Paranna pelielämystäsi oikeanlaisilla välineillä

Mobiilipelaamisen suosio on digitalisoitumisen seurauksena ollut kasvussa, sillä yhä useampi käyttää mieluummin älypuhelintaan asioiden hoitamiseen. Yleensä ihmiset pelaavat mobiilipelejä junamatkoilla ja odottaessa vuoroaan esimerkiksi lääkäriin, jolloin aika kuluu huomattavasti nopeammin. On kuitenkin väliä, millä välineillä mobiilipelejä pelaa, ja jos haluaa hyvän pelikokemuksen, myös pelivälineisiin on investoitava. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan paremmin puhelimiin ja välineisiin, jotka voivat parantaa pelielämyksiäsi.

Puhelimen laadulla on merkitystä

Ensinnäkin on tärkeää huomioida puhelimesi laatu, sillä vanhat ja kuluneet älypuhelimet toimivat luonnollisesti huonommin nykyaikaisten mobiilipelien kanssa kuin uudet mobiililaitteet. Mikäli siis puhelimesi on jo elänyt vuosia, et voi odottaa, että kaikki modernit mobiilipelit toimisivat laitteellasi odotetulla tavalla. Mikäli siis pidät mobiilipelaamisesta ja haluat esimerkiksi kehittää itseäsi uudella pelillä, kannattaa hankkia puhelin, jolla pelaaminen onnistuu.

Kun puhelimen näyttö on hyvänlaatuinen ja sen ohjelmisto on päivitetty, pelien pitäisi toimia mutkattomasti. Pelinkehittäjät ovat yrittäneet luoda pelejä, jotka soveltuvat nykypäivän laitteille ja pääsevät parhaaseen valoonsa, kun niitä pelataan laadukkailla välineillä.

Tutustu laitteellesi suunnattujen mobiilipelien valikoimaan

Vaikka suurin osa mobiilipeleistä toimiikin kaikilla mobiililaitteilla, on pelien toimivuudessa kuitenkin eroja laitteesta riippuen. Yleensä pelejä voi selata sovelluskaupasta, kuten esimerkiksi App Storesta iPhonen tapauksessa. Pelivalikoima on nykyään erittäin laajaa, joten tutustu peleihin, jotka soveltuvat parhaiten juuri sinun laitteella pelattavaksi. Jos laitteellasi on esimerkiksi hyvä kamera, voit kokeilla pelejä, jossa pääsee hyödyntämään kameraa. Jos laitteesi näyttö on iso, löydä peli, joka pääsee isolla näytöllä parhaaseen valoonsa. Tärkeintä on, että peli kiinnostaa sinua ja pääset viihtymään sen parissa.

Suojaa puhelimesi ennen pelaamista

Nykyaikaiset älypuhelimet ovat valitettavasti erittäin herkkiä hajoamaan, joten niiden suojaaminen on tärkeää. Pelatessa voi nimittäin sattua vahinkoja, mikäli pelaa liian kiihkeästi. Erilaiset puhelintarvikkeet, kuten puhelimen suojakuoret ja näyttöä suojaavat lasit auttavat pitämään puhelimesi kunnossa kovassakin käytössä. Älypuhelin otetaan yleensä mukaan kaikkialle ja se saattaa helposti tipahtaa taskusta tai kädestä asfaltille. Kun puhelimesi on suojattuna kolhuilta, voit rauhassa keskittyä pelaamiseen.

Kuulokkeet mahdollistavat pelaamisen myös julkisilla paikoilla

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, kun joku pelaa esimerkiksi bussissa tai junassa niin, että puhelimen äänet ovat päällä. Koska et todennäköisesti halua saada tällaista huomiota, on hyvä, jos hankit hyvät kuulokkeet pelaamista varten. Näin pelin äänet jäävät kuulokkeiden sisälle, etkä joudu ahdistumaan muiden ärsyyntyneistä katseista.

Kuulokkeet ovat myös hyvä väline ulkopuolisten äänien pois sulkemiseen, jolloin pystyt keskittymään itse pelaamiseen paremmin. Kun pelaat julkisella paikalla, melu voi todella häiritä keskittymistäsi ja kuulokkeiden ansiosta voit antaa itsellesi tauon kaupungin melusta.

Puhelimenpidikkeet autoon

Puuduttavilla automatkoilla on mukavaa viihdyttää itseään hyvillä peleillä, mutta saattaa olla vaikea pitää puhelin paikoillaan auton poukkoillessa. Tämä ongelma ratkeaa autoa varten suunnitellulla puhelimenpidikkeellä, joka pitää puhelimen paikallaan samalla, kun pelaat suosikkipeliäsi. Näin puhelimesi ei myöskään lennä kädestäsi äkkijarrutuksen sattuessa.

Pelivälineillä on väliä

Mobiilipelien rakastaja ei ehkä tule ajatelleeksi, miten paljon omaa pelikokemusta voi parantaa pelkästään valitsemalla oikeat välineet pelaamista varten. Kuten kaikissa muissakin peleissä ja e-urheilussa, pelivälineillä ja niiden laadulla on väliä. Ensinnäkin on väliä sillä, millaisella ja minkä kokoisella puhelimella pelaa, sillä se vaikuttaa myös mobiilipelin ulkonäköön. Oleellisinta on kuitenkin se, että itse laite on nykyaikainen, jotta pelit toimisivat mutkattomasti. Toisekseen on hyvä suojata puhelimensa hyvin ja käyttää julkisilla paikalla pelatessaan kuulokkeita sekä itsensä että muiden takia.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories