Marvel’s Spider-Man Remastered

Marvel’s Spider-Man oli alkujaan PS4-peli, joka remasteroitiin Play Station vitoselle. Nyt remasteroitu peli on tuotu myös PC:lle, julkaisupäivä oli 12.8.2022. Remasterointi toi mukanaan paljon hienouksia, kuten korkeamman ruudunpäivityksen, säteenseurannan, Dualsense-ominaisuudet, 4K-resolution ja äänien 3D-surround-tehosteet. Ei siis mikään ihme, että PC:n käyttäjät odottivat pelin julkaisua kuin kuuta nousevaa.

Pelin kulku

Spider-Man Remastered-pelissä pelaat Hämähäkkimiehenä, jonka on siivottava New Yorkia etenemällä läpi avoimen maailman tehtävien sarjan. Tehtäviin kuuluu muun muassa kaupungin alamaailman vallasta taistelevien rikollisjengien ja superrikollisten kukistaminen.

Parasta pelissä on se, miten sulavasti ja lennokkaasti Spider-Man heiluu New Yorkissa. Kun systeemistä pääsee perille, se on uskomattoman tyydyttävää heilumista seittien varassa, joskin tämä vaatii aluksi hieman harjoittelua.

Peli muistuttaa tietysti paljon muitakin jo julkaistuja supersankaripelejä. Iso osa pelistä on taistelua pahiksia vastaan ja salassa liikkumista milloin missäkin milloin minkäkin ongelman ratkaisemiseksi. Kun pääset etenemään pelissä, saat myös Hämähäkkimiehenä uusia työkaluja ja kykyjä. Niillä voit pärjätä myös taitavammaksi käyviä rikollisia vastaan.

Nykyaikainen pelattavuus

Peli on konsoleista peräisin, joten se on ohjainpohjainen. Ohjaimella ohjaus onkin luonnollisempaa ja sulavampaa kuin näppäimistöllä ja hiirellä. DualSense-ohjaimen täysi tuki antaa pelaajille parhaan mahdollisen pelikokemuksen.

Ohjaimen kaiutin, haptiset laukaisimet, kosketusalusta ja kallistukset toimivat loistavasti, kunhan muistat pitää laitteesi laiteohjelmiston ajantasaisena. Ehkä hieman yllättäenkin myös Xboxin ohjaimet ovat tuettuja.

Uudelleen muokattu julkaisu sisältää alkuperäisen sisällön lisätehtävineen ja uusine grafiikoineen. Peli ei tarvitse joka tapauksessa valtavan tehokasta tietokonetta toimiakseen sujuvasti. Jos kuitenkin haluat pelata parhailla kuvatarkkuuksilla, tarvitset vähintään tehokkaan pelikoneen tai hyvin tehokkaan työkoneen.

Vaikka alkuperäinen Marvel’s Spider-Man oli menestys, siinä oli pelinä kuitenkin omat ongelmansa. Tuoreessa uusintamasteroinnissa on yhä joitakin puutteita, jotka voivat turhauttaa pelaajaa. Vaikka jotkin sivutehtävät ovat kliseisiä ja taistelujärjestelmässä on toisinaan ongelmia, peli on silti kaiken kaikkiaan hauska kokonaisuus.

Vaikka uutta tarinasisältöä ei juuri olekaan, paketti on silti melko runsas. Peli on koottu niin hyvin, että pienillä virheillä ja puutteilla ei ole juurikaan vaikutusta lopputulokseen. Peliä odotettiin pitkään PC:lle, ja varmasti monin onkin nyt tyytyväinen julkaisuun ja tuotokseen.

Räätälöi laitteesi mukaan

Vaikka Hämähäkkimiehellä (eli hämiksellä) on supervoimia, ei hän kestä paljon osumia. Kun viholliset siis hyökkäävät, on hyödyllistä käyttää nokkeluutta ja akrobaattisia taitoja. Koska Hämähäkkimies taistelee usein kaupunkialueilla, ympäristö vaikuttaa positiivisesti siihen, että jokainen taistelu eroaa edellisestä ja tarjoaa haasteita.

On helppo viettää tuntikausia vaeltelemalla New Yorkissa, sen verran näyttävät ja soljuvat grafiikat pelistä löytyy. PC:llä pelattavan Hämähäkkimiehen säätömahdollisuudet antavat pelaajille mahdollisuuden säätää peliä koneensa kykyjen mukaan, ja näin jokainen voi vaikuttaa pelistä saatavaan kokemukseen.

Jos sinulla ei ole uusi kone, niin säädöissä voi mennä oma aikansa. Se on todennäköisesti kuitenkin vaivansa väärti. Pelin pelaaminen onnistuu hyvin myös vanhemmilla koneilla, joskin grafiikoissa pitää antaa jonkin verran periksi.

Pelaamisen arvoinen

Marvel’s Spider-Man Remastered tarjoaa mukaansatempaavan tarinan ja juonen kehittyessä peliin uppoutuukin helposti pitkäksi aikaa. Jos et ole pelannut peliä vielä konsolilla tai PC:llä, niin peli on varmasti kokeilun arvoinen.

Peliä on tietysti helppo suositella varsinkin kaikille hämähäkkifaneille, joita Suomestakin löytyy kasapäin. Tai ylipäätään, jos pidät supersankareista, niin pidät todennäköisesti myös tästäkin pelistä. Insomniac Games on jälleen kerran tekemään mieleenpainuvan pelin ja varsinkin ohjattavuuteen liittyvät toiminnot ovat huippuluokkaa. Aika näyttää, miten seuraava Batman-peli tulee nokittamaan tätä peliä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories