Guild Wars 2

Guild Wars 2:n tuotantotiimiä ei voi ainakaan moittia vaatimattomista tavoitteista. Kertoihan ArenaNet, että peli tulee parantamaan monta moninpelien jo vuosia käyttämää toimintatapaa. Tällä viitattiin esimerkiksi saman sisällön toistumiseen, hankalaan tehtävärakenteeseen ja tiettyihin hahmoluokkiin.

Guild Wars 2 onkin erinomainen ja mieleenpainuva peli, vaikkei se välttämättä onnistunutkaan kaikissa kunnianhimoisissa tavoitteissaan. Moninpelinä tämä on ilman muuta parhaasta päästä. Pelin teki siis ArenaNet ja julkaisupäivä oli 24. elokuuta 2022.

Isoja parannuksia alkuperäiseen Guild Wars:iin

Alkuperäinen Guild Wars julkaistiin jo 2005 ja se haastoikin silloin jopa World of Warcraftia. Guild Wars pärjäsikin jokseenkin hyvin ja suosiota pönkitti muun muassa loistavasti toteutettu Player vs. Player. Pelin suosiossa näkyi varmasti sekin, että sitä pystyi pelaamana kuukausimaksutta.

Pelaajamäärät jäivät lopulta kuitenkin vain murto-osaan WoW:sta ja pelissä oli kömpelöitä pelikokemuksia aiheuttavia ominaisuuksia. Paljon on pelimaailmassa ehtinyt tapahtua sitten 2005, joten Guild Wars 2 eroaakin melko paljon alkuperäisestä versiosta. Vaikkakin pelissä on yhä tiimipohjainen Pvp, on siinä myös paljon toivottu massiivinen Pvp sekä hienosti toteutettu PvE.

Tyrian maailma

Guild Wars 2 sijoittuu Tyrian maailmaan, josta löytyy esimerkiksi viidakoita, soita sekä lumisia vuoria. Kaiken kaikkiaan maasto on aika jylhää ja karua. Kaikilla pelin roduilla on omat alueensa, joista löytyy myös pääkaupungit. Pelissä liikkuminen on soljuvaa ja käydä voi myös muiden alueella. Liikkumista helpottaa pääkaupunkeja yhdistävät portit sekä monesta paikasta löytyvät teleportaatiopysäkit.

Kauaa ei maastoa saa kuitenkaan ihailla, sillä sieltä löytyy myös viholliset. Pelaajalla riittää pelissä paljon opittavaa ja pelattavaa, jatkuvasti törmää esimerkiksi salaisuuksiin, luoliin ja kavereihin. Paikalleen ei kannatakaan pysähtyä, koska peli palkitsee aktiivisen tutkimusretkeilijän, joka kokeilee pelissä kaikkea uutta. Pelin tapahtumat on hyvin suunniteltu, eikä mikään niistä tunnut päälle liimatulta.

Luo oma hahmosi ja pelaa ystävän kanssa

Guild Wars 2:ssa oma roolinsa on tietenkin hahmon luonnilla. Pelaaja pääsee valitsemaan viidestä eri rodusta ja hahmoaan voi mukauttaa paljonkin, kunnes se alkaa miellyttää silmää. Pelissä ei tarvitse varsinaisesti etsiä tekemistä, sillä niitä tulee vastaan kyllä kiitettävän nopealla vauhdilla. Käytännössä uudet tehtävät aktivoituvat pelaajan saavuttua alueelle. 

Tehtäviä voi suorittaa itsenäisesti, omien kavereiden mukana, tai ventovieraiden ihmisten kanssa. Tällä ei ole vaikutusta valuuttaan, kokemuspisteisiin ja varusteisiin, jotka ovat periaatteessa täysin samat. Valinnan voikin tehdä ihan siltä pohjalta, mikä itseään miellyttää pelitapana eniten.

Toiminnallisia taisteluja

Tämän pelin taistelut ovat ainutlaatuisia ja toiminnallisempia kuin useimmissa massiivimoninpeleissä. Kun aloitat pelaamisen, sinulla on käytettävissäsi noin kymmenkunta erilaista hahmoluokkakohtaista kykyä. Perinteisissä peleissä hahmot seisovat yleensä vierekkäin, kunnes toinen on käyttänyt kaikki kestopisteensä. Guild Wars 2:ssa pelaajien on kuitenkin väisteltävä ja löydettävä parempi hyökkäyslinja, jotta he voivat kohdistaa erikoisliikkeitä tehokkaammin.

Pomotaisteluissa paikallaan pysyminen johtaa huonoihin tuloksiin, sinun on siis oltava jatkuvasti liikkeessä. Kannattaa aina kiinnittää huomiota vastustajiin, ne esimerkiksi käyttävät joko animaatiota tai merkitsevät punaisilla rengastuksilla paikan, johon niiden voimakkaimmat hyökkäykset kohdistuvat.

Jos olet tottunut staattiseen taisteluun, ensimmäiset vaikeammat kierrokset voivat olla kovin vaikeita. Toiminnallisempi tyyli vaatii tilannetietoisuutta ja nopeaa reaktiokykyä hyvien varusteiden tai hyvin suunnitellun näppäinasettelun sijaan.

Tarinatehtäviä

Pelin parasta antia ovat tarinatehtävät, jotka sisältävät mielenkiintoisia juonenkäänteitä, dialogivalintoja ja vaikeita haasteita. Niitä tulee vastaan muutaman tason välein. Ryhmissä suoritetaan myös sekä helppoja ja vaikeita tehtäviä.

Kaiken kaikkiaan pelin tarinatehtävät ovat se, mikä pelistä jää parhaiten mieleen. Juonenkäänteineen ne ovat hyvin mielenkiintoisia ja niiden toteutukseen on selvästi paneuduttu huolella.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories