Testasimme ”Horizon Zero Dawn” PS4 peliä

Testasimme vuonna 2017 julkaistun Horizon Zero Dawn PS4 pelin. Peli on saatavilla ainoastaan Playstation 4-alustalle. Peli on avoimen pelimaailman toimintaseikkailupeli, jossa on hieman roolipelin ominaisuuksia.

Peli kertoo päähenkilö Aloysta, Nora-heimosta jo syntyessään erotetusta tytöstä joka haluaa selvittää syyn karkotetuksi joutumiselleen. Pelin alussa Aloy on vielä pieni tyttö, joka harjoittelee metsästystä. Pelin edetessä hän joutuu keskelle Carja-heimon valtakamppailua. Aloy löytää pienenä tyttönä eräästä luolasta Focus-laitteen, jonka avulla hän näkee ympäristöstään tietoa vihollisista ja viestejä menneestä.

Horizon Zero Dawn PS4

Pelin grafiikat ovat upeat! Todella terävät ja aidontuntuiset jopa ihan ilman PS4 Prota. Ympäröivä erämaa ja koneiden pinnat tuntuvat käsin koskettelevan aidolta. Eläinlajeja voisi olla useampia erilaisia. Harvoin luontoa on kuvattu yhtä elävästi. Iso plussa siitä, että tämä peli on oikeasti avoin pelimaailma, sillä peli pysähtyy lataamaan ainoastaan Aloyn kuollessa tai pikamatkustusta käyttäessä.
Peliin on julkaistu yksi lisäosa nimeltään Frozen Wilds vuoden 2017 lopussa.

Horizon Zero Dawn on toimintaroolipeli, mutta ei kuitenkaan yhtä monimutkainen kuten Dark Souls-tyyliset pelit. Tehtävät ovat yksinkertaisia. Vaikeusasteen saa vaihdettua helposti ja vaikeammalla pelattuna saa joitain lisäominaisuuksia.

Horizon Zero Dawn PS4

Päätarinan tehtävät voi läpäistä alle 30 pelitunnissa mutta avoimessa pelimaailmassa on todella paljon tutkittavaa ja seikkailtavaa. Kartta onkin yllättävän iso ja tutkittavaa riittää. Erilaisilla asuilla pystyy esimerkiksi suojautumaan ja piiloutumaan erilaisilta koneilta ja toiset asut auttavat kestämään erilaisia sääolosuhteita.

Annamme arvosanaksi 5/5. Peli oli tehty todella hyvin graafisesti ja tarinat ja sivutehtävät oli mielenkiintoisia ja niitä on paljon!

 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories