Microsoft osti Bethesdan Elder Scrolls ja Fallout pelisarjat

Teknologian jättiläisyhtiö Microsoft on vuosi vuodelta alkanut panostaa enemmän peliteollisuuteen ja se on tänä vuonna ollut huomattavissa. Aikaisemmin kerroimmekin jo heidän tulevasta Xbox S series budjettikonsolistaan jolla on todella paljon tehoa pieneen hintaansa verrattuna. Toki Microsoft on ollut aina tunnettu Xbox konsoleistaan ja kovasta kilpailusta Sonyn omistamaa Playstation konsolia vastaan mutta Microsoft oli myös vuosituhannen alussa kova sana itse videopelien keskuudessa. Xbox S series konsolista voit lukea täältä.

Kuinka moni muistaakaan Age of Empires pelisarjan? No tällä hetkellä varmasti moni koska niistäkin on tullut uudistetut versiot tämän päivän tietokoneille mutta kuinka moni oikeasti pelasi niitä silloin kun ne olivat juuri tulleet uunista?

Itse muistan omalta lapsuudeltani juurikin Age of Empires sarjan, eniten tuli silloin pelattua Age of Empires III joka keskittyi 1500-1800 luvulle ja omasi perinteisen tyylin joka tuli jo tutuksi sarjan ensimmäisessä osassa. Myös sarjan toista osaa tuli pelattua todella paljon ja kiitokset Definitive Editionille, myös moni nauttii siitä tänäkin päivänä ja sillä onkin iso kilpailullinen skene.

Bethesdan ykkösnimet

Bethesda on vuonna 1986 perustettu yhdysvaltalainen peliyhtiö jonka suurimmat tuotokset ovat Fallout ja Elder Scrolls pelisarjat. Molemmista on pääosin vastannut Todd Howard joka on saanut monipuolista palautetta, mutta enemmistö on ollut positiivista. Fallout pelit ovat open world pelejä eli niissä voi vapaasti matkustaa pelikartan alueilla ilman mitään tiettyä kapeaa polkua, kun kyse on isosta alueesta ja pelistä jossa on monia mekanismeja niin on sanomattakin selvää että kehittäjät ovat vahingossa jättäneet virheitä skriptiin. Fallout peleissä nämä ovat mahdollistaneet esimerkiksi pistoolin joka käyttää ydinpommeja ammuksinaan sekä pienen pampun joka voi tehdä useita tuhansia vahinkopisteitä. On myös hyvä mainita että sarja perustuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan josta nimi Fallout tuleekin.

Elder Scrolls on tavallaan samanlainen mutta myös hyvin erilainen kuin Fallout. Pelissä eletään Tamrielin fantasiamaailmassa jossa on lukuisia eri valtakuntia. Viimeisin osa tähän mennessä on ollut Elder Scrolls: Skyrim ellei Elder Scrolls: Onlinea ja sen lisäosia lasketa.

Nämä kaksi isoa nimeä pelialalla on juuri myyty Microsoftille muhkealla 7,5 miljardilla dollarilla. Tämä ei pelkästään kuitenkaan koske vain näitä kahta sarjaa vain koko peliyhtiötä, kaupan kohteena nimittäin oli Bethesdan emoyhtiö ZeniMax Media.

Ehkä nyt nähdään parempia muutoksia Fallout sarjaa koskien, sillä Fallout 76 oli melkoinen floppi.

Lisätietoa aiheesta voit lukea Microsoftin omasta uutisesta, tämä artikkeli tosin on englanniksi.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories