The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls on yksi fantasiapelien rakastajien suosikeista, sillä pelissä pääsee sukeltamaan kiinnostavaan haltijoiden ja taikaolentojen maailmaan. Peli on voittanut jopa monia palkintoja, mikä kertoo siitä, että kyseessä on merkityksellinen peli e-urheilun maailmassa. Uudessa Elder Scrolls Online pelissä on mukana Blackwood-laajennus, jonka olisi tarkoitus tuoda peliin jotain uutta edellisiin peliversioihin  verrattuna. Tarjoaako Elder Scrolls Online kokeneelle fantasiapelien pelaajalle jotain uniikkia?

Fantasiapelit ovat yksi suosituimmista peliryhmistä e-urheilussa

Erilaiset fantasiapelit ja erityisesti roolipelit, joihin Elder Scrolls Online myöskin kuuluu, ovat erittäin suosittuja e-urheilijoiden keskuudessa. Fantasiapelissä pääsee pelaamaan täysin erilaisessa maailmassa mielikuvituksellisilla pelihahmoilla. Viime vuosina fantasiapeleihinkin on pystytty kehittämään hyvin realistisia grafiikoita, joiden ansiosta peliin on helppo syventyä. Taisteluissa ja pelitehtävissä käytettävät efektit luovat myös omanlaisensa tunnelman, joka kannustaa pelaajaa jatkamaan loppuun asti.

Lisäksi näissä peleissä on usein hyvin yksityiskohtainen tarina, johon pelaaja pääsee vaikuttamaan päätöksillään. Fantasiapelien pelimusiikki on yleensä myöskin upea, sillä sen on sovittava yhteen pelin hahmojen ja miljöön kanssa.

Varsinkin pitkäaikaiset pelaajat ovat olleet innoissaan Elder Scrolls-peleistä, sillä nykyaikaisista peleistä monet ovat kovin yksinkertaisia ja nopeita. Tässä pelissä pääsee kuitenkin osaksi monimutkaista tarinaa ja miljöötä, jonka parissa ei noin vain kyllästy. Nykyäänkin e sport ammattilaiset siis arvostavat sitä, että pelin suunnitteluun ja yksityiskohtiin on käytetty riittävästi aikaa.

Elder Scrolls Online vie pelaajan mielenkiintoiseen fantasiamaailmaan

Elder Scroll Online on jatko-osa suositulle pelisarjalle, jossa seikkaillaan upeassa fantasiamaailmassa. Pelin jatkumo on kestänyt jo seitsemän vuotta, johon on mahtunut monia erilaisia tarinoita ja pelihahmoja. Viime vuosina peli on pyörinyt pääosin Daedra-jumalten ympärillä ja pelin edellisessä osassa seikkailtiin Tamrielissa Oblivionin alueella. Oblivion on pelissä vihollisen aluetta ja he uhkaavat Tamrielia tuholla. Pelaajan tehtävänä onkin pelastaa maailma Oblivionin vaaralta.

Nyt julkaistussa Blackwood-laajennuksessa pelaajat pääsevät seikkailemaan Leyawiinin kaupungissa ja sen rämealueilla. Kaupungissa tapetaan hallinnon jäseniä, jota pelaaja on kutsuttu tutkimaan. Matkallaan pelaaja kohtaa kulttilaisten salaliiton, joka uhkaa tuhota koko maailman. Tässäkin peliversiossa pelaajan tehtävänä on siis pelastettava maailma tuholta ja taisteltava vihollisia vastaan. Laajennus ei siis varsinaisesti tuo mitään uutta peliin kuin vain uuden kaupungin, johon tutustua.  

Pelaaja pystyy kuitenkin kokemaan minkä tahansa osa pelistä missä tahansa pelivaiheessa. Aloittelija voi siis valita itse, mistä hän aloittaa Elder Scrolls Online –pelin pelaamisen.

Roolipelissä pelaaja pystyy olemaan bretoni, dunmeri tai khaijiti

Mikä kiehtoo monia fantasiapeleissä, on se, että pelaaja pystyy pelaamaan millaisella pelihahmolla tahansa. Pelihahmojen joukossa on erilaisia maagisia pelihahmoja, joilla on kaikilla omat erikoisominaisuutensa. Pelin monstereita ovat esimerkiksi bretonit, dunmerit ja khaijitit. Lisäksi pelaaja pystyy valitsemaan mieleisensä pelivarusteet ja kyvyt, jotka sopivat parhaiten omaan pelityyliin. Mukana on siis erilaisia erikoiskykyjä ja varusteita, jotka ovat tuttuja esimerkiksi DnD-peleistä. Näin pelaaja pystyy luomaan täysin omanlaisensa pelihahmon, jonka avulla hän pääsee tutkimaan ja pelastamaan Tamrielin maailmaa.

Peliä voi pelata loistavasti myös moninpelinä

Moni tykkää pelata fantasiapelejä yhdessä ystäviensä kanssa ja Elder Scrolls on myös suunniteltu muiden pelaajien kanssa pelattavasti. Kun mukana on muitakin, voivat pelaajat taistella yhdessä suurissa PvP-taisteluissa. Näissä taisteluissa on usein mukana satoja muita pelaajia.

Yhteenveto

Elder Scrolls Online on siis peli, jonka parissa pääsee kokemaan erilaisia fantasiamaailmoja. Pelaaja voi roolipelin tapaan itse päättää, millaisella pelihahmolla hän päättää pelata ja millaisia kykyjä ja varusteita hänellä on käytössään.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories