YLE: Suomalaiset voittivat joukkueensa kanssa Dota 2:n ykkösturnauksen ja lähes 10 miljoonaa euroa

Suomalaiset voittivat joukkueensa kanssa Dota 2:n ykkösturnauksen ja lähes 10 miljoonaa euroa – ”Suoritus on verrattavissa mihin tahansa arvokisavoittoon”

Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja uskoo Dota 2 -pelin kansainvälisen turnausvoiton edistävän e-urheilun arvostusta Suomessa.

OG-niminen joukkue voitti sunnuntaina maailman suurimman e-urheiluturnauksen The Internationalin. Tiimin riveissä pelasi myös kaksi suomalaista: Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen.

Suomalaiset e-urheilijat Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen voittivat viikonloppuna joukkueensa kanssa 11,2 miljoonaa dollaria eli noin 9,5 miljoonaa euroa. Viiden hengen joukkue voitti Dota 2 -strategiapelin merkittävimmän The International -turnauksen.

Suomen elektronisen urheilun liiton SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen kertoo, että kyseessä on yksi koko e-urheilukentän tärkeimmistä turnauksista.

– Se on se mantteli, joka halutaan ja jota varten harjoitellaan valtavat määrät. Dotassa on päivittäin miljoonia pelaajia, joten taitotaso on mielettömän korkea.

Vainikan ja Taavitsaisen lisäksi OG-joukkueeseen kuuluvat australialainen Anathan “ana” Pham, ranskalainen Sébastien “7ckngMad” Debs ja tanskalainen Johan “N0tail” Sundstein.

Kapiainen kuvailee turnausvoittoa erittäin merkittäväksi suomalaiselle e-urheilulle, ja uskoo sen vievän elektronisen urheilun arvostusta eteenpäin.

– Kun pelillä on miljoonia pelaajia ja taso valtavan korkea, on todella merkittävää, että kaksi suomalaista on päässyt turnauksen voittajajoukkueeseen. Suoritus on verrattavissa mihin tahansa urheilun arvokisavoittoon, hän sanoo.

Päätöspäivän ottelu on katsottavissa Yle Areenasta tästä linkistä.

Altavastaajasta voittajaksi

OG-joukkue lähti turnaukseen altavastaajana karsintojen kautta. Vasta kesän aikana nykyisen kokoonpanonsa saaneen tiimin finaalivastustaja oli kiinalaislähtöinen PSG.LGD-joukkue, jonka OG voitti viidessä pelissä luvuin 3–2. PSG.LGD oli yksi turnauksen ennakkosuosikeista.

Dota 2 on strategiapeli, jossa kaksi vastakkaista viiden hengen joukkuetta pyrkii tuhoamaan vihollisen tukikohdan ja puolustamaan omaansa. Jokainen pelaaja ohjaa omaa hahmoaan, ja yksi peli kestää 30–60 minuuttia.

The International on vuosittainen turnaus, joka järjestettiin tänä vuonna Kanadan Vancouverissa. Turnauksen voittopotti oli historiallisen suuri, noin 25,5 miljoonaa dollaria.

Myös vuosi sitten The Internationalin voittojoukkueessa oli sinivalkoista väriä, kun Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen pelasi Team Liquidissa. Tänä vuonna Team Liquid oli turnauksen neljäs ja voitti 1,7 miljoonaa dollaria.

The International -turnauksen voitto on korkein taso, jonka Dota 2 -pelissä voi saavuttaa. Vuoden tärkeintä turnausta varten on harjoiteltu pitkään.

Kapiainen tietää isoja arvoturnauksia voittaneiden pelaajien todenneen, että turnauksen jälkeen tulee tyhjä olo.

– Siinä resetoidaan tilanne ja jatketaan uuteen kauteen.

Lue myös:

Kommentti: Tässä lajissa me olemme maailman huipulla – Suomi on e-urheilun todellinen suurmaa

Suomalaiset juhlivat maailman suurimman e-urheiluturnauksen voittoa – voittopotti 11 miljoonaa dollaria

23-vuotias Lasse Urpalainen vihaa kutsua itseään miljonääriksi – eksyneestä pesäpalloilijasta tuli elektronisen urheilun maailmanmestari

Armeija kaipaa e-urheilun huippuja, mutta ainuttakaan tarpeeksi hyvää ei ole löytynyt

Suomalaispelaajan joukkue voitti huippurahakkaan Dota 2 -turnauksen – Lähes 11 miljoonaa dollaria

Artikkeli: Vilma Vuorikoski, YLE
https://yle.fi/uutiset/3-10371191

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories