Fingerpori kohonnut Suomen kansallissarjakuvaksi

Yhdennentoista velmuilevan Fingerpori-kokoelman kantta koristavat Irma Vesan (os. Kääriäinen) kasvot. Insinööri Heimon ja lentoemäntä Irman huushollissa riittää rymsteeraamista. Heimon väläykset, Rieti-kissan metkut ja hyvinkin virkeän Inkeri-mummon tempaukset pitävät Irman kiireisenä myös vapaa-ajalla.

Pertti Jarlan (s. 1971) Fingerpori-stripit keräävät miljoonayleisön kuutena päivänä viikossa, ja Facebookin Fingerpori Official -sivustolla vierailee viikoittain yli satatuhatta huumorihakuista kansalaista. Osuvimmat eli eniten palautetta saaneet Finger-oivallukset on valittu uuteen Fingerpori 11 -kokoelmaan.

Kun kuulen sanan huumori, tartun Fingerporiini! Fingerporin päiväkaskuun on koottu Fingerporin sotateemaiset stripit samoihin kansiin. Sankarit ryskäävät ensimmäisen, toisen ja kolmannen maailmansodan tantereilla. Mukana seuraa joukko sotahistorian lystikkäitä hipstereitä, kuten Adolf Hitler, Mannerheim, Stalin ja Paasikivi. Ja mitä visioita paljastuukaan Fingerporin kestoasukas Inkeri Kääriäisen armottoman terävästä muistista!

Fingerporin päiväkasku on tuplasti laajennettu laitos totaalisen loppuunmyydystä Kamppailuni-kirjasta. Tuskin mikään muu sarja suomalaisen sarjakuvan historiassa on herättänyt yhtä paljon keskustelua kuin Pertti Jarlan toiseen maailmansotaan liittyvät näkökulmat.

Fingerpori-sarjakuva on selättänyt komeasti ensimmäiset kymmenen ilmestymisvuottaan. Vuonna 2017 Suomessa myytiin lähes 50 000 Fingerpori-julkaisua. Yhtenä syynä sarjan suosioon on varmasti se, että kuka tahansa voi lähettää tekijälle omia ideoitaan piirrettäviksi. Joka viikko Pertti Jarlan sähköpostilaatikkoon kolahtelee satoja vitsintaimia, joista tiukalla sihdillä valikoituu sopivimmat kasvukelpoisiksi sarjakuvastripeiksi.

 

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories