Wasteland 3

Wasteland on roolipelaamisen ympärille rakennettu pelisarja, jonka kolmannessa osassa seikkaillaan talvisessa ympäristössä ja pyritään muodostamaan yhteiskuntaa post-apokalyptisestä maailmasta, joka on tuhoutunut ydinpommien räjähdysten seurauksena.

Pelin nimi siis kuvaa varsin hyvin juonta, jossa menetettyä maailmaa pyritään pelastamaan. Wasteland 3 -pelissä on pelisarjan edeltäjien tapaan koukuttava juoni ja hienot grafiikat, jotka tekevät pelikokemuksesta ainutlaatuisen.

Wasteland 3 – Uniikki jatko-osa suositulle pelisarjalle

Kaikissa Wasteland-pelisarjan peleissä seikkaillaan tuhotun maailman rippeissä, joista yritetään luoda uutta yhteiskuntaa. Kun sarjan aikaisemmassa osassa miljöönä toimivat California ja Arizona, niin Wasteland 3-pelissä seikkaillaankin Coloradon ympäristössä erilaisten pelihahmojen muodossa, joita kutsutaan nimellä Desert Rangers eli aavikon suojelijat.

Wasteland 3 jatkaa siis edellisten sarjan pelien tarinaa, joten jos haluaa olla perillä, mitä aikaisemmin on tapahtunut, kannattaa joko pelata sarjan edelliset pelit läpi tai edes tutustua niiden juoneen. Kun pelisarjan aikaisempiin osiin on jo tutustunut, voi pelin ladata helposti laitteelleen. Lataa Wasteland 3 halutessasi oheisesta linkistä: download.

Mukaansatempaavaa tarinankerrontaa ja hienoja seikkailupelin ominaisuuksia

Koska kyseessä on seikkailupeli, joka hyödyntää myös roolipelin ominaisuuksia, on hyvällä tarinankerronnalla väliä. Tässä pelisarjan osassa seikkailu tapahtuukin talvisessa Coloradossa, joka luo peliin erilaisen tunnelman kuin sarjan edellisiin osiin.

InXile Entertainment, joka on tämän pelin takana, on onnistunut luomaan pelin, jonka tarinassa pysyy mukana, vaikka ajautuisikin pelin aikana sivuraiteille. Seikkailupeleissä onkin haasteena se, että miten pystyy luomaan haastetta tarjoavan pelin ja samalla luoda peliin sujuvan tarinankerronnan.

Wasteland 3 -pelissä pelaaja kuulee sekä traagisia ja liikuttavia että hauskojakin tarinoita, jotka on rakennettu tuhonjälkeisen maailman tarinan yhteyteen. Pelin tarinassa onkin yhdistelty erilaisia kohtaloita sekä ihmis- että olentoryhmille, jotka yhdessä luovat pelin kokonaisuuden.

Pelissä onkin kiinnostavaa se, että pelaajan on itse mietittävä, millaisia moraaleja tai arvoja hän haluaa ajaa tehdessään valintoja, sillä se vaikuttaa rakennettavan yhteiskunnan kohtaloon. Eri ryhmien motiivit ovat usein päinvastaisia keskenään, joten pelaajan on päätettävä, kummalla puolella hän seisoo ja huomioitava myös se, miten hyvin eri ryhmät pystyvät tekemään yhteistyötä keskenään.

Pelaaja voi halutessaan harhautua ydintarinasta menettämättä punaista lankaa

Samalla Wasteland 3 hyödyntää myös perinteisiä seikkailupelin ominaisuuksia, jotka tuovat lisää haastetta ja jännitystä peliin. Pelaaja voi suorittaa pelin aikana erilaisia tehtäviä, jotka hetkellisesti vievät pelaajan kauemmas ydinjuonesta, mutta jotka ovat edelleen osa isompaa kuvaa, josta koko peli muodostuu.

Pelaaja pystyy seikkailupelin tapaan itse päättämään suuntansa pelissä, joten jokainen pääsee pelaamaan Wasteland 3 –pelin omalla tavallaan. On hieno saavutus kehittää peli, jonka tarinaan pelaaja pystyy itse vaikuttamaan, sillä ei ole helppoa luoda yhteen peliin niin monia eri tasoja. Elektroninen urheilu, eli e sport kuitenkin kehittyy ja muuttuu jatkuvasti ja nykyaikaisiin peleihin pystytään luomaan varsin hienoja juonenkäänteitä ja ominaisuuksia.

Myös moninpeli onnistuu

Kyseessä on seikkailupeli, jota pystyy halutessaan pelaamaan myös yhdessä muiden kanssa joukkueena. On kuitenkin muistettava, että jos haluaa pelata Wasteland 3 -peliä joukkueena, on pystyttävä tekemään yhteistyötä erilaisten pelimotiivien suhteen, sillä tarinan suunnan voi päättää itse.

Kannattaa siis päättää yhdessä mahdollisimman aikaisin, millaisia motiiveja te joukkueena haluatte ajaa, jotta erilaisten ihmis- ja olentoryhmien komentelu helpottuu, eikä tilanne ajaudu hirveän sotaisaksi.

Laadukas ja helposti pelattava peli, mutta ehkä liiankin pelkistetty

Wasteland 3 on siis hyvin laadukas ja kiinnostava peli, johon pelaaja voi uppoutua useammaksikin tunniksi. Koska pelisarjan edelliset versiot olivat hieman liian täynnä erilaisia yksityiskohtia, on Wasteland 3 -peliä pelkistetty paljon esimerkiksi pelihahmojen välisten keskustelujen osalta. Koska pelin tarina on kuitenkin sen verran kiinnostavasti rakennettu, ei pelin mukana pysyminen ole onneksi haastavaa.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories