Legendojen Liiga – League of Legends – vinkit aloittelijalle

League of Legends, tai suomalaisittain Legendojen Liiga, on luultavasti yksi maailman suosituimmista pc-peleistä. Sen pelimaailmaan kirjautuu jopa kahdenksan miljoonaa innokasta pelaajaa joka päivä, ja pelissä tapahtuvat matsit houkuttelevat satoja tuhansia katsojia viikottain.

Valmistajan Riotin mukaan pelaajamäärät kasvavat vuosi vuodelta, eikä loppua näy. Ei ole siis ihme, että League of Legends on päätynyt myös vedonlyöjien suosioon. Suosittu peli houkuttelee, sillä väkijoukot tuovat mukanaan myös suuret voittomahdollisuudet.

Mutta miten Legendojen Liiga-pelillä lyödään vetoa? Kokosimme tähän tärkeimmät asiat, jotka aloittelijan on hyvä tietää ennen ensimmäisten betsien lyömistä.

Legendojen Liiga – pelin kulku

Legendojen Liiga on niin sanottu MOBA-peli (“multiplayer online battle arena”), jossa jokainen pelaaja ohjaa sankaria, joka taas kuuluu korkeintaan viiden pelaajan joukkueeseen. Sankari valitaan pelin alussa, ja jokaisella on omat kykynsä ja heikkoutensa. Jokainen pelaaja aloittaa pelin alusta, pienellä kokemusmäärällä ja ilman erityisen hyvää varustusta. Sankarit kehittyvät pelin aikana tienaamistaan pisteistä ja kullasta.

Pelin otteluissa kaksi joukkuetta taistelevat keskenään, ja tavoitteena on tuhota vastapelaajan pelialueella sijaitseva rakennus, nexus. Pelin voittaa siis se joukkue, joka on ensimmäisenä tuhonnut vastustajansa nexuksen.

Pelin kenttää kutsutaan kartaksi, ja se on useimmiten jaettu kolmeen eri osaan. Alueiden välillä on salaperäistä metsää, josta tulee pelin aikana ulos hirviöitä. Pelaajat eivät siis taistele pelkästään vastapuolta vastaan, vaan kentällä on myös lohikäärmeitä ja muita vaarallisia olioita. Niitä kukistamalla pelaajat saavat kokemuspisteitä ja kultaa, jolla on pelin kannalta tärkeä asema sillä se mahdollistaa pelaajille paremman varustuksen oston.

Pelaajat liikkuvat kartalla pitkin väyliä, joissa on vastapelaajalle kuuluvia torneja. Voittaakseen pelin ja päästäkseen käsiksi nexukseen, joukkueen on tuhottava myös nämä vihollistornit. Yksi joukkueiden haasteista on päättää mihin väylään he keskittyvät ja miten he jakavat aikansa hirviöiden tappamisen ja tornien kaatamisen välillä. Pelin keskivaiheilla pelaajat vaihtavat puolta kartalla.

Legendojen Liiga-pelit koostuvat yksittäisistä otteluista, joita pelataan aina kolme tai viisi lopullisen voittajan selvittämiseksi. Turnamentin voittaa siis paras kolmesta tai paras viidestä ottelusta.

League of Legends vedonlyöntikohteena

Netin kasinopelit ja eSports-vedonlyöntipelit ovat kasvaneet räjähdysmäisesti viime vuosina. Legendojen Liiga on yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista, mutta miten pelillä lyödään vetoa?

Parhaimmillaan Legendojen Liiga-vedonlyönti on nopeatempoista ja hauskaa ajanvietettä. Vedonlyöntikohteet kannattaa kuitenkin valita analyyttisesti ja harkiten.

Ennen vetojen valitsemista kannattaa varmistua siitä, että sinulla on hyvä kokonaiskuva pelin maailmasta – otteluiden kulkuun vaikuttaa nimittäin moni asia, esimerkiksi joukkueiden pelityylit, taidot ja käytössä olevat resurssit (mitä enemmän joukkueella on kultaa, sitä paremmat varustukset he pystyvät ostamaan).

Vetoa voi lyödä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Voittajaveto eli “match winner” – tässä aloittelijoille sopivassa ja yksinkertaisimmassa pelimuodossa veikataan pelin voittajaa. Veto asetetaan ottelun alussa, ja sen jälkeen voit rauhassa katsella pelin kulkua. Voitot maksetaan kertoimen mukaisesti, eli esimerkiksi 20€ panoksella ja 1,90 kertoimella saat voittaessasi 38€.

Kokonaiskilpailun voittajaveto eli “outright winner” – voit lyödä vetoa myös kokonaisen turnauksen voittajasta, joka ratkaistaan yleensä kolmella tai viidellä pelillä.

Tasoitusveto eli “handicap bet” – jos olet varovaisempi pelaaja, voit pienentää vedonlyönnin riskejä tarttumalla tasoitusvetoihin. Tasoitusvedoissa annetaan heikomalle joukkueelle esimerkiksi +1.5 karttaa tasoitusta, jolloin vahvempi joukkue voittaa vain vähintään kahden kartan erolla.

Yli- ja alle-vedot eli “over/under” – tässä urheilustakin tutuksi tulleessa pelimuodossa vetoa lyödään jonkin pelissä esiintyvän muuttujan lukumäärästä. League of Legendsissä vetoa voi lyödä esimerkiksi pelattujen karttojen tai tappojen määrästä.

Live-vedonlyönti – vetoa voi lyödä myös reaaliajassa ottelun ollessa käynnissä. Pelin seuraaminen live-striimin kautta lisää jännitystä ja soveltuu hyvin niille, joilla on paljon pelitietoutta. Pelin kertoimet mukautuvat jatkuvasti pelin tapahtumiin, joten yllättäviäkin käänteitä voi tapahtua.

Erikoisvedot – Legendojen Liigan värikäs pelimaailma mahdollistaa myös erilaisten erikoisvetojen lyömisen. Vetoja voi asettaa esimerkiksi siitä, kuka onnistuu tappamaan ensimmäisen paronin tai lohikäärmeen.

Ja lopuksi

Legendojen Liiga tarjoaa monipuolisen ja mahdollisesti myös hyvin palkitsevan pelikokemuksen, josta hyötyy eniten pelin maailmaan perehtynyt vedonlyöjä. On siis tärkeää, että tutustut peliin kunnolla ennen betsien asettamista esimerkiksi striimattuja pelejä seuraamalla. Kun ymmärrät pelin kulun, aukeaa sinulle sekä maailmanlaajuinen pelin fanien yhteisö, sekä mahdollisuus tienata voittoja jännittävällä ja erittäin mukaansatempaavalla tavalla.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories