Sony osti osan Epic Gamesista

Sony on hankkinut omistukseensa pienen osan Fortniten luojaa Epic Gamesia sijoittamalla yritykseen 250 miljoonaa dollaria. Puhutaan strategisesta sijoituksesta, jonka maksun on suorittanut Sony Corporationin 100 % omistama alihankkija.

Sony kertoo, että investoinnin tarkoituksena on laajentaa Sonyn ja Epic Gamesin keskinäistä yhteistyötä koko Sonyn tuote- ja viihdeportfolion mitalta. Epic on omalla sarallaan tuonut ilmi, että Fortnite on sille paljon muutakin kuin vain peli, että se on sosiaalisen multimedian perusta.

Epic Gamesille satoja miljoonia

Ennen Sonyn investointia puhuttiin että Epic Games oli saamassa 750 miljoonan dollarin lisärahoituksen Kohlberg Kravis Roberts & Co pääomasijoitusyhtiöltä.

Sony sen sijaan oli ostohousut jalassa viimeksi huhtikussa kun se sijoitti 400 miljoonan dollarin strategisen sijoituksen kiinalaiseen digitaalisen viihteen yrityksen Bilibiliin ostaen 17 miljoonaa osaketta eli 4,98 % koko yrityksen osakekannasta. Bilibilillä on oma streemausalustansa, mutta se myös omistaa kaksi kiinalaista e-urheiluorganisaatiota eli Hangzhou Spark Overwatch liigeorganisaation sekä Bilibili Gaming joukkueen, joka on League of Legends Pro League jäsen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories