GameXpo Award YLEn tuottaja Juha Lahdelle

GameXpo-messujen yhteydessä jaettava, Suomen Messusäätiön rahoittama 3000 euron arvoinen GameXpo Award on myönnetty Yleisradion tuottaja Juha Lahdelle. Juha Lahti on määrätietoisesti nostanut pelaamista esiin YLEn eri kanavissa ja tuottanut YLE:n kanaville merkittävän määrän e-sports sisältöjä. Pelialaa monipuolisesti esittelevä GameXpo järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 2.–4.11.2018 samaan aikaan talviurheilutapahtuma GoExpoWinterin kanssa.

Kuva LinkedIn

E-sports on yksi niistä pelialan ilmiöistä joka on noussut viime vuosina voimakkaasti esiin. YLE:n suorilla pelilähetyksillä on ollut merkittävä rooli siinä, että e-sports turnaukset ovat nousseet myös yhdeksi penkkiurheilun muodoksi.

”Yle on viime vuosien aikana tuonut e-sportsia näyttävästi esille. Panostuksen takana ovat tietysti YLE:n sisäiset valinnat, mutta Juha Lahden panos näiden valintojen takana on ollut merkittävä. Juha Lahti tuotti ensimmäisen CS lähetyksen Ylen kanaville jo 2014 ja on tehnyt myös vapaa-ajallaan töitä sen eteen, että e-sports on hiljattain nostettu yhdeksi Ylen merkittävimmistä urheilusatsauksista. E-sports on luonteva jatko YLE:n aiempiin pelialaan liittyviin panostuksiin joista ensimmäiset tehtiin jo 1980-luvulla. On ilahduttavaa, että Suomessa on aikaansa seuraava valtakunnallinen julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittava viestintäyhtiö” toteaa tuomariston puheenjohtaja Neogamesin KooPee Hiltunen.

GameXpo Award jatkaa Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinnon jalanjäljissä

GameXpo Award -palkinnolla pyritään tuomaan esille pelialan kehittymiseen vaikuttaneita ilmiöitä, asioita tai kehityskulkuja. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on omalla panoksellaan vaikuttanut pelialan kehittymiseen. GameXpo Award jatkaa aiemmmin Digiexpossa ja GameXpossa jaetun Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinnon jalanjäljissä, mutta laajentaa mahdollisten palkittavien kenttää myös pelinkehityksen ulkopuolelle. GameXpo Awards raadin kokoonpano vuonna 2018 oli: Mariina Hallikainen, hallituksen puheenjohtaja Suomen Pelinkehittäjät ry, Vesa Raudasoja, hallituksen puheenjohtaja IGDA Finland ry, Thomas Arento, Senior Product Manager Ilta-Sanomat sekä Tanja Pasila, myyntiryhmäpäällikkö Messukeskus. Raadin puheenjohtajana toimi Neogames Finland ry:n johtaja KooPee Hiltunen.

Edelliset palkinnon saajat ja vastaanottajat

2017: Platonic Partnership Oy / Jussi Loukiainen & co
2016: Critical Force Oy / Kimi Sulopuisto & Teemu Määttä
2015: Colossal Order / Mariina Hallikainen
2014: Seriously / Petri Järvilehto
2013: Fingersoft / Toni Fingerroos
2012: Supercel / Lasse Louhento
2011: Aritunes / Ari Pulkkinen
2010: Rovio / Jaakko Iisalo

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories