Telian matka esports-peliorganisaatio ENCE:n kanssa jatkuu

Telia ja suomalainen esports-peliorganisaatio ENCE ovat solmineet jatkosopimuksen yhteistyöstä esportsin saralla. Näin Telia jatkaa digitaalisen kulttuurin tukemista ja edistää osaltaan Suomen nousua digitaalisen pelaamisen kärkimaaksi.

Pelaaminen ja esports kasvavat maailmanlaajuisesti valtavalla vauhdilla: yhä useampi pelaa vapaa-ajallaan ja parhaat suomalaiset pelaajat kilpailevat kansainvälisillä areenoilla miljoonapalkinnoista. ENCE on Suomen tunnetuin kilpapeliorganisaatio, jolla on useita Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia.

”Olemme olleet molemmin puolin tyytyväisiä viime vuonna aloitettuun yhteistyöhön. Olemme onnistuneet joukkueena pääsemään uudelle tasolle. ENCE:n tehtävä on ammattimaistaa suomalaista kilpapelikenttää ja toimia esimerkkinä muille pelaamisesta ammatikseen haaveileville. Telian ja ENCE:n yhteistyö on ollut tärkeä sivu suomalaisessa esports-historiassa, jossa molempien osapuolien tekeminen, osaaminen ja tietotaito lajin eteenpäin viemiseksi on vahvistunut”, sanoo ENCE:n toimitusjohtaja Petri Hämälä.

Telian tavoitteena on tukea esportsin kasvua ja samalla vahvistaa pelaamiseen liittyvää liiketoimintaa ja digitaalista kulttuuria laajemminkin.

”Haluamme mahdollistaa Patrik Laineen kaltaisten tähtien nousua maailmankartalle kilpapelaamisen puolella. ENCE:n pelaajat elävät jo unelmaansa todeksi. Heidän esimerkkinsä osoittaa, että Suomella on hyvät edellytykset olla yksi esportsin kärkimaista”, sanoo Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Menestystä sadellut suomalaisille kilpapelaajille

ENCE:n viimeisimpinä suurina saavutuksina voidaan pitää Rainbow Six -joukkeen ESL Pro Leaguen voittoa viime vuoden lopulta sekä ENCE:n Starcraft 2:ssa pelaavan Joona “Serral” Sotalan elokuista saavutusta GSL-turnauksessa. Turnauksen voittaminen ensimmäisenä Korean ulkopuolisena pelaajana nostaa hänet yhdeksi maailman parhaaksi Starcraft 2 -pelaajaksi. ENCE:n CS:GO-joukkue on puolestaan tällä hetkellä esportsiin keskittyvän uutis- ja foorumiverkkosivu HLTV:n mukaan maailman ranking-listan 13. sijalla.

ENCE:n organisaatio muodostuu yhteensä neljästä eri esports-joukkueesta, joista jokainen pelaa eri peliä. Counter-Strike: Global Offensive -joukkueeseen kuuluu viisi pelaajaa, Rainbow six -joukkueeseen viisi, Starcraft 2:een yksi ja Heartstoneen kaksi.

ENCE valitsi komponentit Telian tietokoneeseen

Telian ja ENCE:n yhteistyö on poikinut iloa myös Telian laitepuolen asiakkaille. Elokuussa lanseeratut ENCE-pöytätietokoneiden komponentit ovat ENCE:n ammattilaisten valitsemia.

”Meidän tehtävänämme oli antaa vinkkejä siihen, millainen tietokone parhaiten soveltuu pelaamiseen. Näin harrastajien tai heidän vanhempiensa ei välttämättä tarvitse sukeltaa syvälle teknologiaviidakkoon saadakseen loistavan pelikoneen,” Hämälä kertoo.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories