eSports highschoolille rahoitusta

Yhdysvalloissa on havaittu markkinarako erilliselle eSports highschoolille. Monien vanhempien pelko lasten loukkaantumisesta eri urheilulajeista on avannut mahdollisuuden avata täysin uudenlaisia highschooleja.

PlayVS on saanut ensimmäisellä rahoituskierroksella 50 miljoonaa ja on nyt kerännyt kaikkiaan 96 miljoonaa dollaria ja on avaamassa koulun peräti 50 osavaltioon. Jenkkien PlayVS rakenne tulee toimimaan suunnannäyttäjänä, kun luodaan polkuja koulusta ammattimaiseen eSports pelaamiseen. Vastaavia kouluja tai koulutuksia on jo Suomessa useammassa toisen asteen oppilaitoksessa. Jäämme mielenkiinnolla kuulolle, miten PlayVS rakenne ja sisältö eroaa suomalaisten opinahjojen koulutuksesta.

PlayVS on itseasiassa alusta, jolla koulut voivat alkaa toteuttaa eSports koulutuksiaan. Nyt jo on yrityksen alustan odotuslistalla noin 13 000 koulua.

Opiskelua ja kilpailua

PlayVS ensimmäinen ohjelmistoalusta toimitettiin jo lokakuussa 2018, ja sillä tuotiin League of Legends saataville viiden osavaltion high schooleihin. Nyt tämän vuoden lokakuusta alkaen PlayVS on saatavilla kaikissa 50 osavaltiossa ja 68% kaikista maan kouluista ovat jo jonotuslistalla. Tämä on merkittävä osuus, sillä jalkapallo on aineena vain 14200 amerikkalaisessa koulussa.

Kauden 2019-20 osallistumismaksu on 64 dollaria per pelaaja, ja maksun voi suorittaa joko oppilaan vanhempi tai koulu. 15 osavaltiota osallistuu erilliseen State Championship eli osavaltioiden mestaruuskilpailuun ja muut osavaltiot ovat mukana erillisissä paikallisissa PlayVS mestaruusturnauksissa.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories