F1 Manager 2022

F1 Manager 2022 Formula ykkösten virallinen videopeli, joka julkaistiin 30 elokuuta 2022. Peli on kilpa-autoilun managerointisimulaatiopeli, jossa pelaaja asettuu F1-tallin johtajan asemaan. Frontier Developmentsin pelissä pelaajat ovat vastuussa tiiminsä budjetin hallinnoinnista, kuljettajien sopimuksista, tutkimus- ja kehitystoiminnasta sekä strategiasta. Pelissä on mukana kaikki vuoden 2022 Formula 1 -kauden 21 rataa sekä kaikki 10 tiimiä ja 20 kuljettajaa.

Mitä pelissä tehdään?

Steamin verkkokaupasta ostettavassa F1 Manager 2022 -pelissä pelaajat ovat vastuussa F1-tiimin johtamisesta. Tämä sisältää tehtäviä, kuten tiimin budjetin, kuljettajasopimusten, tutkimuksen ja kehityksen sekä strategian hallinnoinnin. Pelissä mennään, kuten F1-kaudella oikeastikin rata ja kisa kerrallaan koko kauden läpi. Pelaajat voivat myös kisata verkossa muita managereita vastaan moninpelitilassa.

Voit tehdä pelissä monia asioita, jotka auttavat saavuttamaan johdon asettamat tavoitteet. Tallipäällikkönä pelaajalla on paljon vastuuta. Hän ei ainoastaan maksa kuljettajille ja henkilökunnalle, vaan myös kouluttaa varikkohenkilökuntaa, kehittää autoa, miellyttää sponsoreita, valmistelee autoa seuraavaa kautta varten ja paljon muuta. Tallipäällikkö vastaa sekä käskyistä että lopputuloksesta (kuten todellisessakin elämässä), kun taas alaiset hoitavat usein käytännön puolen.

Säädettävää siis yleisesti ottaen riittää, mutta toisaalta joihinkin asioihin vaikutusmahdollisuudet ovat melko rajalliset. Pelaajalla on esimerkiksi hyvin vähän sananvaltaa budjettiin ja sponsorointiin. Moni varmasti toivoisin pystyvänsä vaikuttavan siis vieläkin enemmän joidenkin asioiden kulkuun.

Kuin olisit oikeasti varikolla

F1 Manager 2022 käyttää Ego Engineä, joka pystyy tuottamaan realistista grafiikkaa. Pelin visuaalisuutta on parannettu entisestään käyttämällä 4K-resoluution tekstuureja. Pelin on kehittänyt Frontier Developments, joka on työskennellyt myös muiden hallintasimulaatiopelien, kuten Elite Dangerousin ja Planet Coasterin parissa. Kokemuksen aiemmista hallintasimulaatiopeleistä huomaa ja pelaaminen on varsin sujuvaa.

Peli tarjoaa hyvän määrän sisältöä, ja sen pitäisi viihdyttää Formula 1 -faneja pitkään. Perehtymistä ja tekemistä riittää, ja tiiminhallinnan kaikkien osa-alueiden hallitseminen vie jonkin aikaa. Peli on haastava, mutta myös palkitseva, ja se on varmasti tutustumisen arvoinen vähintään kaikille autourheilun ystäville.

Jokainen voi olla nyt oman elämänsä Toto Wolff. F1 on saanut paljon kiinnostusta Netflix-sarjan myötä myös Yhdysvalloissa, joka on muutoin ollut hankala kohdemaa sarjalle. F1 Manager 2022 tuleekin varmasti saamaan kasaan hyvän myyntiluvun vuoden 2022 loppuun mennessä maailman laajuisesti. Sarjan saama mediahuomio ei yksinkertaisesti voi olla näkymättä pelin ostoluvuissa.

Kisaviikonloput

Kilvanajo on tietenkin pelin suola. Kuljettajia voi kehottaa ajamaan nopeammin tai hidastamaan päästäen tallikaveri ohi, tai esimerkiksi säästämään renkaita. Taistelussa paremmista pisteistä varikkokäynnin taktiikalla on suuri merkitys, kuten oikeassakin elämässä.

Huono varikkopysähdys tai huolimaton rengasvalinta voi nopeasti vahingoittaa kuskin sijoitusta. Teknisten ongelmien, turva-autojen, vaikeiden sääolosuhteiden ja kuljettajan virheiden lisäksi kisan aikana voi mennä paljon muutakin pieleen.

Kuljettajat tekevät kisassa päätöksiä kuljettajakortissaan olevien ominaisuuksien perusteella. Jotkut ovat esimerkiksi parempia ohittamaan kuin toiset tai ajamaan paremmin sadekelillä. Lisäksi virtuaalikuljettajat voivat saada kokemuspisteitä sen mukaan, miten hyvin he pärjäsivät. Tallipäällikön tehtävä on kehittää omia kuljettajiaan, mutta toisaalta myös pohtia uusien kuljettajien hankkimista.

Positiivisia arvosteluja

F1 Manager 2022 sai kriitikoilta yleisesti ottaen positiivisia arvosteluja. Peliä on kehuttu sen visuaalisuudesta, pelattavuudesta ja yksityiskohtien huomioimisesta. Monet arvostelijat ovat kommentoineet pelin korkeaa vaikeustasoa ja todenneet sen olevan haastava mutta palkitseva peli. Jotkut ovat myös kehuneet pelin kattavaa ja realistista johtamissimulaatiopelaamista.

Pieni määrä arvostelijoita on antanut pelille negatiivisia arvosteluja, joissa sitä kritisoidaan sen korkeasta vaikeustasosta ja sisällön puutteesta. Kuitenkin nämä arvostelut ovat vähemmistönä.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories