ESPORTS tapahtuma Sellossa 20.-22.2.: Nuorison hyvinvointi edellä

Esports on nouseva trendi Suomessa. Se on noussut toiseksi suurimmaksi urheilulajiksi, mutta on vielä kovin tuntematon suurelle yleisölle. Tapahtumamme palvelee kaikkia lajin harrastajia aloittelijoista ammattilaisiin. Avain on hauskanpito yhdessä ja osallistava toiminta.

Samalla tuodaan esille myös pelimaailman sosiaalista puolta. Sellonaukiolla pelataan Fortnite-turnaus, johon on helppo osallistua.

Ultimate Ability Entertainment ja kauppakeskus Sello järjestävät yhteistyössä tapahtuman, jossa halutaan kohdata nuorisoa ja kertoa Esportsista lajina suuremmalle yleisölle. Yhteistyömme Espoon kaupungin kanssa tuo paljon nuoria paikalle, jotka eivät aikaisemmin ole päässeet pelaamaan turnausympäristössä. Yrityksemme tärkeänä arvona on hyvinvoinnin ja sosiaalisuuden edistäminen. Tapahtumassamme työntekijät ovat nuoriso-ohjaajia, jotka voivat toimia nuorten kanssa interaktiivisesti.

(kuva: epicgames)

Kolmen päivän ajan Sellossa kilpaillaan parhaasta tuloksesta Fortnite pelissä, alkaen 20.02.2019, klo:12:00.

Turnauksen finaali on perjantaina 22.02.2019, klo 16:00. Kaikki paikalle tulijat ovat tervetulleita kokeilemaan onnea karsinnoissa. Ikäraja pelissä on 12 ja 9-12 vuotiaat voivat pelata täysi-ikäisen seurassa. Tapahtuman nuoriso-ohjaajat valvovat ikärajaa. Tapahtumamme välitetään Youtubeen ja Twitchiin Ultimate Ability Entertainmentin kanaville (Ulti Esports). Tapahtumassa vilisee monia Suomen huippu tubettajia ja suoratoiston ammattilaisia. Paikalla on esimerkiksi: Scouppi, Koda ja Herrtossa.

Tapahtumassamme järjestetään myös paneelikeskustelu. Aiheena on Esports ja pelaaminen. Näistä aiheista tulevat keskustelemaan Sampo Terho (Kulttuuri- ja urheiluministeri), Hannes Pasanen (Helsingin pelitoimenjohtaja), Miila Halonen (Nuorisolääkäri, Väestöliitto). Moderaattorina toimii Thomas Tontchev. Paneelin tavoite on herättää keskustelua lajin ympärillä ja siitä, kuinka voisimme tarjota nuorille paremmat mahdollisuudet lähteä mukaan toimintaan. Keskustelussa käydään läpi monia tärkeitä aiheita kuten syrjäytyminen ja kuinka pelit voisivat viedä hyvinvointia eteenpäin. Paneelikeskustelu käydään Sellonaukion lavalla, 1. kerroksessa perjantaina 22.02. klo 14:30.

Olemme saaneet paljon palautetta, että Esports tapahtumille, joihin kaikki voi tulla mukaan on kysyntää.Me päätimme tarttua toimeen ja järjestää t ällaisen tapahtuman”, kertoo Ultimate Ability Entertainmentin toimitusjohtaja Antti Orasvuo.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories