Assemblyn toimitusjohtaja vaihtuu – Pekka Aakon tilalle Lassi Nummi

Digifestivaali Assemblyn toimitusjohtaja vaihtuu. Nykyisen toimitusjohtajan Pekka ”Pehu” Aakon rooli muuttuu, ja uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.2.2020 Lassi Nummi. Tapahtumien lisäksi Nummi osallistuu Telia Esports Series -e-urheiluliigan kehittämiseen.

”Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. SuomessaAssembly on ainutlaatuinen organisaatio sekä tapahtumajärjestäjänä että e-urheilun tuottajana. E-urheilun kasvu sekä Suomessa että kansainvälisesti avaa meille tulevaisuudessa huikeita mahdollisuuksia”, kertoo uusi toimitusjohtaja Lassi Nummi.

40-vuotias Nummi on tehnyt pitkän uran IT- ja peliyhtiöissä sekä liiketoiminnan että markkinoinnin parissa. CV:stä löytyvät esimerkiksi Nokia, Nitro ja F-Secure. Assemblylle Nummi siirtyy pelien suoratoistopalvelu Hatchilta, jossa hänen tittelinsä oli Head of Marketing & Esports.

”Taustani takia voin tuoda Assemblylle uusia näkemyksiä myös hieman toimialan ulkopuolelta. Näen, että esimerkiksi Telia Esports Seriesillä on huikeat mahdollisuudet kasvuun, sillä e-urheilun osalta Suomessa ollaan vasta raapaistu pintaa. Esportsin kasvu yhä suuremmaksi ja suuremmaksi ilmiöksi tulee yllättämään meidät kaikki”, Nummi kertoo.

Vuonna 1992 ensimmäisen kerran järjestetty Assembly (tuttavallisemmin Assyt) on vuosien aikana kasvanut Suomen suurimmaksi digifestivaaliksi, johon osallistuu kaksi kertaa vuodessa tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia. Seuraavan kerran festivaali järjestetään 20.-23. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa.

Assembly tuottaa myös kolmannelle kaudelle tänä keväänä pyörähtävää Telia Esports Series -e-urheiluliigaa. Telia osti enemmistöosuuden Assemblysta kesällä 2018.

Pekka Aakko jää Assyille, mutta rooli muuttuu

Assemblyn väistyvä toimitusjohtaja Pekka ”Pehu” Aakko on toiminut festivaalin pääjärjestäjänä ja toimitusjohtajana jo vuodesta 1993, jolloin Aakko oli parikymppinen tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Nyt Aakon rooli muuttuu ja hän suuntautuu tapahtumiin ja niiden tuottamiseen.

”Olen vetänyt Assemblyä lähes 30 vuoden ajan. Onhan siinä kuljettu pitkä matka yhdessä. Nyt koin, että on sopiva aika ottaa henkilökohtaisesti askel taaksepäin ja keskittyä vain pelkkiin tapahtumiin. Ja samalla ehkä myös itseeni, kun voin nyt myös hieman relata”, Aakko summaa.

Pekka Aakko jättää toimitusjohtajan tehtävät Lassi Nummelle hyvillä mielin.

”Olin uuden toimitusjohtajan haussa koko ajan mukana. Saamme firmaan loistavan uuden vetäjän, jolla on oikea asenne ja hyvä ymmärrys Assemblystä instituutiona ja esportsista ilmiönä. Koen, että Lassi tuo tiimiin mukanaan konseptointi- ja markkinointiosaamista, jota olemme ehkä hieman kaivanneetkin.”

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories