Klondike Pasianssi

Klondike on ehdottomasti yksin pelien kuningas. Tämä peli on viihdyttänyt pelaajia jo vuosisatojen ajan, mikä on mille vain pelille uskomaton suoritus. Tästä syystä hyvin monet tuntevat pelin, ja osaavat jopa pelata sitä. Tähän uskomattomaan peliin kuuluu kuitenkin monta muuta asiaa, joista et välttämättä ole tietoinen.

Monet itse asiassa yhdistävät sanan pasianssi automaattisesti Klondike peliin. Se ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto, mistä tulemme kertomaan enemmän tässä artikkelissa. Sen lisäksi perehdymme siihen, kuinka peliä oikein pelataan ja moniin muihin tärkeisiin tekijöihin. Joten aloitetaan, jotta sinä pääset pitämään hauskaa pelaamalla tätä yksin pelattavien korttipelien johtajaa!

Klondike pasianssi on kaikista perinteisin pasianssi peli

Klondike pasianssi on ehdottomasti kaikista kuuluisin peli, mikä tulee pasianssi peleihin. Koska peli on varsin yksinkertainen, se viihdyttää jopa aloittelevia pelaajia. Se on hyvin helppo aloittaa sillä sen pelaamiseen ei tarvita mitään muuta kuin korttipakka. Silti se on tarpeeksi haastava, minkä ansiosta peli kiinnostaa myös pelaajia, jotka ovat kokeneempia kortti pelien kanssa.

Klondike pasianssi on jo valmiiksi kuuluisa, kiitos sen hyvin pitkän historian. Asia, mikä auttoi pelin kuuluisuutta oli kuitenkin Microsoftin päätös lisätä se pelattavaksi tietokoneille. Monet ovatkin käyttäneet tuntikausia aikaa pelaamalla joko Miinaharavaa tai Solitaire peliä. Solitaire on itse asiassa Pasianssin englanninkielinen nimi. Tietenkin samalla tavalla, kuin Pasianssi tarkoittaa monia erilaisia yksin pelattavia korttipelejä, niin tekee myös Solitaire. Microsoft teki itse päätöksen käyttää tätä nimitystä Klondike pelistä, minkä takia monet luulevat Klondiken olevan ainoa vaihtoehto.

Klondiken historia on pitkä

Klondike pasianssi peliä on todella pelattu uskomattoman kauan. Sen alkuperästä ei olla täysin varmoja, mutta sen uskotaan saaneen alkunsa joko Germaanisella tai Skandinaavisella alueella. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät pelistä löytyy vuodelta 1765, ja siitä on pelattu ensimmäistä kertaa kilpaa vuonna 1788. Koska nämä kuitenkin viittaavat vain kirjallisiin merkintöihin, voidaan olettaa, että peliä on jo tässä vaiheessa pelattu ainakin yhden vuosisadan ajan.

Klondike nousi suureen suosioon seuraavan vuosisadan, eli 1800, aikana. Tämä tapahtui Euroopan aristokraattien ansiolla. Tähän auttoi myös ensimmäiset englanninkieliset kuvalliset oppaat erilaisten pasianssi pelien pelaamiseen. Saammekin kiittää juuri näitä oppaita, että me osaamme vieläkin pelata pasianssi peliä.

Miten Klondike Pasianssia pelataan?

Kuten mainitsimme, pasianssin pelaamiseen ei tarvita mitään muuta kuin yksi korttipakka. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka pasianssi pelejä on hyvin monia erilaisia, niiden kaikkien päämäärä on samankaltainen. Pelaaja pelaa peliä vastaan, pyrkien joko keräämään kortit tiettyyn muodostelmaan tai purkamaan muodostelman tietyllä tavalla.

Mikä tulee klondike pasianssiin, pelaajan tulee juuri purkaa muodostelma. Kortit jaetaan seitsemään eri pinoon. Ensimmäisessä pinossa on yksi kortti, toisessa kaksi, kolmannessa kolme ja niin edelleen. Korttien ensimmäinen eli päällimmäinen kortti on kuvapuoli ylöspäin, mutta muut kortit ovat kuvapuoli alaspäin.

Tehtävänäsi on kerätä kortit maittain pois kentältä ja käteen jääneestä pinosta. Tämä tapahtuu sinänsä kahdessa osassa. Kortteja voidaan siirrellä pinosta toiseen väreittäin ja arvo järjestyksessä. Kortit tulee asettaa aina vastakohtaisen värin mukaan. Toisin sanoen, sinun tulee asettaa punainen kortti mustan päälle, ja toisin päin. Sen lisäksi kortit tulee järjestää numerojärjestyksessä, ässän ollen pienin ja kuninkaan suurin arvo. Kun olet järjestänyt kaikki kortit pinoihin, voit kerätä ne pois kentältä maiden mukaan. Ässän kuuluu olla ensimmäisenä, ja kuninkaan viimeisenä. Sinun ei ole pakko pelata peliä näin selkeästi kahdessa osassa. Jos huomaat keräämisen olevan mahdollista, voit jo niin tehdä. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä liian hätiköiden, muuten saatat joutua pulaan.

Missä Klondike pasianssia voidaan pelata?

Klondike pasianssia kuten kaikkia muitakin pasianssi pelejä voidaan tietenkin pelata niin sanotusti oikeassa maailmassa käyttäen korttipakkaa apunasi. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa keino peliä pelataksesi. Kaikilla meillä ei ole nimittäin korttipakkaa kotona käytettävissä, tai tilaa, mikä tarvitaan pelin pelaamiseen.

Tässä tapauksessa voit käyttää internetiä apunasi. Varsinkin Klondike Pasianssin pelaaminen verkon kautta tapahtuu hyvin helposti. Koska kyseessä on niin suosittu ja kuuluisa peli, hyvin monet sivustot tarjoavat sen täysin ilmaiseksi. Lisäksi peli voidaan löytää aivan jokaisen puhelimen tai muun mobiililaitteen sovelluskaupasta. Tämä voikin olla mukava tapa pelata, koska silloin sinun ei tarvitse käyttää aikaa korttien alku asetteluun. Peli tekee sen sinun puolestasi.

Klondike pasianssi on inspiroinut monia uusia pelejä

Kuten sanoimme, vaikka Klondike Pasianssi on kaikista kuuluisin vaihtoehto, se ei ole todellakaan ainoa. Nykyään pelaaja voi valita hyvin monista eri pasianssi peleistä. Kaikissa peleissä on sama periaate, eli sinun tulee purkaa tai muodostaa tietty muodostelma, tiettyjä sääntöjä mukaillen.

Jos Klondike ei ole tarpeeksi haastava sinulle, voit kokeilla Spider Pasianssia tai Vapaata kenttää. Spider Pasianssi peli on jo valmiiksi haastavampi kuin Klondike, ja siitä on pelattavissa monta eri tasoa, joihin voit itse vaikuttaa. Vapaa Kenttä on taas yleisesti pidetty kaikista vaikeimpana pasianssi pelinä. Se on lähes aina mahdollista ratkaista, vaikka peliä pelatessa ei usein tunnu siltä. Se tarjoaa upeasti haastetta kokeneillekin pelaajille.

Klondike viihdyttää jopa nuorempia pelaajia

Microsoft auttoi nostamaan Klondiken tunnetuksi peliksi nuoremmille pelaajille muutama kymmen vuotta sitten. Nykyään tämä versio ei ole yhtä kuuluisa, mutta se ei tarkoita sitä, ettei peli voisi viihdyttää nuoria pelaajia. Se on loistava tapa harjoittaa ongelmanratkaisua viihdyttävällä tavalla. Koska peli on periaatteessa varsin helppo, jopa nuorimmat pelaajat voivat alkaa sen kokeilemista!

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories