Blizzard vähentää jopa 800 henkilöä mutta lisää 20% koodareita….

Blizzard Entertainmentin presidentti J. Allen Brack kertoo tiedotteessaan, että yritys vähentää noin 750-800 työntekijää eli noin 8% yrityksen koko työvoimasta. Vähennykset keskittyvät Pohjois-Amerikan ei-kehitys toimintoihin. Samalla Brack kertoi, että yritys jatkaa Overwatch Liigan ja eSportin kehittämistä ja kilpailukykyisen sisällön tuottamista näille alustoille.
Tiedotteen yhteydessä kerrottiin että Blizzard Entertainmentin vuoden 2018 liikevaihto oli Activision Blizzardin ennätys.

Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick kertoi tuloksesta, että vaikka se oli ennätyksellinen, niin yrityksellä on mahdollisuudet parempaankin. Kotick kertoi myös että yrityksessä tehdään johtotason muutoksia, joiden odotetaan tuovan uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Vaikka yritys leikkaa nyt henkilöstöään, samalla se lisää kehitysväkeä noin 20% Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Heartstone ja Diablo peleihin.

Vuoden 2018 liikevaihto oli 7,5 miljardia taalaa.

Lisää pelaamista

Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti kehittelevänsä uusia eSports ominaisuuksia mm. Warcraft pelin yhteyteen, tai ainakin kehittävänsä peliä eteenpäin.

Jo aiemmin ollut huhu henkilöstövähennyksistä toteutuu aluksi kehitysosien Bungie ja Destiny leikkaamisesta pois yrityksestä, sekä jo viime vuonna kerrottu Heroes of the Storm pelin poistaminen yrityksen eSports hankkeista.

Viimeisimmät artikkelit

Related Stories