3 rikkainta Twitch tähteä – Näin paljon huippustriimaajat tienaavat

Jos olet ajatellut, että ihminen ei voi elättää itseään striimaamalla, olet väärässä. Twitch on yksi suosituimmista livestriimaus alustoista: sillä on keskimäärin 15 miljoonaa päivittäistä aktiivista käyttäjää ja 2,2 miljoonaa aktiivista striimaajaa kuukaudessa.

Jos olet kuin minä, olet saattanut ihmetellä, miksi ihmeessä alustalla on niin paljon käyttäjiä? No, lyhyt vastaus on tämä: striimaajat voivat tienata valtavasti rahaa. Jos striimaaja on riittävän hyvä, hän voi hankkia sponsoreita, ansaita mainostuloja, tilaajamaksuja ja lahjoituksia.

Twitchkäyttäjät ympäri maailmaa seuraavat, kun kuuluisat striimaajat pelaavat suosituimpia pelejä, kuten League of Legendsiä, Pokemonia, Fortnitea, Escape fromTarkovia ja Grand Theft Autoa. Monet uudet casinot striimaavat myös kolikkopelejä Twichissä keräten jopa tuhansia samanaikaisia katsojia.

Siitä lähtien, kun Amazon osti Twitchin vuonna 2011 alustan käyttäjämäärät ovat lähteneet huimaan nousuun. Tänä päivänä Twitch onkin ylivoimaisesti suosituin livestriimaus alusta livestriimien. Itse asiassa jotkut pelaajat ansaitsevat niin paljon rahaa striimaamalla, että se saa tavallisia töitä olevat ihmiset usein miettimään, että miksi he eivät ala striimaajiksi. Joten kuinka paljon rahaa kuuluisimmat striimaajat ansaitsevat? Tässä on lista eniten ansaitsevista striimaajista.

Ninja

Richard Blevinsillä tai ”Ninjalla” on eniten seuraajia Twitchissä ja hän myös tienaa siellä eniten. Hän ansaitsee 250 000 dollaria kuukaudessa pelkästään 50 000 tilaajastaan.

Ninja oli aina ollut ammattimainen pelaaja. Mutta vasta Fortniten suosion räjähdyttyä, hänet havaittiin kunnolla. Siitä lähtien hän on striimannut peliä muun muassa räppärien Travis Scottin ja Draken kanssa.

Ninjalla on edelleen vahva kannatus Twitchissä lähes 60 000 viikoittaisella katsojallaan. Ninja ottaa työnsä vakavasti, koska se on hänen kokopäivätyönsä ja siksi hän striimaaviitenä päivänä viikossa.

Shroud

Vaikka Shroud jätti virallisesti Twitchin siirryttyään toiselle Mixer-nimiselle alustalle, pidämme hänet silti tässä luettelossa, koska hän oli yksi eniten tienaavista Twitch striimaajista. Shroud tai Micheal Grzesiek oli lähellä kaikkia mahdollisia Twitch tilastoja.

Shroud striimasi enimmäkseenFortnite, RainbowSix: Siege, PUBG, Apex Legends ja Call of Dutypelejä. Siirryttyään kilpailevalle alustalle, Mixerille, tämä kanadalainen striimaaja oli edelleen alan huipulla 8 miljoonan seuraajansa kanssa. Sittemmin Microsoft päätti lopettaa Mixerin ja Shroudin seuraajat saivat lukea viime viikolla Michaelin omalta Twitter tililtä hänen paluustaan Twitchille!

TimTheTatman

TimTheTatman tai Timothy John Bater, striimaa Twitchissä joka päivä paitsi sunnuntaisin. On tärkeää pitää lepopäiviäkin, eikö niin? Vaikka hän ansaitsee 1,8 miljoonaa dollaria vuodessa pelkästään sponsoreistaan, ja mainostuloistaan hän tienaa yhteensä 2,7 miljoonaa dollaria vuodessa.

Kuten useimmat streamerit, Tim tunnetaan parhaiten Fortniten pelaamisesta, mutta hän myös satunnaisesti striimaa World of Warcraft, Overwatch ja Counter-Strike pelejä. Timin sponsoreihin kuuluu monia tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Monster Energy, Cyber ​​Power PC, Razer ja Audio-Technica.

Kuinka suosittua livestriimaus on?

Yhdysvaltalaisista 18–35-vuotiaista 63 % onseurannut vähintään kerran livestriimejä. Samasta ikäryhmästä 42 % oli itse lähettänyt livestriimejä. Suomessa puolestaan 10–29-vuotiaista jopa yli kolmannes seuraa pelistriimejä säännöllisesti.

Livestriimauksen suosion isoimpana taustatekijänä pidetään sen vuorovaikutteisuutta, koska livestriimejä seuratessaan katsojat voivat itse osallistua lähetykseen esimerkiksi kommentoimalla. Livelähetyksen vaikutuksena jo pelkkä ihmisen passiivinen katsominenkin voi antaa ihmiselle tunteen osallisena olemisesta. 

Yhteenveto

On selvää, että tänä päivänä livestriimaamisen ympärillä liikkuu valtavia määriä rahaa. Tänä päivänä striimausalustoista ovat kiinnostuneita niin isot kansainväliset yritykset, kuten Google, Amazon ja Facebook kuin myös pienemmät yritykset, jotka haluavat mainostaa striimaus alustoilla. Kuuluisimmat striimaajat keräävät jopa kymmeniä tuhansia katsojia viikoittain tienaten jopa monia miljoonia dollareita vuodessa mainostulojen ja lahjoitusten kautta. Mitä mieltä sinä olet striimaajien tuloista? Kommentoi alle!

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories