Dagon: by H. P. Lovecraft

Dagon: by H.P. Lovecraft on peli, joka on tehty samannimisen kauhunovellin pohjalta. Monet nykyaikaiset pelit ovat saanet joko inspiraatiota tai jopa pohjautuvat kirjallisuuteen. Kyseessä on siis kauhupeli, joten se ei sovi herkkänahkaisille pelaajille. Dagonissa pelaaja pääsee osaksi upeaa 3D-kokemusta, jossa on samalla kiinnostava tarinallinen juoni.

Kauhupelit e-urheilussa

Dagon on kauhupeli, joiden pelaaminen on yleistynyt e-urheilunkin maailmassa. e sport on nykyään hyvin monipuolista ja joukkoon mahtuu sekä fantasiapelejä että urheilupelejä. Kauhupelit eroavat kuitenkin muista peleistä monella tapaa. Samalla, kun pelaaja pyrkii läpäisemään pelin, hän kohtaa erilaisia kammottavia esteitä ja olentoja, joiden on tarkoitus tehdä pelaamisesta hankalampaa.

Kauhupeleissä hyödynnetään kauhuelokuvien tapaan sekä visuaalisia peliominaisuuksia ja grafiikoita että äänimaailmaa. Jos on joskus katsonut kauhuelokuvaa ilman ääntä, tietää, että hyvällä musiikilla on erittäin tärkeä rooli kauhupeleissäkin. Se luo jo valmiiksi karmivan tunnelman ja luo jännitystä pelin huippukohdissa.

Dagon on kuitenkin enimmäkseen psykologinen kauhupeli, jossa ei varsinaisesti tulla säikäytetyksi. Pelaajan mieli joutuu kuitenkin koetukselle, kun hän etenee pelissä ja seuraa tarinan tapahtumia. Pelin tunnelmasta on pyritty tekemään mahdollisimman kosminen, jolloin peliin ja sen tarinaan syventyminen tapahtuu kuin automaattisesti.

Pelatessa oppii Dagonin alkuperäisestä tarinasta ja kirjailijasta

Dagonia pelatessa oppii tuntemaan alkuperäisen Dagon-novellin tarinan varsin hyvin. Novelli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1919. Sen nimi viittaa mytologiseen jumalaan nimeltään Dagon, jolla on hyvin karmiva tarina. Dagon sai nimittäin alkunsa miehestä, jolla oli pakkomielle itsemurhaan. Tarinan aikana mies kirjoittaa mietteitä mielentilastaan, jolloin eräs vanha tarina tulee hänen mieleensä. Hän huomaa yhtäkkiä olevansa vanki saksalaisten laivassa ensimmäisen maailmansodan aikaan. Tästä alkaakin mielenkiintoinen tarina, johon ei tässä artikkelissa paljasteta sen enempää juonenkäänteitä.

Pelaaja pääsee tutustumaan tähän mielenkiintoiseen tarinaan ja myös sen kirjoittajaan paremmin pelin aikana. Dagonin tarinalla on ollut vaikutusta myös esimerkiksi kulttuuriin, josta niin ikään kerrotaan pelin kuluessa. Kun pelissä etenee, tarinan karmivat yksityiskohdat pääsevät päivänvaloon, joten on hyvä olla valmis yllätyksiin pelin aikana. Vaikka Dagon ei aluksi vaikuttaisi kovin hirveältä kauhupeliltä, voi pelin edetessä tunnelma muuttua toisenlaiseksi.

Dagon on lyhyt, mutta taitavasti suunniteltu

Kyseessä on lyhyen kauhunovellin pohjalta tehty peli, joten itse pelinkin pelaaminen onnistuu vain 30 minuutissa. Näiden 30 minuutin sisään mahtuu kuitenkin yllättävän paljon. Pelaaja ei välttämättä pystyisikään jatkamaan tällaisen psykologisen kauhutarinan sisällä kulkemista kovin pitkään. Peli sopii siis hyvin sellaiselle pelaajalle, jolla ei ole paljon aikaa käytössään, mutta joka haluaa nopean kauhupelikokemuksen.

Dagonin juoni on ujutettu peliin taitavasti, eikä pelaajalta jää mitään välistä. Tarinankerronta kulkee sujuvasti eteenpäin sitä mukaa, kun peli jatkuu. Jos siis hakee monipuolisempaa kauhupeliä, jossa voi itse vaikuttaa tarinan kulkuun, ei Dagon todennäköisesti vastaa odotuksia. Pelissä eteneminen tapahtuu helposti klikkailujen avulla, joten se sopii hyvin myös aloittelevalle pelaajalle. Karmiva tarina on oikeastaan ainoa asia, joka saattaa tehdä Dagonin pelaamisesta hankalampaa.

3D-teknologia tuo peliin paljon lisää

Nykyaikaisella teknologialla kauhupeleihinkin on pystytty luomaan uusia efektejä ja ominaisuuksia. Dagonissa on käytetty 3D-teknologiaa, mikä tekee pelin visuaalisesta ilmeestä hienomman. Vaikka kyseessä onkin tarinallinen peli, jossa hyödynnetään psykologista kauhua, on pelin graafisilla ominaisuuksilla väliä. 3D-teknologia luo tunnelman kuin olisi itse pelin sisällä ja se tekee pelistä myös realistisemman oloisen.

Yhteenveto

Dagon by H.P. Lovecraft on siis erittäin mielenkiintoinen 3D-kauhupeli, jossa on suorastaan kosminen kauhutarina. Pelin edetessä tämän karmivan tarinan yksityiskohdat avautuvat pelaajalle yksi kerrallaan.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories