Pelaamiseen optimoitu kodin WiFi-verkko palkittiin Elisan 5G-haasteessa

Elisa on kehittänyt uudenlaisia 5G-palveluita yhdessä startupien kanssa Elisa 5G Co-creation Challengessa. Haaste poiki useita kumppanuuksia Elisan ja startupien välille. Loistavien kumppanien joukosta Domos palkittiin 25 000 euron kehitysrahalla ja mahdollisuudella esitellä palveluaan yli 100 000:lle vaikuttajalle maailman suurimmassa mobiilialan tapahtumassa.

Domos kehitti haasteen aikana palvelun, jonka avulla kodin WiFi-verkkoa voidaan optimoida pelaamista varten. Ratkaisu pystyy tunnistamaan minkälaisesta pelitapahtumasta on kyse, ja tämän tiedon perusteella määrittelee verkon ominaisuudet vastaamaan pelaajan ja pelin tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

5G:n osalta Domokselle mielenkiintoisin mahdollisuus on verkon viipalointi (network slicing). Viipaloinnin avulla tietty verkon osa voidaan varata pelaajaa varten, ja näin taata erityisen hyvä nopeus sekä pienin mahdollinen viive. Domokselle on luvassa kansainvälistä huomiota ensi vuonna mobiilialan suurimmassa messutapahtumassa Mobile World Congressissa Barcelonassa, jossa startup pääsee esittelemään palveluaan Elisan messuosastolla.

– Olemme erittäin onnellisia valinnasta Elisan 5G-pilottikumppaniksi ja jatkamme innolla Gaming First -palvelumme kehittämistä. Näin annamme Elisan asiakkaille mahdollisuuden parhaaseen pelikokemukseen kotioloissa. Yhteistyöprosessi on ollut valtaisan arvokas erityisesti asiakkaiden ja markkinan validoinnin kannalta, ja olemme innoissamme mahdollisuudesta esitellä ratkaisuamme MWC:ssä Barcelonassa, kommentoi Domoksen Odin Berntsen, Head of Communication and Customer Experience, tuoreeltaan valinnan jälkeen.

– Pilottikumppanin valinta pohjautui siihen, miten palvelu on kehittynyt yhteistyön aikana ja miten paljon palvelulla on potentiaalia Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaiden osalta. Domos näytti myös, miten se pystyy hyödyntämään 5G:n mahdollisuuksia. Jatkamme uusien 5G-palveluiden kehittämistä myös muiden haasteeseen valittujen kumppanien kanssa, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Juha Laukkanen.

Elisan Slush-osastolla oli tänä vuonna mahdollisuus tutustua demojen kautta neljään haasteessa kehitettyyn 5G-palveluun, joita esittelivät Domos, Exove, Grundium ja Varjo. Heidän demoissaan 5G:n välityksellä pelattiin, etsittiin laatuvirheitä betonista, tehtiin etädiagnooseja sekä kokeiltiin virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia.

Startupit näkevät Elisan erinomaisena yhteistyökumppanina

Elisa on panostanut startup-yhteistyöhön jo usean vuoden ajan ja muodostanut viimeisten neljän vuoden aikana yhteensä 130 kumppanuutta startupien kanssa. Startupien kanssa on kehitetty myös lukuisia 5G-palveluita. Elisa mahdollistaa näiden palvelujen kansainvälisen menestyksen tunnustettuna 5G:n edelläkävijänä ja toimittaa osaamistaan nyt jo yli sadalle operaattorille kansainvälisesti.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen, Vantaalle, Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan, ja uusia 5G-kaupunkeja avataan vielä loppuvuoden 2019 aikana. Elisalla on myynnissä usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä 5G-liittymiä eri nopeuksilla.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories