Dr Disrespect on lanseeraamassa pelistudiota: onko tämä uusi pelaamisen aikakausi?

Herschel Beam IV, tunnetaan paremmin nimellä Dr Disrespect, on suosittu yhdysvaltalainen videopelien striimaaja. Hänellä oli yli neljä miljoonaa Twitchin seuraajaa ennen kuin hän sai pysyvän kiellon alustalle. Hän on yksi peliyhteisön vaikutusvaltaisimmista persoonista. Hän loi vankan maineen pelattuaan erilaisia battle royale – videopelejä. Elokuussa 2021 hän nousi otsikoihin ilmoitettuaan perustavansa pelinkehitysstudion. Lue lisää saadaksesi herkullisia yksityiskohtia tästä suunnitelmasta.

Ei yllätys monelle

Uutinen Dr Disrespectin studion perustamisesta ei ole monellekaan yllätys. Vaikka hän on striimaajana suositumpi, hänen taustansa tuntevat ymmärtävät, miksi pelistudion perustaminen on odotettu siirto. Dr Disrespect oli aikoinaan tasosuunnittelijana Sledgehammer Gamesillä, joka on Call of Dutyn takana oleva yritys. Hän on suunnitellut peliin monipelikarttoja, mikä antoi hänelle kokemusta pelisuunnittelusta.

Dr Disrespect on aiemmin kritisoinut myös eri pelejä, kuten Apex Legendsiä ja Warzonea. Tällainen kritiikki saattoi jo antaa muille vihiä siitä, että hän aikoo esitellä jotain parempaa kuin mitä tällä hetkellä on tarjolla. Vaikka on turvallista sanoa, että hänen kritiikkinsä oli objektiivista, monet olettavat, että hänen ilkeät kommenttinsa olivat osa valmistautumista tarjoamaan merkittäviä parannuksia, joita hänen tuleva pelistudionsa voi tarjota. 

Aivan uudelle pelien tasolle

Pelaajien viihdyttämiseksi ja sitouttamiseksi on tärkeää, että heillä on saatavilla intuitiivinen alusta ja mukaansatempaava kokemus. Esimerkiksi online casino houkuttelee pelaajia ja saa heihin yhteyden käyttämällä värikästä grafiikkaa, viihdyttäviä pelejä ja laajan valikoiman eri pelejä. Näin pelaajat ovat aina kiinnostuneita pelaamaan. Sama pätee taktisiin ammuntapeleihin.

Dr Disrespect pyrkii esittelemään mukaansatempaavan pelin, joka voi kilpailla menestyneiden nimikkeiden, kuten Fortniten ja Apex Legendsin kanssa. Hän haluaa luoda vertikaalisen Battle Royalen. Tuoreessa paljastuksessaan hän näytti graafisen kuvan, jossa pelaajien täytyy liikkua pystysuunnassa rakennuksen läpi, jotta alhaalta leviävä palo ei pääse leviämään. Vaikka yksityiskohdat ovat vielä niukilla, odotamme pelin olevan täynnä haasteita, jotka houkuttelevat ja sitouttavat pelaajia tehden niistä näin myös kilpailukykyisempiä.

Studion johtajaa etsitään

Kaikki alkoi Twitter-postauksesta. Dr Disrespect ilmoitti Twitter-tilillään etsivänsä studiolleen pomoa. Viestissä on myös linkki, joka vie sinut sivulle, jossa näkyvät työtehtävän vastuut ja vaatimukset. Erityistehtäviin kuuluvat muun muassa käytännön johtaminen, koordinointi markkinointitiimin kanssa, osallistuminen varainhankintaan, lahjakkuuksien houkutteleminen sekä pelien kehittäminen ja julkaiseminen Steamin ja Epicin kaltaisilla alustoilla. Hakijoilla pitäisi olla myös vähintään viiden vuoden kokemus pelialan tuottajana.

Kirjoitushetkellä avoinna on vain Studiopäällikön paikka. Tämä on heidän ensimmäinen askel hankkeen hahmottelussa, ja lisää on vielä tulossa. Kuka sitten tehtävään valitaankin, auttaa Dr Disrespectiä ohjaamaan hänen pelistudionsa suuntaa. Odotamme kilpailun olevan kovaa ja valintaprosessin tiukka, koska se on ratkaiseva tehtävä, joka voi ohjata studion menestykseen. Hän etsii muutakin kuin vain työntekijää. Se on myös mahdollisuus olla mukana perustamassa studiota.

Megavaikuttajien kanssa työskentely

Pelistudiosta on toistaiseksi niukasti tietoa, mutta yksi paljastettu asia on aikomus tehdä yhteistyötä megavaikuttajien kanssa. Heidän luomansa pelit syntyvät studion ja vaikuttajien yhteistyön tuloksena. Suunnittelun ja markkinoinnin lisäksi he tekevät vaikuttajien kanssa yhteistyötä osana markkinointistrategiaansa. Dr Disrespectin yritys ei panosta pelkästään striimaajan maineeseen, vaan myös sen kanssa työskentelevien striimaajien suosioon.

Eli onko tämä pelaamisen uusi aikakausi?

Rehellisesti sanottuna, kukaan ei tiedä. Sitä on mahdotonta sanoa, ennen kuin olemme nähneet tuotoksen itse. Vielä ei ole helppoa sanoa, viekö se pelaamisen uudelle aikakaudelle vai onko se taas yksi niistä tempuista, jotka eivät tule koskaan menestymään. Epäilemättä Dr Disrespectin suosio ja se, että hän työskentelee megavaikuttajien kanssa, auttavat edistämään studion kasvua. Kuitenkin, kun otetaan huomioon tiukka kilpailu ja Dr Disrespectin Twitch-kielto viime vuonna väärinkäytöksen ja väkivallan vuoksi, jää vain nähtäväksi, miten se tulee toimimaan.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories