Viestintäviraston avoin data

Oheiseen taulukkoon on koottu Viestintäviraston tarjoamat avoimen datan aineistot.

Taajuudet
Taajuusjakotaulukko
(OData v4)
Tiedot radiotaajuuksien käytöstä eri radioliikennelajeille (taajuusalue, käyttötarkoitus, tekniset tiedot ja muut ehdot). Aineisto on ajantasainen, ja se päivitetään ao. määräysten muuttuessa noin 1-2 kertaa vuodessa.
Alusten meriradionumerot
(OData v4)
Tiedot käytössä olevista meriradionumeroista (MMSI-numero, aluksen nimi, aluksen tunnus). Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Radioamatöörien kutsumerkit
(OData v4)
Tiedot käytössä olevista kutsumerkeistä (tunnus, voimassaolotieto). Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Radioasemat Suomessa
(OData v4)
Tiedot Suomessa sijaitsevista radioasemista: nimi, sijainti, tekniset tiedot, luvan tiedot. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
TV-asemat Suomessa
(OData v4)
Tiedot Suomessa sijaitsevista TV-asemista: nimi, sijainti, tekniset tiedot, luvan tiedot. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) ja ne voi ladata tekstimuodossa taulukon alapuolelta.
Tilastotiedot
Autoreporter (OData v4)Kyberturvallisuuskeskuksen Autoreporter -palvelusta saadut tiedot haittaohjelma- ja tietoturvaloukkaushavainnoista suomalaisissa verkoissa.
Tilastot ja vertailutTilastot voi ladata kootusti XLSX-muodossa. Yksittäisiä tilastoja koskevat tiedot voi ladata CSV-muodossa kutakin tilastoa koskevan kuvion alapuolelta.
NumeroT ja Tunnukset
VerkkotunnusrekisteriReaaliaikaiset tiedot käytössä olevista fi-verkkotunnuksista käyttäjätietoineen (vain oikeushenkilöt). Aineisto on saatavissa myös Odata-rajapinnan kautta. Ohjeita sekä käyttäjätunnus Odata-rajapinnan käyttöön on saatavissa osoitteesta fi-domain-tech(at)ficora.fi.
Verkkotunnusten laaja WHOIS-hakuMaatunnusten (ccTLD) ja vanhojen geneeristen verkkotunnusten (gTLD) saatavuustilanne sekä julkiset käyttäjätiedot. Palvelusta ei saa uusien geneeristen verkkotunnusten (new gTLD) tietoja.
Kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnukset
(OData v4)
Tiedot kansainvälisen teleliikenteen operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Kaukoliikenteen operaattoritunnukset
(OData v4)
Tiedot kaukoliikenteen operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Kiinteän puhelinverkon tilaajanumerosarjat
(OData v4)
Tiedot kiinteän puhelinverkon tilaajanumeroista (telealue, numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) viraston verkkosivuilla.
Matkaviestinverkkojen suuntanumerot
(OData v4)
Tiedot matkaviestinverkon suuntanumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Myönnetyt ja vapaat lyhytsanomapalvelunumerot
(OData v4)
Tiedot myönnetyistä ja vapaista lyhytsanomapalvelunumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) viraston verkkosivuilla.
Myönnetyt valtakunnalliset yritysnumerot
(OData v4)
Tiedot valtakunnallisista tilaajanumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Myönnetyt yleiset operaattoritunnukset
(OData v4)
Tiedot yleisistä operaattoritunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Telealuekohtaiset palvelunumerot
(OData v4)
Tiedot telealuekohtaisista palvelunumeroista (telealue, numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona (hakutoiminto) viraston verkkosivuilla.
Teleyritystunnisteet
(OData v4)
Tiedot myönnetyistä teleyritystunnisteista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
Valtakunnalliset palvelunumerot
(OData v4)
Tiedot valtakunnallisista palvelunumeroista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin numero on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
MNC-tunnukset
(OData v4)
Tiedot myönnetyistä MNC-tunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.
(T)MNC-tunnukset
(OData v4)
Tiedot myönnetyistä (T)MNC-tunnuksista (numero, yritys ja päivämäärä, jolloin tunnus on myönnetty). Rajapinnan lisäksi tiedot on julkaistu myös taulukkona viraston verkkosivuilla.

Viestintäviraston avoimen datan aineistoja koskee Creative Commons 4.0 Nimeä -käyttölupa, joka on JHS 189 -suosituksen mukainen käyttölupa julkishallinnon avoimia tietoaineistoja varten.

Lisätietoja aiheesta löydät Liikenne- ja viestintäministeriön sekä Trafin (Liikennelabra) verkkosivuilta:

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories