Maaginen numero 21. Pelien kuningas on paljon muutakin kuin pelkkä numero

Numerot ovat osa jokapäiväistä elämäämme. Emme pysty toimimaan ilman numeraalista ajattelua ja päättelykykyä. Käymään kaupassa ilman numeroiden tunnistamista, lukea aikatauluja, kalenteria ja kelloa tai käydä kouluja ilman numeraalisia arvosanoja ja niin edelleen. Toimimmekin numeroiden parissa väistämättä ja numerot ovat osa kaikkea mitä teemme. Numeroiden taustalla oleva mystiikka kiehtoo ja jännittää. Tarinat niistä vapauttavat ja osin myös avartavat ajattelua ja parantavat todistamaan itselleen niitä toimintatapoja ja mieltymyksiä, joiden mukaan toimia ja elää. Kasvamme aikuisuuteen numeroiden voimalla ja kypsymme ajattelemaan, että ilman numeroita ei voi elää. Voimme ehkä hyväksyä näkemyksen ja sanoa, että numerot ovat hauskoja kaikessa niiden merkityksellisissä muodoissaan. Numeroilla voi leikkiä ja pelata. Numeroilla voi myös asettaa syvällisiä merkityksiä tai tulkintoja, koska numeroilla voidaan tunnistaa erilaisia toimintamuotoja historiasta, osakemarkkinoista, urheilusuorituksista tai mistä vain. Numeroilla onkin yhtä pitkä historia kuin ihmiskunnallakin. Siksi numeroiden maailma omanlaisensa, mutta aina yhtä kiehtova ja monipuolinen. Historia, jolla kerrotaan tarinoita ja tuotetaan ajatuksia, mielipiteitä ja mielihyvää. Herätetään muistikuvia ja tunteita sekä paljon merkityksellisyyttä, jota on vaikea sanoin kuvailla. 

Tunnemme numeron 21 erityisesti numerologiassa, jossa numerolla yksi tarkoitetaan miestä tai maskuliinisia arvoja ja numerolla 2 naista tai naisellisia arvoja. Toisaalta numero 21 yhdistää meitä moniin muihin asioihin, jotka muistuttavat meitä muun muassa kasvamisesta yhteiskunnassa ja aikuistumisesta, mutta toisaalta myös lukuisista muista tekijöistä ja kiinnostuksen kohteista, jotka tulevat aikuiseksi kasvamisen mukana. Monissa kulttuureissa numerolla 21 kuvataan ikää, jolloin nuori aikuinen saavuttaa erillisiä oikeuksia. Ajankohtana, jolloin aikuisiän kasvu on viimeistään alkanut ja kaikki aikuisiän oikeudet on saavutettu ja ammatillinen kasvu alkanut. Useat aloittavat yliopisto-opinnot tai menevät ensimmäisen kerran aikuisten töihin. Monet pitävät ensimmäsen lomakuukauden heinäkuussa ja huomaavat sen sisältävät maagisesti 21 lomapäivää  aivan kuin vuosiloman jakamista koskeva ohjeistus kertoo aikuistumisen merkityksestä paikalliseen sopimiseen. Kaikki merkkinä ihmisen aikuistumisesta sekä valmistautumisesta vastuullisiin tehtäviin yhteiskunnassa ja kalenterivuoden jakamisesta yhteensattumiin, jonka taustalla numero 21 sijaitsee. 

Urheilussa numerot tunnetaan väistämättä välttämättöminä ilmaisemaan pelaamisen järjestystä, strategisia valintoja ja rutiineja. Urheilussa uskotaan, että kaikki pelaamiseen ja voittamiseen liittyvä on tunnistettava numeraalisesti. Tämä on syntynyt oikeastaan välttämättömyydestä, jossa on ollut pakko kerätä tietoa, tuottaa tilastoja ja tehdä juttuja urheilusta, henkilötarinoista, menestyksestä ja menestymättömyydestä. Toisinaan tilanteita ohjaa osittain sattumat ja mielipiteet numeroiden tärkeydestä yhdelle ja kunnioitusta numeron merkityksestä jollekin muulle. Yksi suurimmista merkityksistä on ilmaista uskoa numeroista ja niiden rutiineista, jotka tuottavat myös onnea ja menestystä on joukkueurheilun parissa. Tämä toiminta on varsin suosittua varsinkin jalkapallon ja jääkiekon parissa. Muissakin urheilulajeissa tämä tunnetaan onnea tuovana merkityksenä. Toisaalta muistuttavassa meitä rutiineista, joita meidän tulisi kunnioittaa, mutta myös säännöistä, joita meidän tulisi kunnioittaa. Mikä kaikessa on hienoa on se, että rutiinit tarjoavat mahdollisuuden oppia taitoja ja toisaalta muuttaa elämää ja siihen sisältyvää toimintaa positiiviseen suuntaan. Kunnioittamalla jotain voimme saada aikaan toisaallta jotain suurempaa. 

Mieleenpainuvimmat numeroyhdistelmät ovat edelleen parasta viihdettä. Yksi merkittävimmistä on löydettävissä internetissä. Tämä suuntaus voi hyvinkin olla verkkopelien pelaaminen. Esimerkiksi blackjackissa pelin taika sisältyy numeroon 21. Pelissä pelataan yhtä tai useampaa korttia, jonka jakaja pelaajalle jakaa. Pelissä et saa ylittää 21 pistettä, mutta voit aina yrittää päästä lähelle samaa pistemäärää. Jokaisen kierroksen aikana kohtaat valintoja. Jäätkö paikalleen vai jatkatko peliä. Tarjottavat päätösmahdollisuudet riippuvat siitä haluatko jatkaa peliä. Ei siis ole epäilystäkään, että blackjack on yksi nykypäivän suosituimmista peleistä. Samalla voit tuntea pelin jännityksen, ilon ja riemun yrittämällä päästä mahdollisimman lähelle kyseistä numeroyhdistelmää. Pelin jännitys on siinä, että menestys edellyttää aina jakajan voittamista. Pistemäärä 21 on myös pelin taianomainen numero ja vastaa voittopisteitä ihanteellisissa olosuhteissa. Jos pääset lähelle numeroa 21 ja jäät seisomaan, sinulla on mahdollisuus voittaa peli. Kumpikaan ei saa ylittää numeroa 21 tai häviävät pelin. Sama pätee toisinpäin, eli jos saat 21, eli blackjack voitat pelin, mutta jakajan saadessa saman numeroyhdistelmän menee peli kuitenkin jakajalle. 

Toisaalta on tilanteita, joissa numero 21 nähdään vain mielenkiintoisena ja kiehtovana yhteensattumana, mutta tarinoille voi siirtyä merkityksellisiäkin piirteitä kun niiden taustat paljastetaan ja niille asettaa syväjuonteisia merkityksiä. Joskus nämä kohtaamiset ovat sattumia, toisinaan tarkoitettuja, jotta uutisarvo kasvaisi. Esimerkiksi vuonna 2021 kauden alkajaisiksi Formula 1 -kisoja järjestävä kisaorganisaatio haastatteli kuljettajiaan numeroiden merkityksestä itselleen ja valinnoista, miksi juuri itse oli numeronsa valinnut. Sattuneeesta syystä maaginen numero 21 johdatti meidät hauskaan yhteensattumaan. Valtteri Bottas kertoi tuolloin, että hän vain pitää numerosta seitsemän ja olisi halunnut käyttää tuota numeroaa autossaan, mutta valitsi numeron 77, koska Kimi Räikkönen oli varannut sen itselleen. Kun kolme numeroa 7 ynnää yhteen pääsemme hauskasti samaiseen numeroon 21 vuonna 2021 haastattelussa. Numerot ovat myös vääjäämättä kertomassa historiaa ja muistoja urheilutoiminnan parissa ja muistuttavat meitä jostakin joka nähdään merkityksellisenä tai viihdyttävänä. Syy numeroiden syy yhteyteen oli täysin Nico Rosbergin, jonka tahtoa kunnioitti ensiksi Kimi Räikkönen, joka olisi halunnut numeron kuusi käyttöönsä. Siinä missä Valtteri Bottas kunnioitti Kimi Räikkösen valintaa valita seuraava numero Nico Rosbergista. Sattumien kauppa, jossa numerot kertovat tarinaa itsestään vaikeista valinnoista. 

Kaikki kaikessa numero 21 on maaginen numero, joka sisältää monia mieltymyksia ja tulkintoja pelien pelaamisesta elämän välttämättömiin valintoihin ja rutiineista aikuisuuteen kasvamiseen. 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories