Keskisuomalainen mukaan e-urheiluun – yhteistyö alkoi KOVA Esportsin taustayhtiön kanssa

Voimakkaasti tänäkin vuonna yritysostojen kautta kasvanut Keskisuomalainen Oyj lähti nyt mukaan myös e-urheiluun.

Keskisuomalainen aloittaa yhteistyön Esports Media Solutions Oy:n kanssa. Yritys tunnetaan CS:GO -peleissä kisaavasta KOVA Esports -joukkueestaan. Tiimi on mukana Telian Esports Series -liigassa.

KOVAn joukkueessa pelaavat suomalaiset huippunimet Joonas ”doto” Forss, Nikita ”Derkeps” Sirmitev, Lauri ”pietola” Hietala, Samu ”uli” Leirilaakso ja Toni ”STOVVE” Liukkonen. 

KOVA:n joukkueenjohtaja Timo Tarvainen sanoo tiedotteessa, että joukkueen tavoitteena on ensin kotimaan ja lopulta koko maailman kärki.

– Kokoonpanolla on iso potentiaali ja pitkäjänteisellä tekemisellä tehdään varmasti kovaa tulosta. 

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mielestä kilpapelaamisen markkina on kiinnostava. Kasvu alalla on huimaa, ja alan liikevaihto globaalisti on jo 906 miljoonaa dollaria. Pelejä seurasi viime vuonna sadat miljoonat katsojat. 

Myös turnausvoitot peleissä ovat isot verrattuna perinteisimpiin urheilulajeihin.

– Kilpapelaaminen on saanut myös isoja sponsoroijia taakseen, esimerkiksi menestyksekästä League of Legendsin liigaa sponsoroi vuonna 2019 Shell ja Kia. 18–29-vuotiaiden suomalaisten miesten keskuudessa e-urheilu on suositumpaa kuin jääkiekko, sanoo Kangaskorpi tiedotteessa.

Tämä artikkeli on julkaistu: https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/759391-keskisuomalainen-mukaan-e-urheiluun-yhteistyo-alkoi-kova-esportsin-taustayhtion

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories