Vampire: The Masquerade – Bloodhunt

Vampire: The Masquerade – Bloohunt pelissä pääsee osaksi väkivaltaisten vampyyrien maailmaa. Tässä maailmassa vampyyrit ovat vallassa ja elävät ihmisten ja muiden elävien olentojen veren avulla. Kyseessä ei siis ole aivan tavallinen taistelupeli, jossa kaksi joukkuetta pelaa vastakkain. Jokainen vampyyri pystyy kuitenkin itse liittymään itsenäiseen klaaniin. Miksi tämä vampyyripeli on löytänyt tiensä e-urheilijoiden suosikkien joukkoon?

Vampyyrit ovat tulleet myös suosittuihin peleihin

Vampyyrit ovat monelle tuttuja erilaisista vampyyrisarjoista ja –elokuvista, joista Twilight on varmasti tunnetuin. Vampyyrit ovat aika aikojen kiehtoneet ihmisiä kuolemattomuudellaan ja maagisilla ominaisuuksillaan. Ei siis ole ihme, että vampyyripelejä on myös e sport-maailmassa. Monissa vampyyripeleissä pelataan kuitenkin ihmisen roolissa, jolloin vampyyrit ovat pelin vihollisia.

Bloodhunt-pelin idea on helppo

Bloodhunt pelissä pelaaja pääsee itse pelaamaan vampyyrin roolissa ja tavoitteena on taistella vihollisia ja metsästäjiä vastaan. Pelin vampyyrit elävät perinteiseen tapaan ihmisten ja muiden pelin elävien olentojen verellä. Pelissä on sinänsä siis hyvin helppo perusidea.

Kasvattaakseen voimaansa ja kehittyäkseen pelin aikana vampyyrin on saatava tarpeeksi ravintoa ihmisten verestä. Vampyyreillä on Bloodhunt-pelissä yliluonnollisia voimia, nokkeluutta ja erilaisia taisteluvälineitä. Nämä pääsevät parhaaseen valoonsa, kun vampyyri on tarpeeksi elinvoimainen.

Jokainen pelaaja pystyy kuitenkin itse päättämään, miten juuri hän pelaa. Vampyyri voi kuulua pelissä tiettyyn klaaniin, joka määrittää pelityylin. Jokaisella klaanilla on nimittäin omanlainen pelistrategiansa, johon varsinkin aloittelevien pelaajien on helppo liittyä. Osa kokeneemmista pelaajista saattaa päättää olla liittymättä muiden klaaneihin. Tällöin on kuitenkin oltava hyvin perillä pelin perusteista ja vihollisista. Näin pelissä voi onnistua ihan yksinkin.

Bloodhunt on pelityyliltään kuitenkin pitkälti battle royale -peli, jotka ovat erittäin suosittuja nykyään. Pelin serverissä voi siis olla jopa tuhansia pelaajia kerrallaan, joiden kanssa pystyy kommunikoimaan pelin aikana.

Mielenkiintoinen miljöö ja taustatarina

Pelin miljöö tekee myös Bloodhuntista kiinnostavan pelin. Prahan kaupunki, joka on vampyyrivalloituksen takia suljettu, sopii vanhoina rakennuksineen todella hyvin pelin tapahtumapaikaksi. Prahalla on pitkä historia ja kaupungissa on vanha Prahan linna, joka muistuttaa vampyyrien kotia.

Pelin miljöö on kuitenkin muutettu alkuperäistä Praha-kaupunkia karmivammaksi ja sopivammaksi vampyyripeliä varten. Tämän huomaa esimerkiksi pelin väri- ja äänimaailmassa. Koska vampyyrit pystyvät liikkumaan vain öisin, on peliaikana pimeää. Prahan vanhojen rakennusten valoleikki näyttää jopa hieman pelottavaltakin pimeässä ja vampyyrien taistelujen taustalla.

Vaikka kyseessä on taistelupeli, ei se ole kuitenkaan täysin ilman taustatarinaa. Pelin vampyyrit ovat tulleet petetyiksi, jonka seurauksena vampyyrien keskuudessa on syttynyt sota. Vampyyreja uhkaa myös salainen yhteiskunta nimeltään Entity. Pelissä vampyyrien tavoitteena on kuitenkin palauttaa maailma ennalleen ja taistella vihollisia vastaan. Taistelupelien ystävälle pelissä riittää siis toimintaa, eikä tarinalla ole dominoivaa roolia pelin aikana. Se tuo pelaajalle kuitenkin hyvän kontekstin pelin yhteyteen ja auttaa ymmärtämään, mistä pelissä on oikein kysymys.

Bloodhunt-pelissä pääsee kuitenkin käyttämään luovuuttaan

Koska kyseessä on myös roolipeli, pystyy pelaaja itse luomaan omanlaisensa pelihahmon. Vaikka jokaisella vampyyrillä on tiettyjä perusominaisuuksia, mutta lisätaitoja pystyy keräämään pelin aikana. Pelihahmonsa ulkonäön pystyy päättämään itse. Tällä voi joskus jopa hämätä vastustajiaan, mikäli on onnistunut luomaan hahmolleen oikein hienon ulkoasun.

Pelaa yhdessä muiden kanssa tai yksin

Bloodhunt-peliä pystyy pelaamaan sekä yksin että muiden kanssa. Vaikka pelaisikin täysin yksin, on pelissä hyvä tehdä yhteistyötä muiden pelaajien kanssa. Jos pelaa yhdessä ystäviensä kanssa, voi siis päättää joko olevansa samassa tai eri klaanissa. Tietenkin yhteistyö onnistuu paremmin, jos pelaa samassa joukkueessa tuttujen kanssa.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories