Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive on tunnettu taktinen ammuntapeli, jossa toimijana on ensimmäinen persoona. CS:GO on neljäs Counter Strike -sarjan peli, jonka taustalla toimii Valve Corporation ja Hidden Path Entertainment. Tutustumme Counter-Strike: Global Offensive -pelin maailmaan tässä artikkelissa tarkemmin.

Counter-Strike: Global Offensive kuuluu suosituimpien ensimmäisen persoonan ammuntapelien joukkoon ja sitä pelataan suhteellisen paljon myös elektronisen urheilun parissa. Se on ladattavissa muun muassa tästä download-linkistä.

Counter-Strike: Global Offensive -pelissä on kaksi viiden hengen joukkuetta, jotka lukeutuvat terroristeihin ja erikoisjoukkoihin. CS:GO on tavoite- ja joukkuepohjainen taktinen ammuntapeli, joka pyrkii antamaan mahdollisimman realistisen vaikutelman.

Counter-Strike: Global Offensiven tavoitteet

Pelaajan tavoitteena on täyttää ja suorittaa tietyt tehtävät ja päämäärät sekä tappaa vihollisensa. Yhdessä pelissä on useita kierroksia, jotka päättyvät kaikkien vihollisjoukkueiden pelaajien kuollessa tai tiimin tavoitteen täyttyessä. Suurimmassa osassa pelimuodoissa pelaajan kuollessa hänen täytyy odottaa erän loppua, jolloin hän voi tavallaan syntyä uudelleen seuraavaa kierrosta varten.

Pelaajat ansaitsevat pelissä rahaa pelimenestyksensä mukaan ja rahalla he voivat ostaa aseensa ja varusteensa erän alussa. Rahaa ansaitaan, kun tavoitteet on suoritettu. Jos pelaaja kuuluu terroristien joukkoon, on tavoitteena asettaa pommi ja erikoijoukkueiden tavoitteena on purkaa.

Rahaa saa myös vihollisia tappamalla, mutta panttivankia vahingoittamalla rahaa puolestaan menettää. Kun erä on pelattu loppuun, saavat kaikki pelaajat rahaa, mutta voittanut joukkue kuitenkin enemmän.

Counter-Strike: Global Offensiven pelitilanteet

Pelimuotoja pommi- ja panttivankitilanteissa voi pelata joko rennossa tai kilpailuhenkisessä muodossa. Rento pelitapa on suunnattu tavalliseen pelaamiseen ja kilpailullinen nimensä mukaisesti kilpailullisiin e sport -otteluihin.

Counter-Strike: Global Offensive -pelin pommitilanteessa terroristeilla on tavoitteena virittää C-4-räjähde. Pomminasetuspaikkoja on kaksi, joista räjähde pitää asettaa jompaankumpaan. Erikoisjoukkueet pyrkivät estämään pommin asentamisen, minkä he tekevät terroristien tappamisella. He voivat myös pyrkiä estämään pommin räjähtäminen, minkä voi saada aikaan pommin purkamisella.

Kun kyseessä on puolestaan panttivankitila, on erikoisjoukkueiden tehtävänä pelastaa panttivangit, jotka ovat terroristien hallussa. Erikoisjoukkueiden pitää myös kuljettaa panttivangit ennalta määrättyyn paikkaan.

Panttivanki voi menettää suuren määrän rahaa, jos kumman tahansa joukkueen pelaaja pääsee vahingoittamaan häntä. Panttivangit seurasivat erikoisjoukkoja ennen kävellen, mutta peli on päivittänyt tilanteen siihen, jossa erikoisjoukkueiden pitää kantaa panttivankeja olalla. Tämä toimenpide hidastaa liikkumista.

Counter-Strike: Global Offensiven pelimuodot

Counter-Strike: Global Offensive sisältää myös erilaisia pelimuotoja. Kun kyseessä on kilpavarustelu, on silloin ainoana tavoitteena toisten tappaminen eri aseita käyttäen. Pelaaja saa itselleen uuden aseen joka toisesta onnistuneesta taposta. Räjäytystyössä puolestaan ei pysty ostaa aseita eikä muita tarvikkeita erien alussa, mutta pelaaja palkitaan uudella aseella, jos hän saa aikaan ainakin yhden tapon.

Counter-Strike: Global Offensiven Deatmatch-pelimuoto on kymmenen minuutin pituinen peli, jossa tavoitteena on pisteiden kerääminen. Pisteitä saa kerättyä vihollisten tappamisella ja pistemäärä riippuu tapossa käytetystä aseesta. Eniten pisteitä kymmenen minuutin aikana kerännyt pelaaja voittaa pelin.

Asetoveri on pelimuoto, joka sisältää enintään 16 erää. Pelimuodossa on kaksi pelaajaa, jotka pelaavat toista kahta pelaajaa vastaan. Asetoveria pelataan tavallista pienemmissä kartoissa, joissa pystyy virittämään räjähteen ainoastaan yhdelle pomminasetuspaikalle. Kun toinen joukkue on voittanut yhdeksän erää, peli päättyy. Se voi päätyä myös tasapeliin, jos tilanne on 8–8.

Retake-pelimuodossa pommi on viritetty heti, kun erä on alkanut. Siinä erikoisjoukot yrittävät valloittaa alueen terroristeilta. Counter-Strike: Global Offensive sisältää myös kaksi offline-tilaa, jossa ei siis tarvita internetyhteyttä. Toinen niistä on ampumarata, jossa voi oppia pelin perustaidot. Toinen offline-peli on puolestaan paikallisella palvelimella pelaaminen ja se käydään botteja vastaan.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories