SEUL raati on valinnut vuoden 2018 tunnustusten saajat

Liitto jakaa vuoden päätteeksi tunnustukset elektronisen urheilun parissa työtä tehneille pelaajille, järjestäjille, tapahtumille ja yhteisötoimijoille. Kategoriat ovat vuoden pelaaja, vuoden joukkue, vuoden tulokas, vuoden toimija ja vuoden teko. Päätökset ehdokkaista ja voittajista on tehnyt raati, johon vuonna 2018 kuuluivat:

Iida Virta (e-urheilutoimittaja / eurheilu.com)
Jussi Jääskeläinen (valokuvaaja, kirjoittaja ja yhteisöaktiivi / Rookie Stories)
Miisa Nuorgam (toimittaja, järjestäjä / Yle Kioski & Diili)
Otto Rönkä (toimittaja / Yle urheilu ja Yle e-urheilu)
Timo Pölkki, (Selostaja, puheenjohtaja ja e-urheiluyhteisön edustaja (WeCastFin & JeSSe ry)

Raati on tehnyt päätöksensä ehdokkaista ja lopullisista tunnustusten saajista kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa raadin jäsenet nimesivät ehdokkaita perusteluineen ja toisessa vaiheessa äänestivät kaikista antamistaan ehdokkaista parhaat.

Vuoden pelaaja

Joona “Serral” Sotala

Joona Sotalalla on takana uskomaton vuosi StarCraft II:n parissa. Nuori suomalainen nosti tasoaan upeasti aiemmista ammattilaisvuosistaan ja nousi saavutustensa ansiosta koko maailman ykköspelaajaksi. Serral voitti kauden jokaisen WCS-turnauksen, löylytti korealaisia GSL vs the World -tapahtumassa sekä kirsikkana kakun päällä voitti vielä WCS-mestaruuden BlizzConissa. Voittojensa myötä Joona Sotalaa voisi pitää ehdokkaana koko maailman vuoden pelaajaksi.

Vuoden joukkue

ENCE esports

ENCEn uusi CS:GO-rosteri julkistettiin keväällä, ja sen jälkeen Suomen tähtipelaajista koottu viisikko on raivannut huikeasti tiensä maailman TOP-20:een. Kunnianhimoisesti suomalaisista pelaajista koottu nippu on kauden aikana saavuttanut hienoja voittoja ja peitonnut useita huippujoukkueita. ENCE on noussut maailmalla puheenaiheeksi, ja joukkueen pelaajat edustavat kansainvälisissä turnauksissa esimerkillisesti paitsi organisaatiotaan, myös koko Suomea.

Vuoden tulokas

Topias “Topson” Taavitsainen

Topias “Topson” Taavitsaisen tarina ja nousu Dota 2 -maailman keskiöön hakee vertaistaan. Alkuvuodesta nuori suomalainen oli vielä suuri tuntemattomuus, mutta liittyminen OG:hen ja uskomaton TI-mestaruustaival nostivat Taavitsaisen paitsi kotimaassa myös maailmalla vuoden suurimpien esports-tulokkaiden joukkoon. Upea vuosi sai arvoisensa päätöksen, kun Taavitsainen pääsi kättelemään tasavallan presidenttiä itsenäisyyspäivän juhlissa.

Vuoden toimija

ENCE esports

ENCEn voi hyvällä omatunnolla todeta olevan Suomen ensimmäinen todellinen kansainväliset mitat täyttävä e-urheiluorganisaatio. ENCE on ihailtavalla esimerkillä kasvattanut toimintaansa, kiinnittänyt kotimaisia huippukykyjä paitsi eri peleihin myös organisaationsa tärkeisiin työtehtäviin. ENCE on kaikissa peleissään (StarCraft 2, CS:GO, RO6) saavuttanut sekä kotimaisilla että kansainvälisillä kentillä menestystä, ja kantaa rajojemme ulkopuolella Suomen lippua ylpeästi ja korkealla.

Vuoden teko

Joona “Serral” Sotalan StarCraft II World Championship -mestaruus

Joona “Serral” Sotalan StarCraft 2:n maailmanmestaruus on koko maailman e-urheilun kannalta historiallinen. Koskaan ennen kaikista legendaarisimman e-urheilupelisarjan MM-kultaa ei ole juhlinut “foreigner”, eli ei-korealainen pelaaja. Serral pääsi nostamaan mestaruuspystiä legendaarisessa BlizzConissa, ja samalla selostajat julistivat suomalaisen koko maailman parhaaksi SC2-pelaajaksi.

Liitto kiittää valinnoista päättänyttä raatia ja onnittelee tunnustusten saajia!

Kuvat:

Joona “Serral” Sotala 1,2: Helena Kristiansson, Blizzard Entertainment
ENCE esports 1: Joel Tainio / SEUL ry
ENCE esports 2: ENCE esports
Topias “Topson” Taavitsainen: @DOTA2TI, Instagram

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories