DEATH STRANDING

Death Stranding on yksi Hideo Kojiman uusista seikkailupeleistä, joka on kerännyt pelaajilta sekä risuja että ruusuja. Kojiman luomat pelit ovat yleisesti olleet ominaisuuksiltaan uniikkeja ja Death Stranding on ensimmäinen peli, jonka hän on luonut itsenäisellä pelistudiollaan, jonka luomiseen meni aikaa yhteensä neljä vuotta.

Pelillä on kiinnostava juoni

Death Stranding -pelin suunnittelussa on selvästi kiinnitetty huomiota kiinnostavaan tarinaan, mikä tempaa pelaajan nopeasti mukaansa. Pelissä päähenkilö Sam Birdgesin tehtävänä on taisteltava Death Stranding -ilmiön muuttaman maailman uhkia, jotka ovat vaarassa tuhota koko maailman.

Hänen tavoitteenaan on siis pelastaa maailma askel kerrallaan. Sen suurempia juonipaljastuksia ei tässä artikkelissa tehdä, sillä on aina kiinnostavampaa, kun ei tiedä, mitä pelin juonelta voi odottaa seuraavaksi.

Death Strandingin uniikki pelitunnelma ja haasteet

Death Stranding pelissä on valtavirrasta poikkeava hieman melankolinen pelitunnelma, joka sopii hyvin yhteen peliympäristön ja juonen kanssa. Vaikka Death Stranding mielletäänkin toiminta- ja seikkailupeliksi, ei varsinainen toiminta ole kolmannen persoonan taisteluiden muodossa, vaan pelissä korostuu päätarina, jonka mukana pelaaja kulkee.

Jos siis hakee enemmän räiskintäpelejä, ei Death Stranding ole välttämättä paras vaihtoehto. Tässä pelissä nimittäin kamppaillaan vihollisten sijaan kivien ja jokien kanssa, jotka tulevat vastaan matkan varrella ja moni pelaaja onkin pitänyt pelin haasteista, jotka ovat hyvin erilaisia kuin monissa muissa seikkailupelissä.

PC-versiossa on erilaisia erikoisominaisuuksia

Kyseessä on peli, joka pääsee parhaaseen valoonsa PC-laitteella pelatessa ja monet ovat valittaneet, että Death Stranding ei ole laadultaan tai pelattavuudeltaan samalla tasolla Playstation 5 –laitteella pelatessa. Jos pelin lataa PC-laitteelle, pääsee nauttimaan korkeasta kuvataajuudesta sekä valokuva-tilasta ja versio tukee myös leveää ultrawide-näyttöä.

Nämä ominaisuudet tekevät pelikokemuksesta entistäkin mukavamman, sillä mikään ei ole parempaa kuin hienon pelin pelaaminen hyvälaatuisella näytöllä. Jos siis tykkäät nimenomaan PC:llä pelattavista seikkailupeleistä, lataa Death Stranding laitteellesi, niin pääset kokemaan pelin ominaisuudet itse. Voit ladata sen oheisesta linkistä: download.

Ääninäyttelijöinä kuuluisuuksia

Yksi kiinnostava ominaisuus Death Stranding -pelissä on myös se, että pelin ääninäyttelijät ovat varsin kuuluisia. Pelihahmojen ääninä toimivat muun muassa Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Lindsay Wagner ja Léa Seydoux, joista ainakin Mads Mikkelsen on ollut monien Hollywood-elokuvien pääosissa.

Nykyään pelien ääninäytteleminen on yleistynyt, sillä pelaajat odottavat peleiltä huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Death Stranding pelin luomisessa on siis kiinnitetty huomiota siihen, etteivät pelihahmojen äänet ole liian robottimaisia, kuten monissa muissa nykyaikaisissa peleissä.

Death Stranding – Pääasiassa yhdellä pelaajalla pelattava peli

Valitettavasti Death Stranding on suunniteltu pääasiassa yksin pelattavaksi, vaikka kavereitakin voi pyytää mukaan peliin erikoistoiminnolla. Peli on siis sovellettu sellaisille pelaamisen ystäville, jotka pelaavat mieluiten yksin. Jos on siis tottunut pelaamaan esimerkiksi CS:GO-pelin tapaisia sosiaalisia taistelupelejä, voi olla outoa pelata sellaista peliä, jossa ei kamppaillakaan muita pelaajia vastaan.

Vaihtelu kuitenkin virkistää ja on mukavaa, että e sport -maailmaankin tulee uudenlaisia seikkailupelejä, jotka tarjoavat pelaajille toisenlaisia pelikokemuksia. Yksin pelatessa ei tarvitse myöskään huolehtia siitä, että muut olisivat parempia pelaajia, vaan kamppailu tapahtuu ainoastaan itse pelin haasteita vastaan.

Death Stranding ei ole kaikkien juttu

Vaikka Death Stranding säväyttää yksityiskohtaisilla grafiikoillaan ja uniikilla juonellaan, ei peli välttämättä sovi kaikille. Pelaajan pitää käyttää tässä pelissä enemmän päättelykykyä kuin monissa muissa räiskintäpeleissä, joissa pitää ennustaa muiden pelaajien tulevia peliliikkeitä.

Peli saattaa joistakin vaikuttaa jopa hieman tylsältä ilman jatkuvaa taistelua. Death Stranding on siis monella tapaa kiinnostava seikkailupeli, jonka parissa pääsee kokemaan täysin erilaisia pelikokemuksia kuin yleensä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories