BMW vauhdilla eSports sponsorimarkkinoille

BMW lähti vauhdilla eSports sponsoriksi ja teki sopimuksen VIIDEN maailman top joukkueen kanssa, jotka ovat toistensa kilpailijoita League of Legends pelissä. Samanaikaisesti mm. KIA teki vuoden sopimuksen Rogeuen LEC tiimin kanssa ja Gen G. korealaisen Mercedes-Benz maahantuojan kanssa. Audinkin ilmoitti omasta sopimuksestaan tanskalaisen Astraliksen FIFA joukkueen kanssa ja Hondasta tuli League of Legends Championship sarjan sponsori.

Ps. Huhtikuussa Nevadan rahapeliviranomaiset ovat antaneet luvan asettaaa CS:GO kohteet pelattaviksi. Nevadassa on saatavilla ESP Pro liiga sekä Saksan kansallinen ESL Meisterschaft liiga. Pelattavissa on kohdekohtainen voitto ja liigamestaruus, muuta mahdolliset pelimuodot ovat erillisen lupamenettelyn alaisia. William Hill on jo ilmaissut mielenkiintonsa tarjota kohteita Nevadassa.

PUBG rahaturnaukset muuttumassa

Koska eSports liveareenatapahtumat ovat tältä vuodelta peruutettu niin sen tilalle ovat tulleet miljoonaluokan onlineturnaukset, PUBG Corp. julkaisi juuri oman vastineensa Covind-10 tilanteelle.

PUBG Continental Series eli PCS tulee sisältämään toukokuussa, kesäkuussa sekä elokuussa kolme turnausta joiden yhteenlaskettu palkintosumma on 2,4 miljoonaa dollaria, ja nämä kolme turnausta kattaa neljä aluetta: Aasia, Aasia-Tyynimeri, Eurooppa ja Pohjois-Amerikka. Ensimmäinen turnaus tulee olemaan hyväntekeväisyyttä eli voittajajoukkue saa valita kohteen, kenelle PUBG Corp. antaa 100 000 dollaria. Toukokuu ja elokuu turnaukset ovat ns ”PickEm Challenge” tyylisiä pelejä, joissa on mukana pelinsisäisiä rahanarvoisia tavaroita.

Ne 21 PUBG joukkuetta, jotka olivat alunperin pääsemässä mukaan PUBG 2020 roadshow turnauksiin saavat nyt 20 000 dollarin korvauksen peruuntuneista mahdollisuuksista.

ESL ja PUBG yhteistyötä?

ESL julkaisi yhteistyön Tencentin julkaiseman PUBG Mobilen kanssa, jonka myötä ESL tulee pelin kumppaniksi 2020 turnausohjelmiin.

ESL tukee Tencentin PUBG MOBILE operaatioita esimerkiksi luomalla uuden studion Katowiceen Puolaan. Joulukuussa Tencent kertoi PUBG MOBILE suunnitelmista rakentaa 5 miljoonan dollarin turnauskokonaisuus pelin ympärille.

Ja aiemmin ESL ja sen sisayhtiö DreanHack kertoivat Blizzardin kanssa tehdystä sopimuksesta StarCraft II ja Warcraft III pelien kanssa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi, eli paljon tapahtuu eSports markkinoilla maailmanlaajuisesti.

CS:GO ja Suomi

Meillä Suomessa FEL liiga ja Telian eSports series ovat käynnissä ja näissä pitkälti samat joukkueet pelaavat vastakkain keskenään. Jos unohdetaan HAVU ja ENCE, kuka on Suomen seuraavaksi paras CS:GO joukkue?

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories