Helsinkiläisessä virtuaalikiihdyttämössä aloittanut pelialan konkari Janne Kaitila: ”Teoriassa mikään ei ole AR:n ulottumattomissa”

Janne Kaitila, 36, on nimitetty Nordic XR Startupsin uudeksi ohjelmapäälliköksi ja aloitti tehtävässään 1.6.2018. Nordic XR Startups on Helsingissä toimiva kansainvälinen yrityskiihdyttämö, jonka ohjauksessa on virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) innovaatioita kehittäviä kasvuyrityksiä. Kiihdyttämön toinen ohjelmakierros käynnistyi toukokuussa.

Janne Kaitila on pelimaailmassa tuttu nimi, sillä hän työskenteli viimeisen vuosikymmenen ajan Pelaaja-lehden toimituspäällikkönä. Lisäksi hän toimi pelialan julkaisuihin keskittyvän mediatalon H-Town Oy:n operatiivisena johtajana.

Nordic XR Startupsissa kiinnosti sekä startup-aspekti bisnesmielessä että pelien kehityksen seuraaminen läheltä”, Kaitila avaa päätöstään ryhtyä uuteen aluevaltaukseen.

Leppävaaran Laurea-ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistuneen Kaitilan työnkuvaan Nordic XR Startupsissa kuuluu ohjelmassa mukana olevan neljän tiimin auttaminen kaikin tavoin, esimerkiksi sen seuraavan ison sopimuksen saamisessa. Uudessa työssään hän pääsee myös hyödyntämään kokemustaan pelialan vaikuttajana. Kaitila on aktiivinen erityisesti YouTubessa, jossa hänen @finngamer-tilillään on noin 46 000 tilaajaa, minkä lisäksi hän nostaa esiin peliuutuuksia Twitterissä ja Instagramissa.

”Some on merkittävin yksittäinen asia, joka voi auttaa uuden pelin läpilyönnissä, ja tämä on varsinkin totta indiepeleille, joilla ei ole isoa mainosbudjettia. Tällöin voi lähestyä sopivia somevaikuttajia, jotta nämä ottaisivat pelin testiin joko videolla tai suoratoistamalla sen seuraajilleen”, Kaitila toteaa.

Iso teknologiavallankumous voi ajoittua ensi vuosikymmenen alkuun

Kaitilalla on yli 30-vuotinen historia pelaamisen parista, joten kokemuspohjaa VR:stä ja AR:stä hänelle ehti kertyä jo ennen viimeisintä kiinnitystä Nordic XR Startupsiin.

Virtuaali- ja lisätyn todellisuuden tulevaisuudennäkymiä hän pitää lupaavina, kunhan teknologian kehitys jatkuu: ”VR kasvaa jatkuvasti kovalla tahdilla. Vaikka siitä on puhuttu jo vuosikymmeniä, on nykyinen VR-teknologia vasta aivan lapsenkengissään.”

Yritysten tuotteet esillä Slushissa

Nordic XR Startups -ohjelmassa on tänä vuonna mukana neljä yritystä, joiden päämääränä on kehittää tuotteistaan hiotut demot joulukuussa järjestettävään teknologia- ja kasvuyritystapahtumaan Slushiin. Kansainväliseen verkostoitumistilaisuuteen suunniteltujen esitysten avulla on tarkoitus avata keskusteluyhteys tiimien ja sopivien sijoittajien välille.

”Balanssi on hyvä, sillä puolet yrityksistämme on puhtaasti pelifirmoja ja puolet kutkuttavasti lääketieteellisiä toimijoita. Viime vuonna mukana oli myös mainostamiseen ja informaatiokulkuun liittyviä firmoja. Mielestäni on tärkeää, että löydämme mukaan tasokkaita yrityksiä, joita ajavat erilaiset intohimot”, Kaitila kuvailee toukokuussa startannutta ohjelmaa.

 

Lisätietoja Nordic XR Startups -ohjelman yrityksistä: http://nordicvrstartups.com/index.php/batch2/

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories