PlayStation VR -järjestelmälle julkaistu jo yli 200 peliä ja kokemusta – vuoden 2018 peliuutuudet tarjoavat toimintaa ja tasohyppelyä

Virtuaalitodellisuuspelejä ja -elämyksiä varten suunniteltu PlayStation®VR (PS®VR) julkaistiin kaksi vuotta sitten lokakuussa 2016. Toiseen vuosipäivään mennessä laitetta on myyty jo yli kolme miljoonaa kappaletta ympäri maailman, minkä lisäksi PS VR -pelejä on myyty globaalisti noin 22 miljoonaa kappaletta. Nykyinen pelivalikoima kattaa yli 200 julkaisua, jotka edustavat monipuolisesti virtuaalipelaamisen eri lajityyppejä aina helposti lähestyttävistä pulmapeleistä tasohyppelyyn, vauhdikkaaseen toimintaan ja intensiivisiin kauhupeleihin.

Hiljattain PS VR:lle julkaistu Astro Bot Rescue Mission saavutti heti julkaisussaan valtaisan arvostelumenestyksen. Kansainvälisiä ammattilaisarvioita koostavan Metacritic-sivuston arvostelukeskiarvo pelille on huikeat 90/100.

Värikkäässä pelastustehtävässä pelaaja auttaa sympaattista kapteeni Astroa pelastamaan miehistönsä, joka on hajallaan eri puolilla avaruutta. PS VR:n ansiosta perinteinen tasohyppely saa uuden ulottuvuuden, jossa 20 ainutlaatuista tasoa vievät seikkailun kaupunkimaisemista viidakkoihin ja synkistä luolista kauniille hiekkarannoille. Astro Bot Rescue Mission peli on saatavilla yksinoikeudella PS VR -järjestelmälle. Pelin suositusikäraja on 7 vuotta.

Toinen alkusyksyn uutuuksista on Firewall: Zero Hour -räiskintä, jossa mieleisen pelihahmon voi valita 12 erilaisilla taidoilla varustetun palkkasoturin joukosta. Firewall: Zero Hour ottaa kaiken irti virtuaalitodellisuudesta ja aseen käyttöä simuloivan PS VR -tähtäinohjaimen ominaisuuksista, pudottaen pelaajan suoraan keskelle taistelukenttää. 3D-äänen ja vapaan liikkuvuuden ansiosta pelaaja voi aistia vihollisen kaikki liikkeet ja reagoida vaaroihin hetkessä. Firewall: Zero Hour on nyt saatavilla yksinoikeudella PS VR -järjestelmälle, ja sen suositusikäraja on 16 vuotta.

Bile- ja pulmapelejä pikkujoulusesonkiin

Beat Saber on mukaansatempaava musiikki- ja rytmipeli, jossa pelaajan tehtävänä on pilkkoa lasermiekalla kohti tulevia ”biittejä”. Jokainen isku vaatii oikean valomiekan käyttöä täsmälleen oikeassa lyöntisunnassa. Beat Saberin elektroninen musiikki on sovitettu vastaamaan pelin eri tasoja, jotka laittavat pelaajan lähes huomaamatta tanssimaan miekan sivallusten tahtiin. Kaikenikäisille sopiva Beat Saber on saatavilla PS VR:lle loppuvuodesta 2018.

TETRIS® EFFECT esittelee kaikkien aikojen suosituimman pulmapelin aivan uudella tavalla. Upouusi Zone-tila antaa pelaajan pysäyttää ajan (ja putoavat palikat) lisäpisteiden keräämiseksi tai tukalasta tilanteesta livahtamiseksi. Pelissä on yli 30 erilaista tasoa, joista jokaisella on oma musiikkinsa, efektinsä, tyylinsä ja taustansa. Mukana on myös suositut pelimoodit Marathon, Sprint ja Ultra, sekä lukuisia aivan uusia moodeja ja online-toimintoja. Kaikenikäisille pelaajille soveltuva TETRIS EFFECT on saatavilla PS VR -järjestelmälle 9.11.2018.

Virtuaalitodellisuuselämyksiä aikuiseen makuun

Arvostetun Bloodborne-pelin tapaan, Déraciné on Sonyn ja FromSoftwaren Hidetaka Miyazakin yhteistyötä. Tässä seikkailupelissä pelaaja ohjaa näkymätöntä keijua syrjäisessä sisäoppilaitoksessa, jossa aika on pysähtynyt. Edessä on elämää suurempi mysteeri, joka selviää vain tiedonmurusia keräämällä. Tarina ottaa aivan uuden näkökulman klassisiin seikkailupeleihin ja käyttää PS VR -teknologiaa tarjotakseen pelaajille ainutlaatuisen kokemuksen. Déraciné on saatavilla PS VR -järjestelmälle 6.11.2018. Pelin suositusikäraja on 12 vuotta.

Blood & Truth vie pelaajan Lontoon raakaan alamaailmaan erikoisjoukkojen eliittisotilaana, Ryan Marksina, joka yrittää pelastaa perheensä alamaailman armottomalta rikollispomolta. Peli on täynnä takaa-ajojen vauhdittamaa toimintaa, vaarallisia vihollisia, salaisuuksia ja jännitystä, joka tulee iholle pelaajan tutkiessa Lontoon ikonisia, tarkasti mallinnettuja ympäristöjä. Blood & Truth saapuu yksinoikeudella PS VR -järjestelmälle, ja sen suositusikäraja on 16 vuotta. Pelin julkaisupäivä vahvistetaan myöhemmin.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories