GameXpossa neljännet Cosplayn SM-kisat

Järjestyksessä neljännet pukuilun eli Cosplayn SM-kisat pidetään GameXpossa marraskuun alussa. Muun muassa eSportsiin, konsoli-, mobiili- ja lautapelaamiseen sekä pukuiluun keskittyvä tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 2.–4.11.2018.

Cosplayn SM-kisojen voittajat vuodelta 2017. Kuvaaja: Jesmo.

GameXpossa sunnuntaina, 4.11., kisataan järjestyksessään neljännet Cosplayn SM-kisat. Kilpailussa kamppaillaan yksilö- ja parisarjan mestaruuksista sekä palkitaan Vuoden Cosplay-kuva. Tänä vuonna lavalle nousee yhteensä 21 cosplay-harrastajaa, joiden kisaesitykset striimataan kisojen järjestäjän, Cosvision ry:n, YouTube-kanavalle.

”Suomalaisittain cosplay on pukuilua eli erilaisiksi hahmoiksi pukeutumista. Se mielletään usein mangaan tai animeen liittyväksi harrastukseksi, mutta hahmonsa voi yhtä lailla valita esimerkiksi peleistä, elokuvista, TV-sarjoista tai vaikkapa oikeiden henkilöiden joukosta”, kertoo Cosvision ry:n puheenjohtaja Suvi Liukkonen. ”Läheskään kaikki cosplay-hahmot eivät ole itämaisista lähteistä vaan länsimaiset hahmot ovat yhtä yleisiä. Cosplayn SM-kisoissa on vuosien varrella nähty hahmoja niin peleistä kuin sarjakuvista ja niitä tullaan varmasti näkemään tänäkin vuonna. Odotamme innolla kisaajien luomuksia ja esityksiä”, Liukkonen toteaa.

Cosplayn SM-kisoissa kilpailijat esiintyvät itsevalmistamissaan asuissa ja voittajat valitsee arvovaltainen tuomaristo, joka koostuu ansioituneista cosplay-harrastajista. Samaan aikaan valitaan myös Vuoden Cosplay-kuva, jonka niin ikään valitsee arvovaltainen tuomaristo. Valokuvakilpailu on suunnattu cosplay-kuvaajille ja -malleille.

Voitolla paikka pohjoismaisiin ja kansainvälisiin mestaruuskilpailuihin

Yksilösarjan voittaja lähtee edustamaan Suomea ensi kesänä Ruotsiin, Pohjoismaiden Cosplay-mestaruuskilpailuihin eli Nordic Cosplay Championship -kisoihin sekä kansainväliseen Cosplay World Masters -kilpailuun, joka taas järjestetään Portugalissa. Parisarjan voittajat lähtevät palkintomatkalle Tanskaan J-Popconiin, joka on yksi Euroopan suurimmista cosplay-painotteisista tapahtumista. Vuoden Cosplay-kuvan voittajat palkitaan muhkein lahjakortein.

SM-kisojen kisaajiin pääset tutustumaan GameXpon ja Cosplayn SM-kisojen nettisivuilla. Cosplayn SM-kisat: www.cosvision.fi/cosplaynsm, finalisteja julkistetaan viikolla 33.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories