Telia ja pelijätti Riot Games yhteistyöhön – ”Luomme Pohjoismaihin ainutlaatuisen peliekosysteemin”

Telia, turnausjärjestäjä Dreamhack ja maailman suurimpiin peliyhtiöihin kuuluva Riot Games aloittavat mittavan yhteistyön. Yritykset luovat yhdessä Pohjoismaihin uuden League of Legends -liigan, jossa on sekä kansallisia sarjoja että kansainvälinen ulottuvuus.

”E-urheilu on maailman nopeimmin kasvava urheilumuoto. Yhdessä Riot Gamesin kanssa haluamme nostaa Pohjolan merkittäväksi osaksi maailmanlaajuista e-urheiluekosysteemiä ja tarjota pelaajille ja katsojille maailmanluokan e-urheilusisältöjä ja elämyksiä. Yhteistyössämme vain mielikuvitus on rajana”, Telia Finlandin toimitusjohtaja Heli Partanen iloitsee.

Yhteistyö Riot Gamesin kanssa mahdollistaa Telia Esports Seriesin laajenemisen Suomen lisäksi Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Maihin luodaan omat kansalliset liigat, joiden pelilähetykset toteutetaan aina maan omalla äidinkielellä. Telian tuottamista kansallisista liigoista kaksi parasta joukkuetta etenee Telia Masters -turnaukseen, josta parhaat pääsevät karsimaan uuteen Northern League of Legends -sarjaan. Mikäli menestystä tulee, joukkueet voivat lopulta pelata tiensä myös Euroopan liigaan.

”Lanseerasimme Telia Esports Seriesin Suomessa hieman yli vuosi sitten. Sarjan tavoitteena on alusta asti ollut tukea ammattipelaamista ja tarjota pelaajille polku e-urheilun huipulle. Riot Gamesin virallisena kumppanina voimme rakentaa e-urheilusta yhä suurempaa ja kiinnostavamappa ilmiötä koko Pohjolaan”, kertoo Mikko Kaarttinen Telia Finlandin esports-tiimistä.

Riot Gamesilla on jo League of Legends -liigat Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa. Nyt luotava pohjoismainen sarjakokonaisuus asettuu siis osaksi valtavaa maailmanlaajuista League of Legends -yhteisöä.

Maailman suosituin pc-peli

Maailman suosituimmaksi pc-peliksi tituleerattu League of Legends on niin sanottu taisteluareenapeli (puhekielellä MOBA), jossa kaksi viiden hengen joukkuetta ottaa mittaa toisistaan peliareenalla. Idea on tuhota vastustajan tukikohta ja puolustaa samalla omaa aloituspaikkaa. League of Legends täytti tänä syksynä kunnioitettavat 10 vuotta.

”Pohjolan e-urheilijoilla on nyt kissanpäivät! Haluamme Telian ja Dreamhackin kanssa tukea pelaajia paikallisesti, ja luomme siksi maihin yhdessä sarjat, jotka mahdollistavat niin amatööri- kuin ammattilaispelaajillekin mahdollisuuden nousta maailman huipulle. Tuemme e-urheilun kasvua myös tasokkaiden lähetysten ja mahdollisesti tapahtumien muodossa”, kertoo Riot Gamesin Pohjolan julkaisujohtaja Mo Fadl.

Ensimmäiset Telia Esports Seriesin League of Legends -pelit pelataan kesäkuussa.

RIOT GAMES
Vuonna 2006 perustettu Riot Games on yksi mailman suurimmista peliyhtiöistä. Yhtiön menestynein peli on ollut League of Legends, joka nousi maailmanlaajuiseen suosioon heti ilmestyttyään vuonna 2009. League of Legends on vielä tänäkin päivänä maailman pelatuin PC-peli. Yli 2500 ihmistä työllistävän Riot Gamesin pääkonttori sijaitsee Los Angelesissa, ja sillä on yli 20 toimistolla eri puolilla maailmaa. Lue lisää: https://www.riotgames.com/en.

 
DREAMHACK
Ruotsalainen turnausjärjestäjä Dreamhack pyörittää 12 erilaista e-urheilufestivaalia kolmella mantereella. Vuonna 1994 perustettu Dreamhack on myös yksi maailman suurimmista e-urheilusisällön tuottajista, sillä miljoonat katsojat nauttivat yhtiön lähetyksistä vuosittain. Lue lisää: dreamhack.com. Dreamhack on osa digiviihdeyhtiö MTG:tä. Lue lisää: mtg.com.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories