Miten CSGO skins hinnat määritellään?

CSGO skinit ovat tuttuja kaikille, jotka ovat pelanneet Counter Strike: Global Offensive -peliä. Skinit ovat erilaisia tyyliominaisuuksia, joita pelissä pystyy ostamaan aseitaan varten, ja ne tuovat yksilöllisyyttä muuten perinteiseen peliin. Skinien hinnat kuitenkin määritellään sen mukaan, kuinka harvinainen skini on kyseessä.

Mitä ovat CSGO skinit?

CSGO skinit ovat erilaisia tyyliominaisuuksia, kuten kuvioituja kuoseja sekä värejä, joiden avulla pystyy tuunaamaan pelissä aseitaan. Hieman yksinkertaisemmat skinit ovat usein halvempia, mutta mitä uniikimpi värikuvio on kyseessä, sitä kalliimpi on myös skini. Skinejä pystyy CSGO pelissä löytämään erityisesti aselaatikoista, jotka pystyy avaamaan pientä maksua vastaan. Yleisimpiä skinejä löytyy lähes kaikilta pelaajilta, mutta harvinaisempien löytämiseen pitää olla erittäin onnekas.

Mitä harvinaisempi CSGO skins, sitä kalliimpi se on

Ensinnäkin CSGO skinien hinta riippuu varsinkin siitä, miten harvinainen tyyliominaisuus on kyseessä. Kaikkia skinejä ei ole edes lisätty pelin sisälle, vaan ne on ostettava erikseen pelikaupasta. On olemassa sellaisia skinejä, joita pelissä on vain yksi tai muutama kappale, jolloin skinien hintakin automaattisesti kipuaa pilviin. Toisaalta, jos skinin pystyy saamaan kuka tahansa pelaaja, niin ei hintakaan ole kovin kummoinen.

Toisekseen CSGO-pelissä on erilaisia aseita, joista osa on myöskin erittäin arvokkaita. Myös tietyn aseen harvinaisuus saattaa nostaa myös CSGO skinin hintaa. Esimerkiksi pelin käytetyimmän MP7-aseen skinit ovat automaattisesti halvempia kuin esimerkiksi M4A4-aseen skinit ovat huomattavasti kallimpia, sillä asekin on kalliimpi.

Mistä CSGO skinejä pystyy ostamaan?

CSGO skins löytyy esimerkiksi CSGO:n pelikaupasta, josta iso osa pelaajista hankkii aseensa ja skininsä. Lisäksi harvinaisempia skinejä löytyy esimerkiksi Steam-kaupasta, jossa kuka tahansa pelaaja pystyy laittamaan skininsä myyntiin. Myyntihinnan pystyy tietenkin määrittelemään itse, mutta yleensä se valitaan muiden vastaavien skinien hintojen mukaan. Toki, jos kyseessä on todellinen harvinaisuus, voi myyjä nostaa hinnan hyvinkin korkealle, sillä vastaavia skinejä ei kaupasta välttämättä löydykään.

Miten CSGO skinien arvo on muuttunut vuosien varrella?

Kun CSGO-peli keksittiin, ei kukaan todennäköisesti osannut odottaa, että pelin skineistä tulisi nykyisen veroinen ilmiö. Monet pelaajat tykkäävät myydä vanhoja skinejään ostaakseen uusia ja skinien kauppapaikat käyvät nykyään vilkkaana. Kuten sanottua, skinien arvo on vahvasti liittynyt niiden harvinaisuuteen sekä aseiden arvoon. Vuonna 2015 Glock 18 Fade –skinin arvo oli CSGO pelikaupassa vain 20 dollaria, tällä hetkellä saman skinin arvo on jo 1800 dollaria. Kaikkein arvokkaimmasta skinistä on kuuleman mukaan kysytty jopa 150 000 dollaria.

On kuitenkin tuurista kiinni, millaisista skineistä tulee lopulta arvokkaita ja harvinaisia. Vuosien varrella pelin yleisten skinien valikoima on kuitenkin muuttunut, jolloin aikaisemmin yleisiä skinejä on entistä hankalampaa löytää. Näin niiden arvo skinien kauppapaikoilla on luonnollisesti kohonnut.

CSGO skins tuo yksilöllisyyttä peliin

CSGO skinejä ostetaan ensinnäkin siksi, koska ne tuovat yksilöllisyyttä perinteiseen peliin. CSGO on erittäin vanha peli, johon on kuitenkin vuosien varrella tuotu uusia ominaisuuksia, aseita sekä skinejä. Jokainen pelaaja pystyy luomaan pelistä omannäköisen nimenomaan skinien avulla. Lisäksi tiettyjen skinien avulla voi yrittää maastoutua paremmin tiettyihin peliympäristöihin.

Yhteenveto

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että mitä hienommat ja harvinaisemmat skinit haluaa, sitä enemmän niistä joutuu maksamaan. Vuosien varrella CSGO skineistä on tullut uudenlainen ilmiö ja näistä tyyliominaisuuksista saatetaan Steam-kaupassa pyytää jopa kymmeniä tuhansia dollareita. Skinit luovat peliin uudenlaista ilmettä sekä jännitystä, sillä jokainen pelaaja pystyy itse valitsemaan omaan persoonaansa ja tyyliin sopivat skinit.

 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories