Hangzhou avaa Esports kaupungin, LGD Gaming ja Allied Esports mukana

Kyseessä ei ole mikään pieni projekti sillä kokoa alueella on 17000m2 ja rakentaminen maksaa arviolta noin 280 miljoonaa dollaria. Kaikenkaikkiaan Hangzhoun hallinto aikoo sijoitaa 1,2 miljardia dollaria 14 eri eSports projektin toteuttamiseen vuoteen 2022 mennessä sisältäen eSports akatemian, hotellin, toimiston ja sairaalan.

Tämä ensimmäinen eSports avaus on yksi Kiinan suurimmista tämän alan projekteista ja Hangzhou pyrkii nousemaan alan isoksi tekijäksi.

Yksi alueen ensimmäisistä avattavista osista on LGD Gamingin oma eSports alue. Se tulee toimimaan LGD Gamingin omana League of Legends päämajana ja LGD:n johto muuttaa myös kaupunkiin.

Yksi tekijä hankkeen takana on Allied Esports joka on maailmanlaajuinen eSports areenoiden ja paikkojen rakentaja jonka tekoa on mm HyperX Esports Areena Las Vegasissa. Tämä LGD:n areena Hangzhoussa on Allied Esportswin neljän oma areena, jonka se on avannut Kiinassa – muut ovat Tiaajinissa, Shenzhenissä ja Pekingissä.

Hangzhou myös isännöi vuoden 2022 Aasian kisoja ja epäillään ja odotetaan, että eSports on omana mitalilajinaan jo noissa kisoissa ensimmäistä kertaa. Taustana lajin esiintyminen vuoden 2018 Aasian kisoissa Jakartassa ja Palembangissa, Olympiakisojen Aasian johtaja Husain Al-Musallam kertoi, että eSports tarvitsee yhden maailman laajuisen yhdistyksen/liiton hallinnoimaa lajia, ennenkuin sitä voidaan lajina hyväksyä olympialaisiin.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories