Suositut eSports -pelit ja turnaukset

eSports on ottanut hienosti tuulta siipiensä alle, etenkin vallitsevan tilanteen vuoksi. Perinteinen urheiluvedonlyönti on isoilta osin tauolla, mikä on antanut elektroniselle urheilulle lisäpotkua – lukuisat ammattilaistason turnaukset vetävät puoleensa valtavasti katsojia, kun perinteistä urheilua ei tällä hetkellä ole.

Tämän hetken elektronisen urheilun online-tapahtumat korvaavat laatunsa puolesta kaikki aikaisemmat, tarjoten todella monipuolisesti kansainvälisiä turnauksia monista eri lajeista. Pohjois-Amerikassa erottuvat Major League Gaming sekä World Cyber Games, kun taas Kiinassa näkyvimpien joukossa on World eSports Games. The Electronic Sports World Cup, FIFA 20 sekä NBA 2k puolestaan tarjoavat jopa miljoonien eurojen palkintoja. Seuraavaksi otamme pienen läpileikkauksen kaikista suosituimmista eSports-peleistä!

FIFA 20

FIFA 20 on FIFA-pelisarjan supersuosittu jalkapallosimulaatiopeli, jonka on kehittänyt Electronic Arts -pelistudio. Pelin erikoisuus on sen tarjoama Volta-pelimuoto, minkä lisäksi pelistä löytyy myös lukuisia uusia variaatioita perinteisen 11v11 -pelaamisen rinnalle. Uudessa Volta-pelimuodossa keskitytään pienempiin katufutisotteluihin ja omaa kehittymistä voi seurata aikajanan avulla – itse kehitettyjen pelaajien avulla, totta kai.

NBA 2K

NBA 2K on korkearesoluutioinen koripalloa simuloiva peli, joka on julkaistu vuosittain vuodesta 1999 lähtien, ja sen innoittajana toimii National Basketball Association. Alun perin peliä julkaisi Sega Sports, mutta nyt 2K Sportsin myös pelin kehittäjänä toimii Visual Concepts. Tällä hetkellä käytössä on kahdeksantoista eri alustaa ja NBA 2K -pelisarja on yksi parhaiten arvostelluista eSports-peleistä.

Multiplayer Battle Arena – MOBA

MOBA tarjoaa ison valikoiman erilaisia pelejä mukaan lukien League of Legends (LOL), Dota 2 sekä Heroes of the Storm. Pelit näyttävät aina tuoreilta ja jännittäviltä siitä riippumatta, kuinka usein taistoja käydään. Vedonlyönti näihin peleihin vaatii oikean strategian, tarkkaa suunnittelua sekä älykkyyttä. Vedon voittaaksesi sinun tulee osata ennustaa, mikä joukkueista voittaa taistelun!

Defence of the Ancients – Dota 2

Dota 2, alkuperäiseltä nimeltään Defense of the Ancients on yksi suosituimmista eSports-turnauspeleistä. Valve’s Premier Dota 2 on pelin kansainvälinen turnaus, joka rikkoo jatkuvasti ennätyksiä: turnauksella on hallussaan korkeimman eSports-turnauspalkinnon titteli 24 miljoonan dollarin palkintopotilla, minkä lisäksi monet yksittäiset pelaajat ovat saaneet yli miljoonan palkkioita ja turnauksella on reilusti yli viisi miljoonaa katsojaa!

League of Legends – LOL

League of Legends on fanien suosikkilaji, joka maksaa yli 30 miljoonan euron edestä ottelupalkintoja. Multiplayer Online Battle Arenalla on lukuisia ammattilaistason joukkueita ja pelaajia ottamassa toisistaan mittaa taisteluissa. LOL onkin ehdottomasti yksi suosituimmista eSports-lajeista maailmassa.

Vuosittain Riot Gamesin toimesta järjestetään valtava World Championship -turnaus, joka vetää puoleensa lähes 60 miljoonaa katsojaa. LOL on siis epäilemättä yksi suurimmista ja suosituimmista MOBA-turnauspeleistä.

Counter-Strike: Global Offensive – CS: GO

Counter-Strike: Global Offensive on niin ikään yksi suosituimmista eSports-lajeista. Kyseessä on nopeatempoinen ammuntapeli, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2012. CS:GO:n ympärille järjestetään lukuisia arvostettuja turnauksia, mukaan lukien monissa eri maissa pidettävä ELeague. Tapahtuman Major -finaali striimataan Twitch-palvelussa ja tapahtuman katsojamäärä ylittää yleensä aina yli neljä miljoonaa silmäparia.

Toinen suosittu CS:GO -tapahtuma on PGL Major, joka saattaa tuottaa vedonlyöjille todella reippaita voittoja, mikäli turnauksen voittajajoukkueen onnistuu veikkaamaan oikein. CS:GO:n aggressiivinen tunnelma ja kova kilpailuhenki tekevät lajista eSports-fanien suuren suosikin.

Overwatch

Overwatch on ampumapeli, jossa toisistaan mittaa ottavat kaksi kuuden hengen joukkuetta. Pelaajat valitsevat hahmon useista eri vaihtoehdoista, joista jokaisella on erilaisia erikoistaitoja sekä omanlaisensa tapa liikkua. Kaikilla näistä on myös oma tehtävänsä ja hahmot kohtaavat erilaisia haasteita. Overwatch League Season One järjestetään Yhdysvalloissa ja se on Pohjois-Amerikan merkittävin eSports-tapahtuma. Katsojia on useita miljoonia ja palkintojen koko liikkuu yhteensä miljoonissa euroissa. Overwatch Leaguen otteluita näytetään suorina lähetyksissä suosittujen alustojen, kuten Twitchin kautta.

Call of Duty

Call of Dutyn voi sanoa aloittaneen sotasimulaattoritrendin eSports-trendin. Kyseessä on interaktiivinen monipeli, jossa pelaajat yrittävät ampua toisiaan useissa eri pelitiloissa. Call of Dutyn suosio perustuu pitkälti sen monimuotoisuuteen ja muokattavuuteen. The Call of Duty World League Championship on ehkäpä kaikista merkittävin eSports-tapahtuma – palkintosummat ovat rikkoneet ennätyksiä ja ottelut lähetetään suorina lähetyksinä.

eSports ja perinteinen urheilu

eSports-pelit sekä -kilpailijat tulevat paremmiksi kuukausi kuukaudelta ja niistä on tullut henkireikä urheiluvedonlyöjille – esimerkiksi FIFA 20 on ihan yhtä jännittävää, kuin perinteinen urheilu. Vedonlyöntisivustot tarjoavat lukuisia eri vetokohteita ja kertoimet ovat houkuttelevia. Piditpä sitten futiksesta, koripallosta tai kenties ampumapeleistä, eSports-vedonlyönti on saanut urheilufanien mielenkiinnon ympäri maailman. Turnaukset ovat jättimäisiä ja spektaakkelimaisia – aivan kuten FIFA World Cup ja olympialaiset!

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories