eUrheilu on tuonut uusia staroja seurattavaksi

Jos aiemmin nuoret seurasivat, miten suomalaiset NHL ammattilaiset menestyvät jääkiekon taalajäillä tai miten suomalaiset futaajat pelasivat Euroopan kentillä eri ammattilaissarjoissa, niin näiden ammattilaisten rinnalle on viimeisten parin vuoden aikana tullut uudenlaisia pelaajia seurattavaksi, nimittäin eUrheilun ammattilaisia.

Uusien tähtien syntymistä Suomen urheilutähtien taivaalle on voinut seurata niin televisioista kuin suoratoistopalveluista, ja tässä ajattelimme listata heistä muutaman. Samalla kun suomalaiset ovat saaneet nämä uudet tähdet, on myös eSport vedonlyönti alkanut Suomessa todenteolla ja esimerkiksi Veikkauksella on jatkuvalla sykkeellä uusia kamppailuja pelattavaksi, ja jos olet täysi-ikäinen ja itse pelannut tai seurannut aktiivisesti lajia, ovat kertoimen olleet näin alkuaikoina varsin hyviä ja pelikohteita on löytynyt tasaisesti.

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen

Lasse Urpalainen on ollut vähintäänkin puoliammattilaisena jo vuosikausia ja täysin eUrheilu—ammattilaisena viimeiset vuodet pelaten Dota 2-peliä. Lasse on syntynyt 1995 ja jo nyt voittanut yli 3,5 miljoonaa dollaria, joilla turnausansioilla hän on maailmanlistalla sijalla 11. Tuosta tulosta suurin osa on vuoden 2017 The Internationalin voitosta, mutta tänäkin vuonna hän on voittanut jo lähes 100 000 ja viime vuonnakin reilut 600 000, ja tämä siis pelaamalla Dota 2-peliä. Dota 2 on peli, joka on ollut eSports genressä julkaisunsa vuoden 2013 jälkeen ja peliä on pelattu yli 1200 rahaturnauksessa ja voittorahoja on jaettu yli 200 miljoonaa euroa. Itse peli on Valven julkaisema reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelataan joukkue joukkuetta vastaan ja suuri merkitys on nimenomaan joukkueen yhteispelillä, ei pelkästään yksittäisellä pelaajalla. Ennen siirtymistään nykyiseen Team Secret joukkueeseen, Lasse pelasi Chaos Esports Clubiss yhdessä turnauksessa saatuaan monivuotiselta työntajaltaan Team Liquidilta yllätyspotkut. Team Liquidin riveissä Lasse kamppaili 47 turnauksessa marraskuun 2015 ja helmikuun 2019 välisenä aikana.

Aleksi ”Aleksib” Virolaisen

Aleksi Virolainen on esimerkki pelaajasta, jollaista myös tarvitaan, jotta lajista voi kehittyä laajemminkin suosittua. Aleksi pelasi kauan Team ENCESSÄ CS:GO pelaajana, kunnes syystä tai toisesta hän sai penkkikomennuksen, ja on siitä lähtien semiaktiivisesti etsinyt itselleen uutta seuraa ja on sitä kautta ollut yksi seuratuimmista suomalaisista eUrheilu pelaajista.

Mediassa ja sosiaalisen median kanavissa on ollut huhuja jopa miljoonan dollarin sopimuksesta CompLexityltä, jos vain Aleksi olisi muuttanut Texasiin. CompLexityn lisäksi keskusteluissa on näkynyt myös Team OG. OG:sta ja Aleksista kirjoitettiin lokakuussa Ranskassa 1PV:n uutisissa, ja tuon uutisoinnin mukaan joukkue olisi jo pelaamassa 2020 BLAST ja ESL Pro Tour-sarjoissa. Mutta esimerkiksi hänen oma Instagram-ja Twitter-tilinsä uutisointi päättyi jo viikkoja sitten, silloin kun ENCE uutisoi Aleksin penkittämisen. Käy Aleksille miten käykään, niin me uskomme näkevämme hänet tositoimissa suurilla areenoilla taas vuoden 2020 turnauksissa.

Joona ”Serral” Sotala

Joona Sotala on edellisiin kahteen pelaajaan verrattuna erilainen eSports pelaaja, sillä hän pelaa StarCraft II-peliä, joka on yksilöpeli. Joona ponkaisi maailman tietoisuuteen voittamalla pelin MM_tittlin, joka ennen häntä oli ollut 100% korealaisten käsissä. Hän voitti mestaruuskamppailussa Kin ”Stats” Dae Yeobin.

Joona on synyt 1998 ja pelannut jo yli 100 rahaturnauksessa voittaen vajaat 800 000 dollaria palkintorahoina. Hän aloitti 14-vuotinaana ja 18-vuotiaaksi tullessaan hänellä oli jo lähes 40 turnausta takamaan ja niistä useita tuhansia euroja voittoja, mutta vasta täysi-ikäisinä hän on noussut ammattilaiseksi ja samalla pelaamaan ENCE eSports joukkueen vahvuuteen, vaikkakin hän pelaa ainostaan StarCraft II-peliä. Peli julkaisitiin 2010 ja rahapeliturnauksia on pelistä pelattu jo yli 5500 turnausta, joissa palkintorahaa on ollut jaossa reilut 32 miljoonaa dollaria. Peli on avaruuteen sijoittuva SciFi-strategiapeli, jonka on julkaissut monesta muustakin pelistä tuttu Blizzard Entertainment. Maailmanlistan parhaimmat tämän pelin pelaajat tulevat Koreasta, ja ainoa TOP10 ei korealainen on toisena listalla oleva Sotala.

Tänä vuonna Joonan taival MM-kisaoissa USA:ssa päättyi välierätappioon nuorta italialaista Riccardo ”Reynor” Romitia vastaan 2-3. Ottelun jälkeen Joona sekä sadatteli itseään että antoi kunnian voittajalleen.

Joonan otteluita on voinut seurata menneiden kuukausien aikana niin Yle Areenan eSport lähetyksissä kuin myös suoratoistopalvelu Twitchissä. Serralilla on 16 500 seuraajaa Twitchin kanavilla ja esimerkiksi Matumbamanilla reilut 127 000 seuraajaa.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories