370B) ja WD-350B painaa 165 g, sis. kaapeli ja keskusyksikkö.

WD-360B ja WD-370B käyttävät sisäistä ladattavaa Li-ioniakkua. Niitä voi käyttää myös ulkoisella akulla käyttöajan pidentämiseksi (vakioakku + ulkoinen akku). WD-350B kanssa on käytettävä aina ulkoista akkua.

WD-350B suositushinta on 1410 €, WD-360B hinta on 2772 € ja huippumallimme WD-370B hinta on 2293 €.

Brother lyhyesti

Brother Finland toimii Brother Nordicin Suomen maakonttorina ja tuo Brother-tuotteita Suomen sekä
Baltian markkinoille. Brother Finland vastaa myynnistä, markkinoinnista sekä teknisestä tuesta Suomessa. Vastuullisuus ympäristöasioissa on olennainen osa liiketoimintaamme sekä yhteiskunnallista vuorovaikutusta. Yrityksellemme myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifiointi sekä laaja joutsenmerkitty tuotevalikoimamme ovat konkreettinen osoitus siitä, että kannamme vastuumme myös ympäristöasioissa.

Lisätietoa osoitteessa www.brother.fi

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories