Lol Pariisi ja 15 000 hengen yleisö

eSports tulevaisuuden yksi suuremmista kysymyksistä on pelaajien pitäminen pelien parissa vuodesta toiseen vaikka samalla uusia pelejä tulee lisää markkinoille.

Dota 2 piti juuri yhdeksännet kansainväliset mestaruuskisansa ja CS:GO areenoilla on taisteltu jo yli vuosikymmen. Tai entäpä Magic: The Gathering peli vietti juuri 25.vuotis synttäreitään ja vaikkei se aivan tähän genreen kuulu, on se toimiva esimerkki pelistä, joka elää edelleen ja voi hyvin. Entäpä sitten League of Legends, maailman pelatuin ja seuratuin eSports laji – yhä vieläkin, vaikka takana yhdeksän MM-turnausta, se kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi. Ja juuri tänä vuonna sen MM-finaali Pariisin AccorHotellin Areena myytiin loppuun eli firnaalia oli katsomassa 15 000 katsojaa! Itseasiassa LoL kasvoi 22% tänä vuonna niin Twitchin kuin YouTuben katsojamäärissä!

Yksi syy LoL:in uuteen nousuun on Newzoon mukaisesti pelin uudet Teamflight Tactics osiot. Tämä uusi taistelumoodi toi peliin uusia pelaajia mutta myös palaavia pelaajia, jotka olivat jättäneet pelin jo taakseen.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories