Valheim vie skandinaavisen mytologian äärelle

Valheim tunnetaan skandihenkisenä selviytymispelinä ja se julkaistiin ennakkoon helmikuussa 2021. Se nousi suureen suosioon lyhyessä ajassa ja se on myynyt jo yli viisi miljoonaa kappaletta. Se on saanut myös kiitettäviä arviointeja visuaalisuudestaan ja yhdessä pelaamisen mahdollisuuksista. Paneudumme Valheimin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.

Valheim on Iron Gate Studion kehittämä peli, jonka teemana on skandinaavinen mytologia. Pelin tapahtumat ilmenevät laajan maailman tutkimisessa, omien tukikohtien rakentamisessa ja loppuvastuksia vastaan taistelemisessa.

Pelaaja astuu Valheimin maailmaan suuren soturin jälleensyntymänä ja Odinille annetaan tehtäväksi hävittää kammottavat pedot Valheimista. Jos pelaaja onnistuu voittamaan pomovastukset, saa mahdollistetaan hänelle parempien työkalujen, haarniskojen, talojen ja valmistusvälineiden tekeminen.

Hahmojen taso kehittyy välineiden ja toimintojen käytön perusteella, jossa esimerkiksi puunhakkaaminen kehittyy puita kaatamalla ja torjumiset puolestaan taistelussa torjumalla. Loppuvastukset voivat syntyä käyttämällä kiveä, joka sen alueella sijaitsee.

Valheimissa on mahdollista ottaa käyttöön myös moninpeli, jossa samalla palvelimella voi pelata kerralla kymmenen henkilöä. Pelissä keskitytään ympäristön haasteita vastaan ja Valheim on saanut hyviä arviointeja sen moninpelien käyttökokemuksesta. Valheimin voi ladata halutessaan oheisesta linkistä: download.

Valheim nauttii suurta suosiota

Valheimin on julkaissut ruotsalainen Iron Gate Studio, joka päästi pelin markkinoille early accessina helmikuun alussa. Se nousu pelipalvelu Steamin suosituimmaksi peliksi ja myi runsaassa kahdessa viikossa yli kaksi miljoonaa kopiota. Se on tukkinut omalta osaltaan myös sosiaalisen median kanavia, sillä YouTube ja Twitch täyttyivät julkaisun ohella Valhelmin seikkailijoista.

Nämä saavutukset ovat ymmärrettäviä siinä mielessä, että Valheim on yksi parhaimpia asioita, mitä selviytymispelien kategorialle on pitkään aikaan tapahtunut. Valheimin ideana on selviytyä hengissä vihamielisessä ympäristössä joko yksin tai porukalla. Siinä voi pelata myös toisiakin pelaajia vastaan, mutta se ei ole pelin varsinainen juju.

Peli yhdistelee onnistuneesti selviytymistä, seikkailua, taistelua ja rakentelua kolmannesta persoonasta kuvattuna. Erään arvion mukaan sillä on hyvätkin m ahdollisuudet nousta vuoden 2021 indiepeli-ilmiöksi tai jopa suurimmaksi peli-ilmiöksi. Se on saanut vaikutteita tutuista peleistä, kuten The Forestista, Minecraftista ja jopa Dark Souls –sarjasta.

Hienoa ja uskottavaa grafiikkaa

Valheimin koko on vain yksi gigatavua, mutta siitä huolimatta sen maailma on valtavan suuri. Siihen mahtuu syviä meriä, tummanpuhuvia ikimetsiä, karua tundraa ja kuumaa aavikkoa. Jokainen ympäristö tuo mukanaan haasteensa, vihollisensa ja materiaalinsa.

Pikselinen grafiikka on ollut tietoinen valinta, mutta Valheim näyttää siitä huolimatta todella hyvältä ja sitä voisi paikoittain kuvailla jopa kauniiksi. Sen sujuva pelaaminen on mahdollista myös vaatimattomimmilla tietokoneilla.

Kaikki parempaa Valheimissa

Valheim on ansiokkaasti tehnyt kotiläksynsä ja välttänyt monia suuria sudenkuoppia. Pelaajan ei ensinnäkään tarvitse koko ajan huolehtia hahmonsa ravitsemuksesta, sillä esimerkiksi parin tunnin kestoinen tukikohdan muodostaminen sujuu hyvin ilman jatkuvaa huolenpitoa. Ruokaa ja juomaa toiki tarvitaan, mutta sitä voi varata pääosin pomotaisteluihin ja pidemmille tutkimusretkille.

Pelaajien hahmot ovat monessa pelissä serverikohtaisia, mutta Valheim mahdollistaa sen, että sama hahmo voi vierailla monella palvelimella ja se tuo mukanaan varusteensa ja kykynsä. Tämän takia yksin pelaamiseen käytetty aika palkitsee myöhemmin, jos peliin liittyy mukaan kavereita. Serveriin mahtuu kerrallaan kymmenen pelaajaa.

Valheim parasta porukalla

Valheim tarjoaa parasta antiaan silloin, kun sitä pelataan porukalla. Tällöin tukikohtien rakentelu on nopeampaa ja vaatimattomasta mökistä voi kasvaa hienon hieno kartano, joka on tukkimuurilla suojattu ja joka sisältää kalusteensa, kasvimaansa ja varastotilansa.

Tutkimusretket ryhmissä voivat olla loistavia kokemuksia Valheimissa. Se voi antaa hienoja löytämisen riemuja, kun myrskyä ja merihirviöitä vastaan taistelemisen jälkeen päätyy ennalta tutkimattomalle saarelle. Saamme siis innolla nähdä, miten Valheim jatkaa kulkuaan ja miten esimerkiksi e sport -yhteisö ottaa pelin todelliseen haltuunsa.

 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories